Skocz do zawartości

Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem

marcus1

Komorowski vs Kaczyński  

268 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komorowski vs Kaczyński, kto lepszym prezydentem:

• Bronisław Komorowski
      150
    • Jarosław Kaczyński
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie jest tak - wiele rzeczy można załatwić na "nieformalnych" pogawędkach - które niestety odbywają się bez tłumaczy, mając prezydenta nie znającego języków obcych tracimy te momenty gdy mógłby coś "nieformalnie" załatwić dogadać się. Więc znajomość języków obcych jest wg. mnie kluczowym elementem. A jak Kaczyński i Komorowski stoją z tym?

Podaj kilka przykładów głów państw, którzy mówią płynnie w innym języku niż swój ojczysty.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

• Odpowiedzi 433
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sąsiad z lewej:

Angela Merkel nauczycielką łaciny i angielskiego.

[...]język rosyjski, biegle nim włada.

Sąsiad z prawej:

Władimir Putin [...] po raz pierwszy publicznie przemawiał po angielsku.

[..]mówi biegle po niemiecku i angielsku.

Można chociaż ten angielski znać? Można... nasi sąsiedzi wiedzą, że języki swoich 'większych' sąsiadów trzeba znać. No my raczej w czarnej d... pod tym względem jesteśmy.

To tylko przykłady "zza miedzy" - a można by tego dużo więcej przytoczyć. Ale tu nie tylko o to chodzi. Wiele liczących się państw ma swoje "państwa" czyli dawne kolonie. Gdzie mówią w ich języku i mogą się dogadywać w swoim języku.

Jak pokazałem wyżej angielski znają politycy i np. nie mówię, że na szczeblach prezydent <--> prezydent by się dogadywali "poza kuluarowo" ale np. taki nasz prezydent mógłby się po angielsku dogadywać z ministrami innych państw którzy zazwyczaj jednak mówią w tym angielskim. Więc po raz kolejny piszę, że przez braki językowe naszych przywódców tracimy więcej niż myślimy.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

jedyne wytłumaczenie logiczne to WAM SIĘ TE RZĄDY PODOBAJĄ I JEST WAM DOBRZE.

Tak, mi się podobają i jest mi dobrze. Ty jesteś zdziwiony, że komuś może być całkiem nieźle?

Lanie wody.

Czym się różni Twoje życie w chwili obecnej, w porównaniu do tego za czasów rządów PiS?. :)

Cała ekipa z Wiejskiej, to jedna i ta sama ściema. PO, PiS, SLD.Wszyscy myślą wyłącznie o sobie.

O, proszę - tu widać jak na dłoni poziom naszych posłów : https://www.youtube.com/watch?v=vGBwn6_Z2hY

Moim zdaniem, im mniej będą się wtrącać w gospodarkę, tym lepiej. Wysłać ich wszystkich na wyspę 200x200 i będzie święty spokój :)

jest taki kandydat partii UPR i partii Wolność i Praworządność - JKM

Co prawda na pewno nie wejdzie bo ludzie kierują się sondażami ale wolę na niego zagłosować niż głosować z wolą motłochu. Wydaje mi się, że poglądy tej partii zostaną docenione jeśli prezydentem zostanie JKM a ma on coraz większe szanse bo po katastrofie ludzie spojrzeli na oczy jak byli mamieni papką podawaną przez mass media.

Poglądy tej partii warto przeczytać zanim się pójdzie oddać głos.

W porównaniu z innymi kandydatami pod względem prezentacji nie jest taki zły i przynajmniej ma jaja a nie jak Komorowski i całe PO zmienia poglądy co 5 minut.

JKM potrafi powiedzieć za nas: KU...WA!

Apropo Komorowskiego to może sondaże wskazują na niego ale nie są miarodajne. Dla miarodajne był brak oklasków podczas przemowy pogrzebowej Komorowskiego. Ten gość jest bez życia. Jak on ma walczyć o nas na arenie międzynarodowej. Potrzeba takiego lidera jak JKM, który ma poglądy zgodne z oczekiwaniami młodych ludzi.

Proszę was głosujcie na niego albo chociaż przeczytajcie program tej partii bo głosując na niego zgadzamy się z jego poglądami.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

....Potrzeba takiego lidera jak JKM, który ma poglądy zgodne z oczekiwaniami młodych ludzi.

Proszę was głosujcie na niego albo chociaż przeczytajcie program tej partii bo głosując na niego zgadzamy się z jego poglądami.

ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego ze prezyden w polsce ma do powiedzienia tyle co zyd za okupacji , prezydent ma być reprezentatwny , nie ma miec sojego zdania tylko zdanie rządu

Marketing internetowy dla firm

prezydent ma być reprezentatwny , nie ma miec sojego zdania tylko zdanie rządu

No właśnie nie, PO o to się starało, ale na całe szczęście "chyba" wycofali się już z tego pomysłu :) Takie coś to tylko tam gdzie jest monarchia, czyli np. Hiszpania, Wielka Brytania.

Prezydent to nie tylko reprezentant kraju, ale także osoba mająca władzę ustawodawczą, prawo veta, zwierzchnik sił zbrojnych, może uniewinniać skazanych, itd.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

IMO Komorowski jest 1000x lepszym kandydatem niż Kaczyński. Po prostu nie trawię człowieka, jak większości pisu, choć np do takiego Cymańskiego nic nie mam.

i wlasnie w tym problem ze dla wiekszosci nie ma argumentow, tylko wlasnie lubie albo jest ladniejszy

jego nie ma sie lubic, lubic mozna kumpla od butelki

ma to byc osoba uczciwa i znajaca sie na rzeczy,a tymczasem zadne afery i oszustwa nie sa w ogole brane pod uwage

O jakich aferach i oszustwach mówisz?

pisalem przez ostatnich pare stron, poczytaj nikt na nie nie odpowiedzial natomiast jedynie sa dpowiedzi na polemiki;]

nawet pisalem ze podaje z tvn i rmf zeby nie bylo ze zaraz wezme z jakis skrajnie prawicowych;] tam rzeczywiscie jest wiecej;]

najbardziej mnie rozbroilo napisanie ze za PISu byly afery w tv i podano przyklad afery, ktora dotyczy osoby z PO, lol? czyli rozumiem, zreszta tez juz pisalem w tym temacie ze afery moga byc tylko zle jak je wykrywaja?

napisano ze za PIS afera to np sprawa pani Sawickiej, jest to osoba z PO wiec skoro macie za zle ze nakryto oszustwo kogos z PO to ja juz sobie nawet dalem spokoj bo takich ludzi juz sie nie da przekonac do czegokolwiek, skoro nie podoba sie przestrzeganie prawa

cos na zasadzie on jest bardzo zly bo nie pozwolil mi sie okrasc i opisali mnie w gazecie

i co najsmiesznieje jest to jeden z nielicznych rzeczowych argumentów przez was podanych, reszta tylko same nic nie mowiace wypowiedzi:

lepszy, bardziej sie nadaje, lepiej sie prezentuje, wyglad twarzy czy wzrost zastepuje uczciwosc? to nie ma byc aktor czy model

podalem rowniez filmik gdzie pan Tusk rano deklaruje co innego a wieczorem co innego;] slupki poparcia widocznie sie zmienily;]

dla mnie sama afera hazardowa skreslila ich

umorzenie śledztwa ws afery paliwowej

sluzba zdrowia, nieuzasadnione wydanie 300mln zl - pani Kopacz

umorzenie podejrzanych tzn sprawy przeciekowej, ktora byla przyczyna kresu PISu w poprzednim rzadzie, w kazdych mediach pluto niemilosiernie, doszlo do rozwiazania koalicji, po nieudowodnieniu tych zarzutow pod koneic roku 2009, nie wydaje mi sie zeby z rownym natezeniem byla podawana informacja o bezpodstawnych oskrazeniach, przynajmniej ja tego nie zaobserwowalem

nie chce mi sie dublowac rzeczy chociazby ze strony 6 gdy cytowale vtvs, domyslam ze Ci ktorzy sie wypowiadaja czytali bo chyba nie trzeba tego samego na kazdej stronie, pozniej pare osob napisze ze Komorowski lepszy a Kaczynski psuje panstwo i znow bedzie zeby podawac argumenty?

odeprzyjcie to to znajdziemy inne sensowne argumenty bo nie chce mi sie wszystkiego naraz;]

z tym sadowym rozumiem ze np uwazasz ze afery z pania Sawicka w roli glownej nie ma?;] sami ja podaliscie:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności