Skocz do zawartości

Nowy algorytm netsprinta

adremja

Rekomendowane odpowiedzi

w które wyniki klika częściej

O tak !!

Takie info o procentowej klikalności w pierwszej 30 byłoby miłe + ewentualną klikalność w poszczególne pozycje linków sponsorowanych i boksów :)

86913[/snapback]

Panowie,

Za dużo Wam nie powiem, ale chyba jasne jest, że im większa pozycja tym większa klikalność. Początkowe pozycje zaczynają się od kilku procent w zalezności od rodzaju zapytania, trafności wyników itp. Jeśli chodzi o boksy to tutaj, co zrozumiałe klikalność jest dużo mniejsza, rzędu promili, choć oczywiście dobrze sformułowane boksy na w miarę unikalne zapytania także charakteryzują się skutecznością rzędu procentów.

Zapraszam do skorzystania z oferty na https://biznes.szukaj.wp.pl

Pozdrawiam,

GB

szukaj.wp.pl

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a może Panowie z Netsprint / WP bylibyście zainteresowani spotkaniem z pozycjonerami w Warszawie 22 października przy okazji rozdania prezentów w naszym konkursie?

Zapraszam :)

formularz zgłoszenia: https://konkurs2005.seopl.org/zgloszenie_obecnosci.html

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

a może Panowie z Netsprint / WP bylibyście zainteresowani spotkaniem z pozycjonerami w Warszawie 22 października przy okazji rozdania prezentów w naszym konkursie?

Zapraszam :)

formularz zgłoszenia: https://konkurs2005.seopl.org/zgloszenie_obecnosci.html

91626[/snapback]

pomysl niezly - sa szanse, ze ktos od nas sie pojawi

dzieki za zaporoszenie

Jakubie nie obraż się

Dziś troszkę poszperałem Netsprintem i w wynikach wychodzą bzdury

Strony nie wartościowe z przypadku jeden wielki bałagan.

Nowy algorytm wyjdzie Wam raczej bokiem

Strona home.pl wychodzi w wielu wynikach wysoko w tematach i frazach z którymi nie ma nic wspolnego.

Biednie to wygląda jak szukarka sponsorowana :(

Oczywiście zapraszamy na rozdanie nagród serdecznie ale totalna ocena bardzo kiepsko:(

Szefowie Netsprintu poszli w komercje a szkoda.

Ja rozumiem że nie macie takich funduszy jak Google.

Ale wzięcie kilku specjalistów na rok(mamy z 5 na forum) i praca od podstaw i przedewszystkim zmiana polityki handlowej ........ oczywiście marzenia:(

Technicznie zmiana jest zawsze możliwa ale wątpie znając szefów firm że mogą zmienić politykę czy przyznać się do błedów.

A szkoda przydała by się prawdziwie Polska potężna szukarka

Wiem że Google nigdybyśmy specjalnie nie byli zainteresowani pomagać.

Ale moglibyśmy mieć interes narodowy w pomocy rodzimej wyszukiwarce aby powiedzieć co Polskie to dobre.

Narazie mamy "Spalony Onet" i Netsprint przejmujący po Onecie procenty ale nie niestety jakością raczej korzystający z błedów Onetu

Szkoda smutne:(

Pomysl Jakubie Google powoli sprowadza się do Polski

Bill Gates z czasem przepompuje pieniądze w Msn.

Jak Google się mocniej obsadzi w Polsce .Przyjdzie Yahoo tak zawsze jest z Zachodnimi Koncernami.

Jak bedziecie walczyć modyfikacją Klikohitu i oznaczaniem portali wartościowych:(

Brak polityki wieleoletniej i nie oglądanie się na mechanizmy rynkowe to samobójstwo biznesowe.

Przykro mi to pisać:(

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Jakubie nie obraż się

nie mam zwyczaju, po mnie w wiekszosci przypadkow jak po kaczce :(

Dziś troszkę poszperałem Netsprintem i w wynikach wychodzą bzdury

Strony nie wartościowe z przypadku jeden wielki bałagan.

Nowy algorytm wyjdzie Wam raczej bokiem

Strona home.pl wychodzi w wielu wynikach wysoko w tematach i frazach z którymi nie ma nic wspolnego.

poprosze o przyklady

Biednie to wygląda jak szukarka sponsorowana :(

nie do konca rozumiem??

Szefowie Netsprintu poszli w komercje a szkoda.

tego tez nie rozumiem??

Ja rozumiem że nie macie takich funduszy jak Google.

Ale wzięcie kilku specjalistów na rok(mamy z 5 na forum) i praca od podstaw i przede wszystkim zmiana polityki handlowej ........ oczywiście marzenia:(

zmiana polityki handlowej - w jakim kierunku??

Technicznie zmiana jest zawsze możliwa ale wątpie znając szefów firm że mogą zmienić politykę czy przyznać się do błedów.

A szkoda przydała by się prawdziwie Polska potężna szukarka

Wiem że Google nigdybyśmy specjalnie nie byli zainteresowani pomagać.

Ale moglibyśmy mieć interes narodowy w pomocy rodzimej wyszukiwarce aby powiedzieć co Polskie to dobre.

Narazie mamy "Spalony Onet" i Netsprint przejmujący po Onecie procenty ale nie niestety jakością raczej korzystający z błedów Onetu

Szkoda smutne:(

Pomysl Jakubie Google powoli sprowadza się do Polski

Bill Gates z czasem przepompuje pieniądze w Msn.

Jak Google się mocniej obsadzi w Polsce .Przyjdzie Yahoo tak zawsze jest z Zachodnimi Koncernami.

Jak bedziecie walczyć modyfikacją Klikohitu i oznaczaniem portali wartościowych:(

Brak polityki wieleoletniej i nie oglądanie się na mechanizmy rynkowe to samobójstwo biznesowe.

Przykro mi to pisać:(

jezeli nie bedziemy sie odrozniac od googla, to nikt nie bedzie mial powodu, aby z nas korzystac - wg. nas TI jest czyms, co moze dac nam przewage nad googlem, wlasnie dlatego, ze opiera sie to na badaniach polskiej sieci

pamietajmy, ze TI zostal wprowadzony miesiac temu i nie jest skonczona caloscia - on sie caly czas rozwija i z tygodnia na tydzien jest lepszy...

Przykład ci wysłałem na Pw

Myslę że kawa przy rozdaniu nagód by sie przydała dlatego serdecznie zapraszam

Za szeroki temat z punktami

Jedna sprawa to polityka marketingowa

Druga sprawa to techniczne działanie wyszukiwarki czyli algorytm i jego wizja rozwoju.

Esej by trzeba było napisać.:(

Szy mamy specjalistów jak wiesz ale nie mamy funduszy bo za duże pieniadze wchodzą w rachubę.

Jakby były pieniazki to znam min 2 którzy pojeli by się cięzkiej pracy przez 2-3 lata. Poprostu mają ogromną wiedzę ale pieniadze to zawsze przeszkoda.

Jakub chętnie rozwinę punkty przy kawie:)

Pozdrawiam

Serdecznie

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Uwierz Szy Uwierz :(

Mamy 2 kozaków koderów :( na forum z duzej Warszawskiej firmy (Pozdrawiam) -czytleników tylko:(

Problem że już zarabiają dośc duże wręcz bym powiedział masakryczne jak na Polskie warunki pieniadzę na stałych etatach(wybaczcie :(). Wiec trzeba by było przebijać stawki.

A i mamy kilku innych niezłych w Seo więc team mogłby być super.

Zawsze są dwa pytania za ile i na ile:D

A Netsprint naprawdę zapraszam serdecznie na rozdanie nagród

Pozdrawiam ;)

kill bill & szy:

Powazny blad widze w tym co piszecie. Netsprint nie potrzebuje dobrych programistow, potrzebuja dobrych projektantow.

Generalnie w powaznych firmach to jest tak ze projektant sobie wymysla mechanizm dzialania systemu informatycznego natomiast programista jest tylko tlumaczem z naszego na jezyk programowania.

A teraz pytanie do panow z NS:

Macie jakas specjalna osobe tylko do analizowania zachowania userow (typu co wpisuja w wyszukiwarke itp) ?

:)

pozycjonuj.png

• 2 tygodnie później...

mam dwa pytanka

1. czy nowy algorytm Netsprint przewiduje usunięcie wszystkich katalogów z indexu? ja rozumiem że powstawał problem gdzie podstrony katalogu pojawiały się wyżej niż strony właściwe ale całkowite usuwanie katalogów z indexu to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie

2. czy funkcja site: będzie zawsze działać tak że po wpisaniu site:stron.pl otrzymamy zarówno mapy.stron.pl jak i tworzenie-stron.pl

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności