Skocz do zawartości

Kupujecie akcje PZU? :)

Harvi

Ile akcji PZU kupisz?  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile akcji PZU kupisz?

• Poniżej 15
      7
    • Powyżej 15 (lub 15)
      10
    • W ogóle nie kupię.
      64

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Całkiem fajnie wygląda TPSA, szczególnie że wypłaca 1,5zł dywidendy na akcję. Ale mówię dość - giełda to nie hazard ;p

Choć jakby kurs utrzymał się na obecnym poziomie (a jest lekko w dołku), to za te moje 8k miałbm jakieś 700zł z samej dywidendy ;)

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Całkiem fajnie wygląda TPSA, szczególnie że wypłaca 1,5zł dywidendy na akcję. Ale mówię dość - giełda to nie hazard ;p

Choć jakby kurs utrzymał się na obecnym poziomie (a jest lekko w dołku), to za te moje 8k miałbm jakieś 700zł z samej dywidendy tongue.gif

Poza dywidendami an tym molochu się praktycznie nie zarabia, kurs jest dość "sztywny". Dywidenda raz jest, raz jej nie ma - nie jesteś w stanie w ciągu pół roku zarobić więcej z 8k?

Wyznacz cele, a osiągniesz wszystkie.

A mi się cały pakiecik załapał na 360:) Indywidualni zarobili więc pewnie na Taurona się zapiszą. Jak będzie więcej konkretów to przemyślę również ten ruch.

Natomiast na akcje samej GPW z przyjemnością się zapiszę, bo będzie to zapewne nagłaśniane jeszcze bardziej niż PZU.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

No to ja załapałem się na 10 akcji po 354,10 zł i 10 akcji po 355 zł :)

10 akcji za 360 zł szt niestety mi nie weszła :D A więc jeszcze 10 akcji czeka na sprzedaż tyle że chyba zaczekam do piątku ze sprzedażą i zobacze jak będą się ceny kształtować ;)

Jak na razie jestem zadowolony z inwestycji ;)

A co do "Taurona" to pewnie też zakupie troche akcji ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Taaa, te 360 było niespodziewane. 5 akcji załapało mi się na to, 10 jeszcze zostało.

@Harvi> czemu nie wchodzisz?

Nie znam kompletnie spółki, mało znam się na giełdzie, poza tym wiele osób twierdzi, że cena Taurona będzie wysoka. Nie ukrywajmy - PZU było tanie, Tauron już taki być nie musi.

Kapitał szykuję na GPW, nie wiem jak to rozwiążą, ale pewnie swoje 10k w to włożę + 10k pożyczone - zależy od limitów etc.

Z GPW będzie jeszcze większy szum i pokazywanie się w kamerkach rządu niż z PZU, będzie to ważne wydarzenie i IMO dużo ludzi będzie chciało akcje kupić.

No ale to dopiero za kilka miesięcy :D

@Mich@ał

Gratulację ;) Ja napięcia nie wytrzymałem, właściwie nie chciałem nawet go poczuć - na starcie sprzedałem i także jestem zadowolony. W dzien nie miałbym czasu siedzieć przed komputerem, a tak o 8:45:24 sekundy u mnie było już po wszystkim :)

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Harvi, thx :) Ja tam zaspałem otwarcie sesji ;p W sumie sprzedałem 10 akcji dopiero około 9:50 i później zostawiłem zlecenie na kolejne 10 tyle że przy cenie 355 zł (gdy składałem zlecenie cena była około 351 zł).

W sumie jest to mój debiut jeżeli chodzi o giełdę ale myślę że będę musiał się trochę podszkolić w tym kierunku i zacząć inwestować jakąś część kapitału :D

Całkiem fajna "zabawa" ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Mój debiut także i takze nie zamierzam z GPW rezygnować.

Kupuję książki, na studiach zapiszę się na koła giełdy (coś takeigo jest u nas na umsie).

No ale podstawą na giełdzie jest jednak kapitał. Potzreba parę tysiecy zeby transakcje w ogole mialy sens.

Zacznę na poważnie grać, jak będę miał około 30k oszczędności. Wtedy przeznaczę 5-6k na samą giełdę i ewentualne spadki nie będą dla mnie zbyt odczuwalne.

Na razie przerzucam się na fundusze. Strategię będę miał prostą - jest korekta, zamieniam fundy akcji na obligacji/pieniężne (choć teraz stóp zwrotu super nie ma), jak widzę, że indeksy idą w górę - kupuję fundy akcji. :placze: Wiem, ze finezji w tym nie ma, ale IMO grając tak cos zawsze się ugra. Wazne, zeby nie trzymac stale tych samych jednostek fundów (np akcji) i na bieżąco sledzic giełde..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności