Skocz do zawartości

Gdzie sprawdzać domeny

RedWeb

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz tego że niektórzy rejestratorzy zajmują wyszukiwane domeny, jeszcze chyba sam NASK udostępnia spamerom jakieś listy domen.

Mam stronę na mojadomena.com, kiedyś w kodzie przez pomyłkę wstawiłem jeden <iframe> z niezarejestrowanej wtedy mojadomena.pl. Następnego dnia ktoś ją zarejestrował i wstawił napis: domena na sprzedaż, kontakt [adres e-mail].

Później w celach testowych wstawiłem iframe z domeny [losowy ciąg znaków].pl i też jakiś spamer zarejestrował dwa dni później.

Mam stronę na mojadomena.com, kiedyś w kodzie przez pomyłkę wstawiłem jeden <iframe> z niezarejestrowanej wtedy mojadomena.pl. Następnego dnia ktoś ją zarejestrował i wstawił napis: domena na sprzedaż, kontakt [adres e-mail].

Później w celach testowych wstawiłem iframe z domeny [losowy ciąg znaków].pl i też jakiś spamer zarejestrował dwa dni później.

Pierwszy raz o czymś takim słyszę, czy ktoś jeszcze postał się z taką sytuacja ?

Oprócz tego że niektórzy rejestratorzy zajmują wyszukiwane domeny, jeszcze chyba sam NASK udostępnia spamerom jakieś listy domen.

Tak, domen wygasłych :]

Z całym szacunkiem do Ciebie ale takie coś jest możliwe tylko pod jednym warunkiem, ktoś odwiedzał Twoją stronę i przeczytał w kodzie ten iframe.

Gdzie bezpiecznie sprawdzać dostępność domen?

Pytam, bo miałem ostatnio taką sytuację, że sprawdzałem dostępność domeny na stronie jednego z rejestratorów i była wolna. Po paru dniach sprawdzam znowu i kicha. We whois widzę, że zarejestrowana tego samego dnia, w którym ją sprawdzałem. U tego samego rejestratora przez jakąś firmę internetową. Przypadek?

Jakie macie doświadczenia?

Stary numer :P Polecam whois-a (tak z resztą jak większość).

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Dzięki wszystkim za wszelkie w/w informacje. Jak dla mnie bardzo cenne uwagi.

Z tego co widzę moje pytanie nie było bezzasadne i mam nadzieję, że ten wątek przyda się także innym :).

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Nie sprawdzaj u małych prywatnych providerów - Ci dopiero lubią się połakomić ;)

to wszystko o czym piszemy to prawda, te świństwo robią świnie ;)

dotychczas przy sprawdzaniu w whois nie miałem przypadku podebrania

z mojej strony te rozwiązanie polecam :P

• 10 miesięcy temu...

Tak sobie myślę, że to jest jednak nagminne działanie. Rozstrzeliwać za to powinni :)

W każdym razie ja zanim sprawdzę gdziekolwiek sprawdzam z poziomu wiersza poleceń windows:

Oto komenda: nslookup -type=ns twojadomena.pl

Z reguły wystarcza, jeszcze się nie miałem "wpadki".

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Certyfikat kompetencji zawodowych Łódź

Do czego służy ta lista?

Kolego to jest taka lista TOP 100 nazw domenowych które są w odpowiedziach ze statusem NXDOMAIN oraz liczba wszystkich udzielonych odpowiedzi. Dane pochodzą serwerów nazw domeny .pl

A tak w zasadzie to nic więcej niż krajowy rejestr domen

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności