Skocz do zawartości

Temat precla a wartość linku

TomekSz

Rekomendowane odpowiedzi

@i nagle się okazuje , że tematycznośc sobie można wsadzic

A może to są celowe działania, celowa dezinformacja wprowadzane przez osoby z branży :)

----

Zresztą jest to nie pieszy tego typu topić sugerujący, że "ziemia wcale nie jest okrągła" :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cała moja obecna walka to poświęcanie się preclom tematycznym

wniosek, że tematyczność to fikcja jest mi trochę nie na rękę :)

Żal mi czasu włożonego weń dotychczas :)

Sądzę, że Gogiel tematyczność strony docelowej, precla, linka wychodzącego z tego precla ocenia na podstawie zbieżności najczęściej występujących słów w tekście (Keyword Density) na stronach, jak również anchorów w linkach prowadzących do stron

TomekSz pytał czy tematyczność ma znaczenie,

w obecnej dobie po ostatnich updatach algorytmów G jakość naszego zaplecza liczy się bardziej niż kiedykolwiek

wierzę w tematyczność precli i powiązanych linków

Cała moja obecna walka to poświęcanie się preclom tematycznym

wniosek, że tematyczność to fikcja jest mi trochę nie na rękę :)

Żal mi czasu włożonego weń dotychczas :)

No, ale zgodnie z wypowiedziami pracowników G. to takie zadbane, moderowanych dokładnie, tematyczne, z redagowanymi wpisami precle Googlowi nie przeszkadzają, w przeciwieństwie do wiecie jakich... Zatem ryzyko bana/filtra (może nie, że nie występuje, bo zawsze jakieś ryzyko jest i dotyczy każdego rodzaju stron), ale na pewno się zmniejsza.

Z tym, że można znowu zadać tu pytanie gdzie są granice tematyczności w oczach SQT.

Jedno jest pewne co do tematyczności - frazy kluczowe w treści takie jak anchor w linku dużo dają..., a co do reszty to możemy gdybać, AnchorPR osobiście nie testowałem w wyizolowanych warunkach, ale wydaje się, że podlinkowanie z tym samym anchorem artykułu/wpisu też dość dobrze działa.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Tematyka rzeka. Tematyczność powiązanej frazy z stroną może dotyczyć tylko dokładnej podstrony gdzie jest link umieszczony na podstawie słów (tak więc link na preclu wielotematycznym będzie równy linkowi na preclu tematycznym!!)

Przykładem jest tu AdWords których reklamy są dobierane do każdej podstrony oddzielnie a nie globalnie (AdS) na stronach wyświetlających takie reklamy

Przykład na tematyczność czy link sprzątaczki jest tematycznym linkiem na stronie właściciela osiedla ?

Czy link reklamy oleju słonecznikowego jest linkiem tematycznym na stronie producenta oleju do silnika ?

Nie ma tematyczności jest zbieżność i pokrewieństwo. Zadbany precel tematyczny jest tyle samo warty co zadbany precel wielo-tematyczny. Czynników mających znaczenie na moc linka jest tak wiele że samą tematyczność precla lub jej brak można spokojnie olać i zając się budowaniem dobrego zaplecza.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

A jaki to jest właściwie "Zadbany precel" :) - precel o ładnej grafice, dobrym kodzie HTML, unikalnej treści :) . Kolejne pytanie co to jest właściwe unikalna treść i kiedy treść jest uważana za unikalną, jak określić gdzie dany artykuł pojawił się jako pierwszy...

To są kolejne zagadnienia z tym związane i nie raz już omawiane na forum...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A jaki to jest właściwie "Zadbany precel"

To do mnie pytanie?

zadbane, moderowanych dokładnie, tematyczne, z redagowanymi wpisami precle

Przydatny dla użytkownika, bez nielogicznych, bezsensownych, niegramatycznych, ogólnie spamerskich wpisów. Ładny wizualnie też nie zaszkodzi :)

Ja się odnosiłem raczej do manualnej oceny - człowieka z SQT, a nie automatycznej - robota.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

@Przydatny dla użytkownika, bez nielogicznych, bezsensownych, niegramatycznych, ogólnie spamerskich wpisów

Sugerujesz, że dla google jest ważna/brana pod uwagę/punktowana gramatyka zdań ich sensowność skoro zbieżność tematyczna nie ma znaczenia...

Wszystko to są tylko domysły i jak widać ilu znawców tematu tyle będzie zdań na ten temat i tyle hipotez do tego całkowicie przeciwstawnych :) Idealnie pasuje tutaj znana maksyma Sokratesa "wiem, ze nic nie wiem" :)

Sugerujesz, że dla google jest ważna/brana pod uwagę/punktowana gramatyka zdań ich sensowność skoro zbieżność tematyczna nie ma znaczenia...

NIE, piszę o Search Quality Team, a nie o ocenie robota.

Webbest.eu

Czyli już ustalone link z precla rematycznego lub nie tematycznego jest tyle samo warty dla bota Google :) - temat można zamknąć bo już więcej się nie da nic powiedzieć w tym temacie

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Nie chciałem tworzyć nowego wątku, bo mam tylko krótkie pytanie.

Przykładowo:

Pozycjonuję stronę na frazę "budy dla psów". Piszę precla w którym zamieszczam 3 linki.

1 link: budy dla psów - bezpośrednio do strony pozycjonowanej

2 link: budach dla psów - do wpisu w katalogu

3 link: budami dla psów - do innego precla

Czy taka metoda jest dobra? Czy powtarzanie tej samej frazy w linkach nie jest błędem?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności