Skocz do zawartości

spadek po zmianie IP

wilq man

Rekomendowane odpowiedzi

zmiana adresu IP nie powinna mieć takiego wpływu jak piszesz, może to tylko zbieg okoliczności.

Wszystko na stronie jest tak jak było do tej pory, żadnych zmian ? Bo czasami przy zmianie hostingu można o czymś zapomnieć.Zresztą aż tak szybka reakcja to też trochę dziwne.

Sprawdził bym też sąsiedztwo na tym IP

zmiana adresu IP nie powinna mieć takiego wpływu jak piszesz, może to tylko zbieg okoliczności.

Wszystko na stronie jest tak jak było do tej pory, żadnych zmian ? Bo czasami przy zmianie hostingu można o czymś zapomnieć.Zresztą aż tak szybka reakcja to też trochę dziwne.

Sprawdził bym też sąsiedztwo na tym IP

co masz na myśli pisząc sąsiedztwo?

"Sąsiedztwo" - znaczy że na tych IP (lub DNS) jest sporo spamu/adult/wirusy/kasyna etc. i same IP są oflagowane jako "nie zaufane" (automatem twoja strona obrywa)

@Maximus Marius - możesz się zdziwić jak szybko G potrafi zareagować na zmianę IP. Sam miałem przypadek że strona skakała góra dół co 3h po zmianie (kilka zmian i kilka skoków) po tej zabawie wyleciała na 2 tyg z indeksów, a ja wróciłem na stare IP. Szybkość reakcji na IP jest zależna od szybkości indeksacji jeśli masz stronę którą google potrafi zaindeksować w 5 min (podstronę nową) od momentu publikacji śmiało możesz się pobawić w zmiany IP

Innym przykładem jest zakup serwera taniego w stanach gdzie jak się później dowiedziałem połowa środowiska spamerów trzymała swoje śmieci + wiry i nie udało mi się żadnej strony na swoim dedyku zindeksować więcej niż 100 podstron, a same pozycje hahaha całkowite dno (IP już były tak zmęczone przez spamerów że nic tam nie szło zrobić)

Podaj IP to będzie można zobaczyć co ciekawego masz w towarzystwie koło siebie lub sprawdź sam jakie strony są na tym IP i sąsiednich (zazwyczaj serwery mają IP koło siebie)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

https://www.sitedossier.com/ip/255.255.255.255 - oczywiście zamiast 255 dajesz swoje IP.

Można też w bingu: https://www.bing.com/search?q=ip%3A255.255.255.255

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności