Skocz do zawartości

Instalacja freeglobes

itse

Rekomendowane odpowiedzi

dam tutaj ale ciut później.

mail: promocja@wklejlink.pl

jak coś pilnego pisz, choć lepiej na forum, bo może ktoś kiedyś tez zapyta, a odpowiedź już tu będzie.

Pozdrawiam

już zauważyłem dwie rzeczy

1. nie działa opcja "sprawdż istnienie strony"

2. w przypadku błędnego wpisania kodu z obrazka opcja "wróć" nie działa

Wiesz coś może o tym?

sprawdzanie strony lepiej żeby nie działało tak pół żartem :D

Na tym darmowym serwerze w przypadku gdy będziesz miał wiele stron w katalogu to sprawdzanie ich bytności sieci załatwi ci szybko przydzielona ilość transferu.

Ale jeżeli chcesz żeby działało to napisz coś więcej - jakieś błędy które ci wyskakują - cokolwiek więcej niż "nie działa" :)

Kod z obrazka - no to widzisz on jest generowany przy każdym wejściu. Opcja wstecz po prostu narusza "logiczność" przekazywania danych w sesji - że tak to roboczo nazwę. Stąd błędy - tego nie wyeliminujesz. Po prostu przy formularzach "wstecz się nie używa".

Po krótkim wykładzie pozostaje mi tylko zaprosić na www.wklejlink.pl

pozdr.

Na początek kodowanie w config.php freeglobes masz charset=ISO-8859-1, a tym czasem znaki masz charset=ISO-8859-2 zmień w plikach konfiguracyjnych.

Później w konfiguracji z PA:

włącz możliwość dodawania stron przez gości

wyłącz sprawdzanie stron

Wtedy popatrzymy co się stanie.

Tak na szybko zauważyłem że cudowna wtyczka ładująca reklamy na twoim darmowym serwerze blokuje ci formularz dodawania opisu.

Tam gdzie powinno być w ramce okienko z WYSYWIGiem najpierw jest reklama, a później jest wysywig... no ale go nie widać bo ramka ma sztywną wysokość.

Pozdrawiam i zapraszam na www.wklejlink.pl

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />

config nie ruszony. Znajdź i zamień na ISO-8859-2 . Wiesz gdzie szukać?

Po zmianach już przynajmniej pokazuje się formularz opisu. Coś się zmieniło :)

Pozdr.

na innym koncie teraz

https://www.itse.pl/seo/

to jest docelowe na płatnym hostingu

Powiem tak - mam nadzieję, że źle zrozumiałem twoją wypowiedź "na innym koncie teraz" co mam ci od początku pisać?

Kodowanie poprawione +

htaccess leży -

reszty już nie sprawdzam bo się troszkę załamał.

W końcu na twojej stronie masz napisane "Realizacja dedykowanych rozwiązań informatycznych" no to realizuj na podstawie wcześniejszych postów. Jak już się uporasz podziękuj za pomoc chociaż.

Pozdrawiam podłamany, ale wciąż zapraszam na www.wklejlink.pl

Powiem tak - mam nadzieję, że źle zrozumiałem twoją wypowiedź "na innym koncie teraz" co mam ci od początku pisać?

Kodowanie poprawione +

htaccess leży -

reszty już nie sprawdzam bo się troszkę załamał.

W końcu na twojej stronie masz napisane "Realizacja dedykowanych rozwiązań informatycznych" no to realizuj na podstawie wcześniejszych postów. Jak już się uporasz podziękuj za pomoc chociaż.

Zrobiłem tak jak na poprzednim koncie, wszystko co pisałeś, tam działało a tu nie

( za pomoc oczywiście dziekuję )

tutaj mam skrypt w katalogu dlatego zrobiłem tak

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine on

RewriteBase /SEO/

RewriteRule ^(.*)-f-([0-9]*)-([0-9]*).html$ feed.php?feedid=$2&linkid=$3 [L]

RewriteRule ^(.*)-s-([0-9]*).html$ single.php?id=$2 [L]

RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]*).html$ tag.php?name=$1&id=$2 [L]

RewriteRule ^(.*)-c-([0-9]*).html$ index.php?name=$1&dir=$2 [L]

RewriteRule ^(.*)-k-([0-9]*).html$ index.php?do=keywords&words=$1&id=$2 [L]

RewriteRule ^(.*)-c-([0-9]*)-p-([0-9]*).html$ index.php?name=$1&dir=$2&start=$3 [L]

RewriteRule ^top-rank([0-9]{1,2}).html$ index.php?do=top-rank&pr=$1 [L]

RewriteRule ^(([a-z]|-)*).html$ index.php?do=$1 [L]

z /SEO/ na /seo/ jak nie podziała wyłącz rewrite i sprawdź czy bujają kategorie. Jak bujają włącz rewrite ponownie. Powinno być ok.

To chyba tyle

a i na stronie głównej nie masz napisanego źródła pochodzenia tekstu (to chyba IDG prawda?)

z /SEO/ na /seo/ jak nie podziała wyłącz rewrite i sprawdź czy bujają kategorie. Jak bujają włącz rewrite ponownie. Powinno być ok.

To chyba tyle

a i na stronie głównej nie masz napisanego źródła pochodzenia tekstu (to chyba IDG prawda?)

Nie zwracaj uwagi na tą strone, ucze sie tych rzeczy a to i tak nie dla mnie

niestety nic nie daje ta zmiana, bedziesz osiagalny po 20?

Wyłącz plugin REWRITEURL a ja trochę pohasam później bo na razie nic się nie da.

Pozdrawiam

napisałem do admina hostingu i sie okazało ze funkcję rewrite trzeba sobie włączyć, włączyłem i działa.

Jak możesz to nie zapomnij udostępnić tych materiałów (spolszczenia i co tam możesz jeszcze innego na ten temat)

jak możesz to nie zapomnij użyć guzika "podziękuj" ;)

materiały wieczorkiem lub jutro z rańca.

Pozdr.

Wiesz może coś na ten temat:

- nie zawsze strona dodaje sie do katalogu, czyli taka sytuacja - dodaje strone dostaje komunikat ze strona musi być zatwierdzona wchodze do PA i strony na liście do zatwierdzenia nie ma, nie zawsze ale co którać nie wchodzi

- czy jest możliwość wyświetlania przy kategoriach ilości stron?

- czy można wyświetlać statystyki pagerank, odwiedziny robotów

- i jeszcze ważna rzecz nie wysyła mi wiadomości do użytkownika po zatwierdzeniu strony mimo że ma tak w PA ustawione, że powinien

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności