Skocz do zawartości

Bezpłatny i moderowany - Katalog stron 2010.

sqb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W związku z zgłoszonymi wcześniej problemami, okazało się, że część IP została nieprawidłowo przypisana do serwera.

Prawdopodobnie dlatego występowały czasami dziwne problemy z połączeniem.Znaczy jednym działało, innym nie.

Trwają pracę na serwerze, katalog wkrótce powinien wrócić na swoje miejsce.

Sorry za problem.

EDIT:

chessnet, domena jest nowa, więc obecnie katalog ma PR N/A.

EDIT2:

Ok, wszystko już powinno działać prawidłowo. W przypadku dalszych problemów z połączeniem, wystarczy odświeżyć DNS'y na kompie lub zrobić restart systemu.

• 7 miesięcy temu...

ODRADZAM TEN KATALOG!!! - dodałem wpis z unikalnym opisem - został zaakceptowany i na maila dostałem potwierdzenie - wszystko OK. To że mam listę linków z moimi wpisami to sprawdzam sobie raz na tydzień czy faktycznie one znajdują się pod adresem gdzie zostały umieszczone. Wchodząc na mój wpis został wyświetlony zupełnie inny- nie dostałem informacji na maila z podaniem przyczyny usunięcia mojego wpisu choć był zgodny z regulaminem i posiadał unikalny opis. Kiedy wpis został zaindeksowany przez Google admin podmienił mój adres na wpis innej osoby (może swojego klienta - czy to ładnie tak?)

wpis znajdował się pod adresem: https://katalog2010.eu/sport/aquapark,suwalki,s,5130/

została tylko kopia z Google - https://webcache.googleusercontent.com/sear...=clnk&gl=pl pierwszy wpis katalog stron MEGACAT.eu

a tutaj na końcu jest tzn był mój wpis https://webcache.googleusercontent.com/sear...=clnk&gl=pl

Pisałem do admin w tej sprawie przed sylwestrem - nie dostałem do tej pory odpowiedzi - zero kontaktu.

Odradzam wszystkim bo wg mnie to oszustwo.

Witam.

Nie odpisywałem na maile, ponieważ ze względu na nowy rok byłem na urlopie.

Odpowiedź dostałeś dzisiaj rano.

Jakim cudem, katalog stron megacat mógłby znajdować się wcześniej pod url aquaparku w Suwałkach?

Owszem, chwilę przed wyjazdem był problem techniczny z katalogiem, musiałem wrzucić backup z przed 24 godzin, w związku z czym około 20 wpisów zniknęło z katalogu.

U mnie katalog działa, ale jakoś bardzo wolno.

To się zmieni w tym tygodniu, mam zamiar przerzucić go na inny hosting.

Btw, dzięki RoKo, że odkopałeś temat, bo pewnie bym na niego wpadł :D

Do pana seopozycjoner.

W katalogu znajduję się prawie 5000 stron i jesteś pierwszą osobą, która miała tego typu problem.

Wystarczyło cierpliwie poczekać, z pewnością wynagrodziłbym Ci jakoś ten problem - w tej chwili, jakoś nie mam zamiaru z Tobą rozmawiać :D

Pozdrawiam.

Owszem, chwilę przed wyjazdem był problem techniczny z katalogiem, musiałem wrzucić backup z przed 24 godzin, w związku z czym około 20 wpisów zniknęło z katalogu.

No i właśnie to jest powód :D

Przed awarią dodany został wpis megacat o ID 5130 - powiadomienie zostało wysłane.

Później wgrałeś kopie SQLa gdzie tego wpisu jeszcze nie było a więc skrypt ponownie wykorzystał ID 5130 tyle że już dla innego wpisu :D

Pech - nie ma co histeryzować :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dostałem maila 21 grudnia 2010:

Gratulujemy Twój wpis Katalog Stron (www.megacat.eu) został poprawnie dodany do Katalog stron 2010 - darmowy katalog stron www i znajduje się na stronie: Katalog Stron. Zapraszamy do kolejnych wpisów!

Podlinkuj swój wpis:

<a href="https://katalog2010.eu/internet,komputery/katalog,stron,s,5130/" target="_blank">Katalog

Stron</a>

Ja sobie nie wymyśliłem tego url z kapelusza tylko dostałem to na maila.

Oki backup bazy sporo wyjaśnia szkoda tylko że kosztem mojego wpisu i nie było odzewu na moje 2 maile. Skoro to nie celowe działanie to proszę o przywrócenie mi mojego wpisu - czy mam na nowo wypełnić formularz?

pozdrawiam

Z powodu nieporozumienia do jakiego doszło chciałem jak najprędzej wyjaśnić nieporozumienie. Wypełniłem formularz zgłoszeniowy raz jeszcze z tym samym unikalnym opisem który znajdował się w katalogu przed przypadkowym usunięcie mojego wpisu. Szanowny Pan Admin tym razem nie zaakceptował mojego wpisu wysyłając mi maila o następującej treści:

Niestety przykro nam ale Twój wpis Katalog Stron (www.megacat.eu) został usunięy z Katalog stron 2010 - darmowy katalog stron www.

Prawdopodobna przyczyna:

----------------------

https://katalog2010.eu

Adres mojej strony został zablokowany przed ponownym zgłoszeniem strony. Bardzo gratuluję aroganckiego zachowania - Pan jest adminem i Panu w Pańskim katalogu wolno wszystko. Jak ktoś nie umie przyznać do błędu że przez przypadek usunął komuś wpis nad którym osoba straciła około 20 min układając unikalny opis to trudno (nawet nie odpisując na maila) - jego sprawa.

Ja chciałem ponownie przywrócić mój wpis do katalogu, ale skoro Pan admin 21.12.2010 raz zatwierdził mi wpis a drugim razem 03.01.2011 go usunął i zablokował nie podając przyczyny to gratuluję - może ma okres i trafiłem na huśtawkę nastrojów. Dlatego wszystkich ostrzegam przed dodawaniem swoich stron do tego katalogu - zgłaszajcie strony jak Pan admin będzie mieć dobry humorek i kaprycho:)

Pozdrawiam i wszystkim odradzam.

chciałem jak najprędzej wyjaśnić nieporozumienie.

Nie próbowałeś nic wyjaśniać, tylko od razu na różnych forach niesłusznie oskarżałeś mnie o oszustwa. O mailach z groźbami o antyreklamie, już nawet nie powinienem wspominać.

Katalog jest bezpłatny - biorąc pod uwagę Twój ton na forum oraz w mailach, można wywnioskować, że chyba o tym zapomniałeś.

P.S.

Daruj sobie wycieczki osobiste.

Szanowny Panie Adminie katalog2010.eu,

Przed opublikowaniem posta na forum tutaj, (w którym krytycznie wypowiedziałem się na temat zarządzania w katalogu) prosiłem o kontakt - wysłałem 2 wiadomości z prośbą o kontakt w zaistniałej sytuacji. Niczym nie groziłem Panu w pierwszej wiadomości, tylko grzecznie prosiłem o zajęcie się sprawą mojego wpisu bo zaszło chyba jakieś nieporozumienie. Potem napisałem drugiego maila. Dopiero w drugim mailu napisałem, że jeżeli zostanę olany i nie będzie ze mną kontaktu to sprawy tak nie zostawię, bo nie będę marnować swojego czasu na układanie unikalnych opisów żeby potem ktoś z nich czerpał korzyści i napisałem że zamieszczę swoją opinię tutaj na forum opisując to co mnie spotkało - bowiem z stąd się dowiedziałem o katalogu. Skąd mam wiedzieć czy nie pozycjonuje Pan zawodowo i nie posiada farmy katalogów i np. po indeksacji wpisu jeżeli ma Pan wpis odpowiadający Pańskiemu klientowi nie podmienia treści i linka skoro url jest zaindeksowany? Dałem wystarczająco wg mnie czasu na kontakt ze mną. Jeżeli miałby Pan ustawionego autorespondera maila np jestem na urlopie będę po nowym roku to poczekałbym dłużej - dlatego uznałem że brak odpowiedzi po tak długim czasie to jest jednoznaczne z olewką mnie i dnia 3 stycznia opisałem na forum co mnie spotkało ku przestrodze innych nie wiedząc, że miała miejsce awaria bazy danych.

I na koniec małe sprostowanie, katalog jest w porządku, wartościowy jak to skrypt SEOkatalog, natomiast wg mnie administracja i jego obsługa pozostawia wiele do życzenia,

Pozdrawiam,

Witam,

Sprawę mojego wpisu wyjaśniłem na PW - dogadałem się bez problemu z adminem. Odwołuję to co wcześniej napisałem pod wpływem emocji na temat zarządzania katalogu2010.eui. Admin okazał się w porządku osobą i pozwolił mi ponownie dodać wpis. Całe zamieszanie powstało ze względu na złośliwość rzeczy martwych i nieszczęśliwy zbieg czasu w którym miało to miejsce.

Zachęcam do dodawania wpisów do katalog2010.eu

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności