Skocz do zawartości

1 pozycja w G na 1 frazę mało popularną

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, interesuje mnie 1 wynik w google na frazę "Active Stargard" obecnie wyprzedza mnie strona która nie ma takiego ciągu znaków. Jest to lokalne więc wydawało mi się że nie będzie trudno ale jednak od kilku miesięcy nie mogę wskoczyć na 1 miejsce choć tylko ta strona odpowiada takiemu zapytaniu.

Co poradzicie aby awansować tylko na tą jedną frazę?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

tylko ta strona odpowiada takiemu zapytaniu.

Oj, niekoniecznie. Na stronie z pozycji pierwszej występuje zarówno słowo "active" jak i "Stargard", czyli jakby nie patrzeć, odpowiada wyszukiwaniu...

Chyba, że wpisujesz w pole wyszukiwarki "Active Stargard" w cudzysłowie, to wtedy całkiem inna bajka.

Co można polecić w tej sytuacji? Robić to co w każdej podobnej -> linkować, linkować i jeszcze raz linkować. Zwróć uwagę, iż domena z pierwszego miejsca jest prawdopodobnie starsza (wg webarchive 2003) od Twojej, co też ma pewien wpływ na całą sytuację.

Spółki | Prawo | Sąd

Dokładnie. Pozycjonowanie to nie tylko linkowanie ale też inne czynniki jak optymalizacja treści strony, kodu, wiek domenyna jakiej stoi strona i inne więc to że strona jest wyżej wcale mnie nie dziwi.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

To prawda założyłem klub niedawno dla społeczeństwa. Chciałem kupić koszulki z napisałem Active Stargard ale kurcze tak będą ludzi trafiali do fitnesu za kasę a nie do nas gdzie działamy bezpłatnie.

Linkować z anhor czy normalne linki nie ważne jakie też się przyczyniają.

Bo chyba tylko przez wiek domeny jest lepsza tama strona na moje oko. Czy tak?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Zoptymalizuj stronę pod interesująca Ciebie frazę, zoptymalizuj kod strony w miarę możłiwości aby ładowała się szybciej. Możesz pousuwać tez zbędne komentarze które mimo że nie sa na stronie wyświetlane to robot google musi je przejśc aby dojść do właściwej treści. Jednym słowem zoptymalizuj stosunek treści do kodu aby treści było więcej. Linkuj z frazą jaka ciebie interesuje ale czasem linkuj też z jej odmianami jakimiś kombinacjami innych słów aby nie wyglądało to na sztuczne linkowanie.

Cierpliwie czekaj a się przebijesz

Pozycjonowanie to cierpliwość.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zoptymalizuj stronę pod interesująca Ciebie frazę, zoptymalizuj kod strony w miarę możłiwości aby ładowała się szybciej.

Jak doszliśmy do tego punktu, to zaglądnąłem w kod strony pod kątem najprostszej z rzeczy: nagłówków. Z tego co widzę, to główna fraza, na której koledze zależy jest na stronie tylko w stopce... Co prawda występuje jako alt obrazka/bannera w topie, jednakże to raczej nie to samo, co wstawienie samej frazy w nagłówek h1. Co więcej, nagłówki h2 w stylu informacje, informacje 2 uznałbym raczej za nieodpowiednie -> one de facto nic nie mówią potencjalnemu odbiorcy o treści strony, dlatego pomyślałbym nad ich zmianą na coś związanego z tematem.

Miłej nocy. ;)

Spółki | Prawo | Sąd

Pozycjonowanie to cierpliwość.

Święte słowa ;)

Pozycjonowanie przez duże P (nie przez małe swl).

Aby kogoś przeskoczyć trzeba mieć więcej mocy. Moc to...

MOCNE LINKI lub dużo, bardzo dużo kiepskich linków.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. A jak zdobyć te linki to zależy już od Twojej pomysłowości.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności