Skocz do zawartości

Kupujecie akcje PZU? :)

Harvi

Ile akcji PZU kupisz?  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile akcji PZU kupisz?

• Poniżej 15
      7
    • Powyżej 15 (lub 15)
      10
    • W ogóle nie kupię.
      64

Rekomendowane odpowiedzi

Taką małą ankietę z nudów walnąłem.

Zastanawiam się, ile osob z PiO interesuje się i gra na giełdzie. Planujecie zakup akcji PZU?

Ja liczę na to, że nie będzie to taka lipa jak z PGE. Sytuacja wygląda zdecydowanie lepiej, choćby ze względów organizacyjnych (zapisy na akcje itd). Cena za akcję IMVHO bardzo wygórowana nie jest i liczę na szybki i łatwy zysk ;) Wiem, jestem naiwny :D

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Inwestycja w takie akcje to inwestycja długofalowa. Na pewno nie zarobisz 100% w 2 miesiące, ale w 2 lata kto wie. Ja się już w to nie bawie, miałem pecha, zaczęłem inwestować na samym poczętku kryzysu, no i pomniejszyłem moje udziały 4 krotnie, ale teraz jest niezły okres, pod warunkiem, że możesz trzymać tam kaskę przez dłuższy okres czasu.

Ja akcji więcej niż 2 dni trzymać nie zamierzam. Tak myśli większość ludzi. Kupić szybko sprzedać i po kilku(nastu/dziesięciu) godzinach kurs pójdzie na bank w dół.

Czy długofalowa - cięzko powiedzieć. Ja specjalistą nie jestem i bazuję głównie na blogach i portalach, ale pisali o kłopotach PZU, poza tym to firma tylko na Polski rynek, perspektyw super nie ma.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Z tego co pamiętam to 'zwykli' mogą kupić maksymalnie 30 akcji po 312,5zł. Czyli zainwestować można maks. 9375zł.

Sam jestem ciekaw jaka dywidenda będzie, chociaż kupować nie zamierzam. ;)

No tylko z tego co się orientuję, trzeba strzelać kwotą jaką jest się w stanie zainwestować w akcje i liczyć na odpowiednią redukcję (i mieć tyle na koncie) albo brać kredyt (np. w mbanku), bo inaczej jak zadeklarujesz 30 akcji, a będzie redukcja 90% to za wiele mieć nie będziesz.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności