Skocz do zawartości

filtry w google vs video.google

gemini007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam 2 blogi ktore zachowuja sie dosc dziwnie.

blog1: keyword 1mln wynikow, konkurencja niezbyt zawzieta (pierwsza strona to w wiekszosci spam), google pokazuje 4-5 stron (po 100) wynikow i potem koniec

w google.com blog sie czasem pokazywal na ostatnich stronach ale czesciej go nie bylo niz byl (normalny link). Natomiast przez 2 miesiace na 3-10 miejscu w normalnych wynikach pokazywalo sie video z mojego bloga (tak jak czasem z youtube sie pokazuje razem z obrazkiem)

w video.google.com - caly czas 1-3 miejsce

stronka ma 1/2 roku.

blog 2: keyword 1/2 mln wynikow, konkurencja wieksza

video.google.com - 1-3 miejsce caly czas

w google.com "skacze" sobie miedzy miejscem 2 a 300 co pare dni.

Czy brak obencosci/niska pozycja w google.com w kontekscie w wysoka pozycja w video.google.com moze swiadczyc o filtrze jakims czy o slabym linkowaniu?

czy np. google karze za linkowanie ze stron w innym jezyku? gdy tych linkow jest dosc sporo zeby nie powiedziec dominujace (blog po ang. ma sporo linkow z pl)

Ja stawiam na słabe linkowanie + google.com leci po geo dla twojej lokalizacji.

Piszesz że domena ma pół roku więc możliwe że przedobrzone są linki co za tym idzie jest filtr. Podałeś tak mało szczegółów że wszystkie opcje opisane przez Ciebie są możliwe.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Na google.com wchodze z ncr takze przynajmniej teoretycznie nie powinno mi pokazywac wynikow modyfikowanych pod kraj.

Ale wejsc z keyworda nie mam zadnego bezposrednio z google a jedynie z wyszukiwan video

Nie wiem na ile miarodajne jest seomajestic

ale wyglada na to, ze problem faktycznie lezy z backlinkami (przynajmniej wg. niego)

th_75778_bounce_122_247lo.jpgth_75779_bounce2hl_122_562lo.jpgth_75780_dobre_122_808lo.jpg

obrazki w kolejnosci blog1, blog2, blog3 przykladowy bez problemow

Yahoo natomiast pokazuje setki backlinkow nie dajac wiekszych zmian a ze czesc BL pochodzi z katalogow to chyba schodzac na dalsze strony po prostu sie zdewaluowaly albo po prostu mi stronke wyrzucili - to musze sprawdzic ;). Chociaz to i tak troche dziwne bo katalogi mniej wiecej zblizone - blog3 po prostu dostal ich troszke wiecej.

edit:

chociaz konkurencyjna strona ktora jest #2 na to samo slowo co blog1

ma taki wykresik

th_77510_org_122_31lo.jpg

i doslownie kilka linkow z paru blogow (wg yahoo 9 szt, a ja mam prawie 300 - fakt ze czesc sitewide na moich blogach i to do tego w innym jezyku ;) )

chyba ze koncowka .org nad .us ma az takie przebicie? Ale nie wydaje mi sie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności