Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

o przepraszam sam wczesniej przegapilem ten komentarz;]

"Tak, mi się podobają i jest mi dobrze. Ty jesteś zdziwiony, że komuś może być całkiem nieźle?"

to jest wlasnie typowy przekroj;]

mozna dac argumenty a w odpowiedzi i tak

on jest lepszy, fajniejszy, czemu? bo tak i juz, ja wiem bo inni tak mowia;]

radze takim osobom sie nie wypowiadac tylko isc zaglosowac na tego Komorowskiego a nie dawac argumentow przeciwnikom o swoich gleboko ugruntowanych pogladach wynikajacych z dociekliwych obserwacji:P

tak wiem, przeciez on jest wyzszy, to ja chyba zmienie jednak poglad:P

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@'wonap' - ciebie chyba piecze ze PO ma takie rankigni po tylu latach rządzenia, no ale sam wiesz ktoś musi przegrywac żeby ktoś mógł wygrac, to raczej naturalne.

Ja to sie ciesze że za rządów PO nie mamy co 5 min ziobry w TV ze spektakularnym aresztowaniem takim jak Pani Blidy

Wolisz pewnie palikota z wibratorem jak co chwila zwołuje konferencje ?

Albo pewnie tą jego komisje przyjazne państwo za którą tylko kosi kasę i nic więcej.

A co do funkcji prezydenta to nie jest on tylko reprezentatywna.

Zerknij do konstytucji. Podpowiem, że najważniejsza funkcja to prezydent jest Naczelnikiem WP.

Co do tego, żebyśmy się nie wstydzili to ja Ś.P. Kaczynśkiego nie wstydziłem się, wszystkie jego wpadki były nagłaśniane, wstydzić to można się palikota z wibratorem czy też tuska kiedy mówił zamiast angielskim to tuskoangielskim językiem podczas podpisywania umowy.

Jakoś inni przywódcy z zachodnich krajów korzystają z tłumaczy i dobrze na tym wychodzą.

c/ wyniki ankiety są jednoznaczne gdzie widac ze wygrał by juz w pierwszym starciu

Sondaże pokazują wyniki jakie ludzie chcą zobaczyć albo jakie zleceniodawcy chcą.

Zrobię sondaż na terenie KRK i Ziobro będzie miał ponad 60% poparcia, zrobię w śród babci moherowych i okaże się, że Rydzyk będzie prezydentem bo ma poparcie 100%, zrobię w Gdańsku to Tusk będzie miał 80%.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

Nie tylko. Również dlatego, że byłby lepszym prezydentem niż Kaczyński.

Ale dlaczego jest lepszym kandydatem, podaj mi w końcu jakieś argumenty. Przekonaj mnie abym na niego oddał głos :D

Na razie Twój jedyny argument to taki, że jest z PO i to że nie lubisz PiS :lol:

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Ja to sie ciesze że za rządów PO nie mamy co 5 min ziobry w TV ze spektakularnym aresztowaniem takim jak Pani Blidy

zwolennicy PiS jeśli łudzicie się że za rządów waszej popieranej partii wykoszą wszystkich łapówkarzy, wszyscy zaczną lepiej żyć i nagle deficyt budżetowy ulegnie gwałtownemu zmniejszeniu to chyba sobie żarty robicie.

zacytowałem Xanna bo wspominam czasy jak mój ojciec chciał sobie po ciężkiej pracy posiedzieć i o 19 obejrzeć informacje na polsacie i zamiast zobaczyć co sie dzieje w kraju , na świecie to dzień w dzień "Ziobro złapał doktora G :D" itd itd.

Nie interesują mnie to czy w PO są ludzie z byłej koalicji AWS-UW ,czy też są tam jak to się mówi złodzieje :lol:.

Wole żeby z moich podatków pensja szła na "złodzieja" (ironizuje) z PO który zagwarantuje nie mowie ze polepszenie ale chociaż stabilizacje niż PiS który potrafił rozpieprzyć kraj w 2lata.

Jeśli ktoś czyta moje posta to powiem krótko: wole bezpłciowego ,troche dziwnego Komorowskiego , niż zawziętego, zapyziałego pana PiSmaka, który uważa że jego partia jest uczciwa a reszta to masonowie i komuchy

dziękuje dobranoc :)

to ze jest was wiecej to racja, to ze wygracie? niewatpliwie wielce prawdopodobne ale to zaden argument w porownywaniu ktora opcja lepsza

ilosc a jakosc to dwie rozne rzeczy, juz mowilem zeby zobaczyc jakie np programy maja najwieksza ogladalnosc czy to znaczy ze naleza one do sztuki wyzszej, cenniejszej?;]

ja wsrod znajomych wiem ze sa osoby ktore nie interesuja sie polityka, pare dni przed wyborami zobacza jedna rozmowe w tv i na tym buduja opinie na temat powierzenia sprawowania urzedu na kilka lat, nie jest to zbyt opdowiedzialne a wchodzac z nimi dyskusje rowniez nie slysze zadnych argumentow, tylko

"po co glosowac na kogos kto przegra", "wyglada jak kaczka", nie interesujesz sie? nie znasz sie? nikt Ci nie kaze, ale wtedy nie glosuj

spotkalem sie rowniez z twierdzeniem gdzie mlody czlowiek powiedzial ze gdyby przez to lepiej by mu sie zylo tez by wstapil do partii, lepiej tylko szkoda ze czesto kosztem innych;]

wiec nie wiem sam czemu jeszcze sie dziwie ze ludziom nie przeszkadza jak ktos jest agentem etc skoro jest brak jakichkolwiek wartosci;]

to ide sie poucze i czekam na odpowiedz na wczesniejsza wypowiedz gdzie bylo troche argumentow;]

edit

UP

no wlasnie lepsza prezencja. to rzeczywiscie najwazniejsze, mordeczke tez ma ladniejsza od Kaczynskiego, trzeba na niego oddac glos;]

czekam na opdowiedzi do argumentow a nie znow kto nizszy kto wyzszy, tak nie i tyle bo ja wiem i inne sensowne;]

"rozpieprzyc kraj", jak trzeba to daje argumenty, czemu wy nie dajecie, mowcie co a nie

rzadzil lepiej, rzadzil gorzej w tej informacji to za przeproszeniem nic nie ma

to ze jest was wiecej to racja, to ze wygracie?

a co ty kurna za komuny żyjesz? z tego co pamietam to od 1989 mamy demokracje

ilosc a jakosc to dwie rozne rzeczy, juz mowilem zeby zobaczyc jakie np programy maja najwieksza ogladalnosc czy to znaczy ze naleza one do sztuki wyzszej, cenniejszej?;]

nie kombinuj, przyrównywanie polityki do gównianych programów typu jak oni śpiewają świadczy o tym że plączesz się " w zeznaniach" :)

ja wsrod znajomych wiem ze sa osoby ktore nie interesuja sie polityka, pare dni przed wyborami zobacza jedna rozmowe w tv

ja swoję empatie do PiS bazuje na moich obserwacjach 2005-2007 i końcowym indywidualnym podsumowaniu i nie chcę mi sie tu już przypominać dymu jaki robił pis za swoich rządów (to CBA to powinni rozpierdzielić, jedyny urząd jaki może mieć identyczne uprawnienia to tylko i wyłacznie prokuratura).

spotkalem sie rowniez z twierdzeniem gdzie mlody czlowiek powiedzial ze gdyby przez to lepiej by mu sie zylo tez by wstapil do partii

to nic mądrego nie powiedział bo polityka to nie taki łatwy chlebek jak niektórym wpoili ;-) czytaj siedze i kosze 10k na miesiac

ja osobiscie wole się w przyszłosci babrać w zusach vatach i życie sobie z ecommerce . nawet jakbym miał możliwość objęcia tego stołka to bym się tam nie pchał

no wlasnie lepsza prezencja. to rzeczywiscie najwazniejsze, mordeczke tez ma ladniejsza od Kaczynskiego, trzeba na niego oddac glos;]

nie ironizuj proszę , dobrze wiesz o co chodzi

"rozpieprzyc kraj", jak trzeba to daje argumenty, czemu wy nie dajecie, mowcie co a nie

wlaśnie to jest waszym największym problemem ludzie PiSu - że jak ktoś wam przejaśnia sytuacje to wy piszecie "nie rozumiem o co chodzi", nie lubię jak ktoś rżnie głupa po prostu :D,rządy lat sld 2001-2005 to kompletna porażka, nastał PiS i miały być zmiany a z tego co widziałem PiS to kompletnie olał i nie dotrwał nawet do końca pełnej kadencji

@wonap- jeśli dalej chcesz udawać głupiego i polemizować na temat PiS to wieczorkiem się zmobilizuje i sobie przypomne wszystkie cyrki typu agent Tomek z panią Sawicka, kreatywny pan Ziobro walczący w obronie łapówkarstwa itp.

PiS nie rozumie problemu naszego kraju i jeśli zostanie wybrany ktoś z PiS (ziobro,jarek kaczyński czy cholera wie kto) to będziemy dalej stać w miejscu.

zwolennicy PiSu jedziecie po PO że nic nie zrobiliście a tak naprawdę to wasz człowiek utrudniał rozwój tego kraju .

Według mnie kraj może się rozwijać tylko gdy mamy ścisłą współpracę prezydenta z premierem.

Bardzo żałuje że ten Pan nie będzie premierem a Tusk prezydentem.

Nasz kraj nie potrzebuje (z całego szacunkiem dla świętej pamięci prezydenta)

Był doktorem habilitowanym nauk prawnych, profesorem nadzwyczajnym UKSW i UG

tylko ekonomisty, kogoś kto weźmie się za wysoki deficyt. Wszelkie problemy tego kraju z tego co widzę zaczynają się nie przestępców, krętaczy (bo tacy byli są i będą bez względu czy rządzi lewica prawica czy cholera co tam jeszcze) ale w glownej mierze chodzi o brak odpowiedniej kasy.

Podsumowując:

PO: próbujmy "ulepszać " polską gospodarkę, nawiązujmy kontakty międzynarodowe z innymi krajami

PiS: niszczmy swój kraj wywołując afery z panią Sawicka itp, doktorem G. itp i nienawidźmy Ruskich za Katyń.

dziękuję :lol:

tez polemizujesz, polepszaja, nawiazuja kontakty, a pis jedynie ogranicza nas kraj, zadnych konkretow, co konkretnie

na moje zarzuty ktore i tak sa delikatne nie odpowiedzial nikt jedynie odpowiadaja na dalesze komentarze, i raczej Ty nie rozumiesz

opinie na poziomie Wojewodzkiego ze kurdupel i ograniczony, ale co zrobiono konkretnie, tyle ze on to robi w programie satyrycznym a my mowimy o zyciu;]

podaj przyklady, albo udowodnij ze wczesniejsze moje sa nieprawdziwe;] a jak nic nie mowicie to i mi sie nie chce dalej produkowac:P brak konkretow, co zrobiono, kto stracil, ja podalem na razie jedynie kilkaset milionow

edit

nie dajecie konkretow to i ja polemizuje w koncu jak moge wygrac z takim argumentem ze Komorowski ma lepszy wyglad i ladniejsza buzke;]

to sa same fundamenty:P odpowiedzcie na poprzednie, porozmawiamy dalej;]

moje 300mln ze sluzby zdrowia, oraz afera paliwowa za nastepne kilkaset, kontra wasz wyglad, poki co przegrywam:P

edit2

afera z pania Sawicka?, przeciez ona akurat jest z PO

przepraszam ze z PISu patrza na rece ludziom z PO i ograniczja zlodziejstwo, jak smia skoro sa w mniejszosci:P

(..) albo udowodnij

może ty zacznij udowadniać, bo mnie się wydaje, że niczego jeszcze nie udowodniłeś, napisać każdy może, ale skąd może mieć pewność ? to, że nie pochodzi to z tvn ?

Mnie się wydaje, że wasza lojalność wynika z jakiegoś autorytetu, równie dobrze mogę powiedzieć, że skoro Bartoszewski stoi za tą kandydaturą to mogę mieć większą pewność, że zrobię dobrze głosując właśnie na niego.

edyta: liter

rozumiem ze to ta odpowiedz druzgoczaco miazdzaca moje poglady?;] podaje fakty, nie widze sensownego zaprzeczenia, tylko wypinanie sie;]

pan Bartoszewski? to ten pan w telewizji podawany niedawno jako profesor, wielki znawca? z tego co wiem profesury nie ma;] nie ma nawet kwalifikacji do nauczania w liceum:P kazdy ma swoje autorytety;]

czego nie udowodnilem, podalem przekrety jakich sie dopuscili, to wy nie udowodniliscie nic poza wygladem i ja sie zgadzam, jest nizszy i mniej przystojny, a powiedzcie w czym sie ze mna nie zgadzacie jezeli chodze o te "drobne pieniadze" to bede wiedzial odnosnie czego te watpliwosci;] a z ta piana to ja dostrzegam raczej w drugim kierunku;]

albo sensownie albo zakonczmy temat bo komu bedzie chcialo sie tyle czytac zeby znalezc cos konkretnie za lub przeciw;]

a tak offtopem

nie rozumiem rowniez powolania sie na Pana profesora, wykreowanego przez media bo profesorem nie jest:P wszystkim mozna tak latwo wciskac kit? tez pojde do tvn ta droga jak widze latwiej dostac tytul niz przez uczelnie;] nie wiem skad go wytrzasneli;]

no to juz google w ruch zeby szukac swoich slusznych pogladow;]

edit

do Tomek_25;

czemu cytujesz czesc linijki "to ze jest was wiecej to racja, to ze wygracie?" i nawiazujesz do komuny? calosc brzmiala

"to ze jest was wiecej to racja, to ze wygracie? niewatpliwie wielce prawdopodobne ale to zaden argument w porownywaniu ktora opcja lepsza,

ilosc a jakosc to dwie rozne rzeczy"

i chodzilo o pokazanie ze jako argument za Komorowskim przemawia to ze jest was wiecej, dosc ciekawe, kiedys za SLD bylo najwiecej i jak skonczyli? nie widze zwiazku, poki cos jest was wiecej i ma ladniejsza buzke, cos jeszcze?

jako minus podaliscie rowniez, ze w tv bylo o aferze ale pania ktora podaliscie, to akurat jest z PO? wiec rozumiem ze za zle macie wykrycie oszustwa? ciekawe podejscie

rzadzil lepiej, rzadzil gorzej w tej informacji to za przeproszeniem nic nie ma

Przede wszystkim PO prawdopodobnie będzie rządzić do końca (kadencji). PIS nawet nie potrafiło dotrwać sensownie do końca swojej kadencji - to wiele wyjaśnia, a jak by nie było odpowiada za to głównie premier = J. Kaczyński. Obawiam się, że po wyborze J. Kaczyńskiego na prezydenta mogło by dojść do przedwczesnych wyborów prezydenckich... kolejnych i to nie z powodu śmierci - tylko wotum nieufności.

J. Kaczyński jest bardzo nerwowy i jak to mówiło się, że L.Kaczyński się "pieklił" to Jarosław się piekli dwukrotnie więcej, a niestety to nie jest dobra cecha gdy w rządzeniu za dużo emocji się pojawia. Stąd przewaga "przygaszonego" Komorowskiego. Bo na moje oko do polityki powinno się podchodzić chłodno, ew. z lekką dozą emocji a nie być nabuzowanym na maksa - co niestety Kaczyński w wielu momentach pokazywał i pokazuję.

Kolejny argument to niestety prezencja - niestety często dochodzi do konfrontacji oko w oko i niestety tu Kaczyński nie dość, że wypada co by nie mówić gorzej - to jeszcze włącza mu się agresor i jest dwukrotnie gorzej. Brak taktu dziwne miotanie się - to nie są dobre zachowania prezydenta L. Kaczyński przez większość kadencji bardzo nienaturalnie się zachowywał "na salonach" widać, że nie ma tego we krwi dopiero pod koniec trochę lepiej zaczął wypadać.

Jakoś inni przywódcy z zachodnich krajów korzystają z tłumaczy i dobrze na tym wychodzą.

Niestety nie jest tak - wiele rzeczy można załatwić na "nieformalnych" pogawędkach - które niestety odbywają się bez tłumaczy, mając prezydenta nie znającego języków obcych tracimy te momenty gdy mógłby coś "nieformalnie" załatwić dogadać się. Więc znajomość języków obcych jest wg. mnie kluczowym elementem. A jak Kaczyński i Komorowski stoją z tym?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

wyglad wyglad

a znany sklad Rysia zbysia i miro?;] drobna sprawa prawie 500mln, i to dotyczy wysokich stanowisk w panstwie

poki cos nikt nie poruszyl rowniez ciekawej kwestii pana Sikorskiego

przeciez na pewno wiecie ze pan Sikorski byl inwigilowany kiedy szefem MONu byl pan Komorowski, a nie slyszalem od nikogo zastanowien na temat wspolczesnej wspolpracy, wrecz przyjazni;] kazdego mozna kupic?:hi:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności