Skocz do zawartości

Porównywarki Cenowe

Hirek

Rekomendowane odpowiedzi

@aniolek:

Ad. 1 Nie prawda

Ad. 2 To cena czy 3 pierwsze miejsca zdecyduj :wacko: Ale i tak nie prawda.

Ad. 3 Zależy w której porównywarce

Ad. 4 Konwersja to już zależy od Ciebie ;)

Ad. 5 Po to między innymi są porównywarki, aby dostarczyć informacje o produkcie: opinie, opisy, specyfikacje techniczne, ceny są dostępne w porównywarkach.

Ad. 6 Kampanii brandingowych w porównywarkach cen jest bardzo dużo - i to dostępnych zarówno dla dużych jak i małych graczy.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@aniolek:

Ad. 1 Nie prawda

Ad. 2 To cena czy 3 pierwsze miejsca zdecyduj :wacko: Ale i tak nie prawda.

Ad. 3 Zależy w której porównywarce

Ad. 4 Konwersja to już zależy od Ciebie ;)

Ad. 5 Po to między innymi są porównywarki, aby dostarczyć informacje o produkcie: opinie, opisy, specyfikacje techniczne, ceny są dostępne w porównywarkach.

Ad. 6 Kampanii brandingowych w porównywarkach cen jest bardzo dużo - i to dostępnych zarówno dla dużych jak i małych graczy.

Ad2) Nigdy nie udało mi sprzedać produkty będąc na 4-6 miejscu (wyjątek geolokalizacja, bark dostępności u konkurencji)

Ad1) Według wszystkich badań około 40% Polaków przy wyborze produktu, kieruje się tylko ceną, jak myślisz jakich Użytkowników skupiają tego typu serwisy ? Myślisz, że ktoś czyta komentarze ? To wytłumacz mi dlaczego pixma bądź stary ulubiony sprzedaje ?!

Ad4) Rozmawiałem z paroma osobami i tej magicznej bariery (około 2%) nie udało im się przebić, konwersje zależą najbardziej od tego jak duża grupa przekierowanych jest faktycznie zainteresowana zakupem.

Ad5) To zobacz jakie są opisy i jak są umieszczone i co wymuszają, przejście do sklepu w celu zdobycia info o produkcie, powiesz, że nie. To wytłumacz mi 6-10 sekundowe odwiedziny użytkownika w sklepie (tylko na zakładce produktu)

Ad6) Tia .......

Ad3) Okej! masz racje.

moje doświadczenia mówią, że porównywarki są jak najbardziej wskazane. opieram się głównie na tych darmowych - po integracji obroty skoczyły mi o 50-60% fakt, że sklep, o którym piszę to antykwariat (kilka tysięcy tytułów). a wiadomo, że ceny książek używanych są niższe niż nowych. Być może w przypadku innych produktów nie ma takich widocznych efektów - tego nie wiem. Pzdr

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności