Skocz do zawartości

Nowy algorytm netsprinta

adremja

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby potwierdzić chybiony pomysł oparty na "analizie całego polskiego internetu" podam przykład frazy "sklep komputerowy", gdzie na 20 miejscu znajduje się wątek frazpc.pl/b/46604 (sic!), chociaż w Google najwyższą pozycję tej domeny na tę frazę jest miejsce 150 - frazpc.pl/sklep.

Gdzie tu logika?

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wszystkim watpiacym w obiektywnosc badania Magapanel polecam ponizsze linki:

https://www.internetstandard.pl/news/77518.html

https://panel.pbi.org.pl/metodologia.php

ze szczegolnym uwzglednieniem tego fragmentu:

Wyniki badania Megapanel PBI/Gemius prezentują informacje zebrane od około 17 tys. panelistów. W rzeczywistości, w poszczególnych miesiącach liczba uczestników panelu jest dużo większa, jednak zgodnie z metodologią badania moment rejestracji panelisty nie odpowiada automatycznie włączeniu generowanych przez niego informacji do wyników badania. Sprawdzane jest np. to, czy rejestrowana przez program netPanel aktywność nie jest generowana przez automat, czy panelista pozostaje w badaniu przez określony metodologią minimalny przedział czasu. Jednocześnie na podstawie danych o strukturze społeczno-demograficznej i behawioralnej następuje proces weryfikacji poprawności doboru próby pod względem reprezentatywności dla ogółu internautów w Polsce.

od siebie dodam tylko, ze na Megapanelu opieraja sie praktycznie wszystkie podmioty planujace kampanie reklamowe w polskim Internecie (a te podmiotu MUSZA miec wiarygodne dane, bo obracaja milionami zlotych) oraz raport IAB Polska na temat polskiego rynku online w roku 2004: https://www.iab.com.pl/_files_/prezentacje/...ny_iab_2004.zip

pozdrawiam

jakub

Mam pytanie, z innej beczki:) do osob z Netsprinta. Macie jakies plany idace w kierunku zwiekszenia popularnosci tej wyszukiwarki ? moze wp.pl ja u siebie uruchomi? U mnie wejscia z netsprinta to promil wejsc z google (w obu wyszukiwarkach mam podobne pozycje).

1. NetSprint dziala na WP od kilku lat !!! niedlugo bedzie tam wdrozony pelen TI oraz rozbudowany indeks

2. na jesieni planujemy dzialania promocyjne - o szczegolach na razie nie moge mowic

pzdr

jakub

Wyniki badania Megapanel PBI/Gemius prezentują informacje zebrane od około 17 tys. panelistów.

Czyli te 17k osób ma decydować o pozycjach stron, które mają gdzieś Gemius i Stat.pl?

Polskich internautów jest podobno 7 mln...

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

wszystkim watpiacym w obiektywnosc badania Magapanel polecam ponizsze linki:

https://www.internetstandard.pl/news/77518.html

85641[/snapback]

Internetstandart spalił się nie po raz pierwszy przed chwilą w innym wątku :D

Więc raczej nie cytowałbym tego !!!

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Ależ cytować cytować, jest tam jedno zdanie odnośnie metodologii:

Gdyby próba miałaby być idealnie zgodna z całą populacją - dzieci powinno być w populacji dużo więcej. W badaniu jest natomiast nadreprezentacja osób w wieku powyżej 25 lat, o wyższych dochodach, mieszkających w większych miastach i mających wyższe wykształcenie. Ze względu na fakt, że badanie ma m.in. służyć reklamodawcom, którzy najczęściej planują dotarcie do takich właśnie grup celowych, to takich osób jest w próbie więcej.

Który pokazuje wiarygodność zmanipulowanego badania robionego pod potrzeby reklamodawców.

Zresztą Jakubie przekonywanie o skuteczności i wiarygodności badania wywiadami i opiniami prowadzącego te badania to delikatnie mówiąc bezsens. Może jakieś opinie bezstronne ??

no i co z ludźmi korzystajacymi z internetu w firmach, czy onią są odpowiednio reprezentowani ??

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Czyli te 17k osób ma decydować o pozycjach stron, które mają gdzieś Gemius i Stat.pl?

Polskich internautów jest podobno 7 mln...

99% badan marketingowych jest robionych na jakiejs probie - przebadac tych 7 milionow userow byloby troche trudno

Internetstandart spalił się nie po raz pierwszy przed chwilą w innym wątku 

Więc raczej nie cytowałbym tego

tam sa tylko FAQ do Megapanelu, wystarczy zajrzec :D

Który pokazuje wiarygodność zmanipulowanego badania robionego pod potrzeby reklamodawców

......

no i co z ludźmi korzystajacymi z internetu w firmach, czy onią są odpowiednio reprezentowani ??

na tym swiecie wiekszosc badan jest robionych na potrzeby reklamodawcow albo politykow !!! tak powaznie, to akurat to jest dowod, ze Megapanel nie jest robiony na malolatach, co kilka postow wczesniej ktos zarzucal, tylko szczegolnie doglebnie bada osoby pelnoletnie, natomiast calosc wynikow jest odnoszona do struktury wszystkich Internautow; w duzym stopniu to odpowiada tez na Twoje pytanie o to, czy uwzglednia osoby pracujace, chociaz jutro postaram sie zdobyc dodatkowe informacje na ten temat od Gemiusa

Zresztą Jakubie przekonywanie o skuteczności i wiarygodności badania wywiadami i opiniami prowadzącego te badania to delikatnie mówiąc bezsens. Może jakieś opinie bezstronne ??

pytanie, kto jest bezstronny w tej kwestii?? dla mnie dowodem wystarczajacym jest to, ze wyniki tego badania uznaja wszystkie podmioty dzialajace na tym rynku - witryny, sieci, brokerzy, domy mediowe, klienci; moglbym co prawda przeprowadzic kolejne badanie, np. wsrod mediaplanerow, ale ono tez mogloby zostac uznane za malo wiarygodne :piwo:

tez zapytam gemiusa, czy zbieraja opinie osob korzystajacych z tego badania

tak w ogole to widze, ze wiecej pytan i watpliwosci dotyczy Megapanelu niz Traffic Indexa - jutro po prostu sciagne kogos z Gemiusa, zeby odpowiadal na Wasze posty :fuck:

pzdr

jakub

Moim zdaniem próba badanych w ilości 17k userów może wystarczyć do kampanii reklamowej, przy tej okazji zyskamy dane, jaki portal/duża strona jest najczęściej odwiedzana przez Internautów, gdzie warto się zareklamować, aby to było widziane. Jednak częste odwiedziny wcale nie świadczą o jakości treści, strony merytorycznej - zyskują na tym głownie witryny posiadające silną społeczność, fora dyskusyjne, czaty itp.

Poza tym podkreślam ponownie, że 17k użytkowników w żadnym wypadku nie może odwiedzić 67mln stron, więc jest to badanie popularności danej marki, nie zaś samej jakości witryny. Proszę pamiętać, że korzystając z wyszukiwarki o wiele częściej szukamy rzeczy mało popularnych, niecodziennych, a zatem umieszczonych na małych serwisach, które wcale nie musiały być odwiedzone przez badanych!.

Wykorzystanie tych danych w marketingu jest słuszne - jeżeli miałbym się reklamować w radio, to zajrzał bym w ranking najczęściej słuchanych rozgłośni. Jednak, gdy szukałbym audycji ściśle tematycznej np. dotyczącej muzyki D'n'B, wykorzystanie takiego badania nie ma sensu, trzeba zbadać samą audycję, a najlepsza z nich jest w radio mającym... 1% słuchalności.

Kolejne kwiatki. Wpisując frazę "zdjęcia" dostajemy na 12. miejscu link... do perfum na podstronie pasażu onetu, zaznaczony dodatkowo wielachną gwiazdką... Moim zdaniem ewidentnie do zmiany.

Dała matka rozum? To kombinuj.

to akurat to jest dowod, ze Megapanel nie jest robiony na malolatach, co kilka postow wczesniej ktos zarzucal

1 ) jak to sprawdziłeś ?

Skąd masz dane o wieku, pochodzeniu i.t.p. badanych ?

Z formularzy zgłoszeniowych ?

Jeśli tak to ilu 12, 13-latków poda swój prawdziwy wiek ?

2) Kto z osób które nie traktują internetu jako zabawki, i ma jakieś zajęcie bawi się w wypełnianie ankiet ?

Mi jakoś brak czasu i nudzą mnie takie zabawy, choć pracą zasypany nie jestem.

3) Kto zainstaluje sobie dobrowolnie "szpiega" na komputerze ?

Osoba z wyższym wykształceniem powyżej 25 lat ?

Coś się to kupy nie trzyma :D

dla mnie dowodem wystarczajacym jest to, ze wyniki tego badania uznaja wszystkie podmioty dzialajace na tym rynku - witryny, sieci, brokerzy, domy mediowe, klienci;

Wiesz, ostatnio maiłem okazje być na pewnym spotkaniu z przedstawicielami RedHata, nie pytaj jak zareagowali na słowo geminus !!!

to akurat to jest dowod, ze Megapanel nie jest robiony na malolatach, co kilka postow wczesniej ktos zarzucal

1 ) jak to sprawdziłeś ?

Skąd masz dane o wieku, pochodzeniu i.t.p. badanych ?

Z formularzy zgłoszeniowych ?

Jeśli tak to ilu 12, 13-latków poda swój prawdziwy wiek ?

wklejam fragment FAQ Megapanelu:

Dane o cechach panelistów opierają się na ankietach, które można błędnie wypełniać. Czy to nie powoduje, że badanie jest mniej wiarygodne?

Każde badanie, w którym wymagane jest świadome uczestnictwo osób badanych, jest oczywiście narażone na błędy wynikające z celowych bądź nieumyślnych błędów osób badanych. Badanie Megapanel PBI/Gemius jest wykonywane tak, aby zapobiec takim przypadkom. Po pierwsze Gemius stara się utrzymywać ciągły kontakt z panelistami. Po drugie - stosuje rygorystyczne procedury kontrolne. Nawet PBI i członkowie PBI - ze względu na ograniczenie możliwości manipulacji - nie znają do końca algorytmów, według jakich Gemius kontroluję próbę i weryfikuje poprawność przesyłanych przez panelistów danych. W niektórych przypadkach np. łatwo jest określić tzw. "sufity badawcze" - czyli sytuacje, w których osoby badane wypełniają ankiety na zasadzie zaznaczania przypadkowych kratek - w większości przypadków widać od razu, że ktoś wypełnił daną ankietę przypadkowo, bo np. wiek nie pasuje do zarobków, itp. Gdy ktoś rzetelnie wypełni ankietę poświęcając na to kilka minut, rzadko się zdarza, żeby celowo wypełnił błędnie jakieś jej fragmenty.

Z przeprowadzonych przez instytuty badawcze na całym świecie (i potwierdzonych przez Gemius) badań wynika jednoznacznie, że wbrew pozorom internet zapewnia uczestnikom badania dużo większy komfort i anonimowość niż w badaniach telefonicznych czy badaniach bezpośrednich. Okazuje się, że skłonność osób badanych do "oszukiwania" badaczy jest pomijalnie mała wtedy, gdy nie ma po temu wyraźnych zachęt (osoba badana nie uzyskuje z tego tytułu żadnych dodatkowych korzyści, w odróżnieniu np. od przypadku zakładania darmowego konta pocztowego), a wymagany jest ze strony osoby badanej konkretny wysiłek i zaangażowanie (w tym przypadku wypełnienie ankiety). W badaniu Megapanel PBI/Gemius, tak jak w każdym innym badaniu, pomimo stosowanych zabezpieczeń na pewno znajdzie się kilka osób, które "oszukują", ale przy tak dużej liczbie panelistów nie ma to istotnego znaczenia.

2) Kto z osób które nie traktują internetu jako zabawki, i ma jakieś zajęcie bawi się w wypełnianie ankiet ?

Mi jakoś brak czasu i nudzą mnie takie zabawy, choć pracą zasypany nie jestem.

- pytanie, czy Ty jestes przecietnym Internauta?? poza tym jestem pewien, ze kilka razy w zyciu jakas ankiete wypelniles, a pamietaj ze ankiete Megapanelu wypelnia sie tylko raz, przy wejsciu do badania

3) Kto zainstaluje sobie dobrowolnie "szpiega" na komputerze ?

Osoba z wyższym wykształceniem powyżej 25 lat ?

- dlaczego nie?? nie kazdy, kto ma wiecej 25 lat i wyzsze wyksztalcenie wylacza pop-upy, korzysta z FF i nie instaluje zadnego dziwnego oprogramowania - powiem wiecej - jak wynika ze statystyk wiekszosc postepuje odwrotnie :D

Coś się to kupy nie trzyma :fuck:

dla mnie dowodem wystarczajacym jest to, ze wyniki tego badania uznaja wszystkie podmioty dzialajace na tym rynku - witryny, sieci, brokerzy, domy mediowe, klienci;

Wiesz, ostatnio maiłem okazje być na pewnym spotkaniu z przedstawicielami RedHata, nie pytaj jak zareagowali na słowo geminus !!!

85680[/snapback]

widzisz, tylko ze np. dla mnie, osoby od kilku lat pracujacej na rynku e-marketingowym duzo wiekszym autorytetem jest Gemius, bo z niego nie raz korzystalem, w dodatku jego pozycja na rynku (prawie monopolistyczna) swiadczy o tym, ze to swietna firma, ktorej uslugi zostaly docenione przez wielu klientow - pamietaj, nie wszyscy patrza na swiat oczami webmastera/programisty :piwo:

Podpieranie się w wynikach wyszukiwania różnymi rankingami oglądalności to temat znany w świecie i z powodu niskiej wiarygodności rozmaitych badań zarzucony.Firma, która prowadzi badania zawsze uparcie będzie twierdzić, że jej audyt jest rzetelny i wiarygodny, choć do samych metod jego przeprowadzenia kierowane jest tysiące zarzutów, a główne dotyczą rozmaitych sposobów manipulacji.Netsprint wykorzystuje PBI, nie w celu poprawy algorytmu, tylko w celu popularyzacj tych badań i firmy, która je prowadzi.I to powinno być powiedziane jasno i uczciwie.Tylko czy spodziewane doraźne zyski z tej prawdopodobnie wiązanej transakcji to nie działanie na krótką metę ?Bo : "Badanie całkowicie pomija doświadczonych użytkowników internetu, używających przeglądarek innych niż IE i nie akceptujących ciasteczek. Grupa ta stanowi według danych Gemiusa 12% ogółu użytkowników, natomiast według niezależnych opracowań 20%. Zarazem jest to grupa, której wzorce aktywności są znacząco różne od zachowań masowego odbiorcy i która poświęca aktywności internetowej znacznie więcej czasu niż okazjonalni użytkownicy. Grupa ta ma też znacznie większy niż przeciętny wpływ na decyzje o wydawaniu pieniędzy oparte na informacjach pobranych z sieci" . I jeszcze :

"Gemius zbiera dane dotyczące wyłącznie:

1. firm, które za to płacą. Im lepsze wyniki, tym wyższe opłaty.

2. naiwnych użytkowników, którzy akceptują ciasteczka Gemiusa.

3. użytkowników prymitywnej przeglądarki Microsoft Internet Explorer, którzy

zgodzili się na zainstalowanie spyware Gemius

Pozwoliłem sobie zacytować Pana Władysława Majewskiego Prezesa Internet Society Poland, bo uważam, że dość celnie opisuje zjawisko pod nazwą PBI.

Czyli reasumując, czy nie lepiej zainwestować środki w objęcie indeksacją większej ilości stron i ich częstszą indeksację, ulepszenie algorytmów, które były już można powiedzieć niezłe niż podpierać się czymś o czym każdy może powiedzieć "Proszę Pana, takie rzeczy to tylko w...." ?

Szkoda bo jest naprawdę ładnie, czysto, polskie i mogło być dobre, a wyszła manipulacja wynikami wyszukiwania.

Jest bezpiecznie, jest spokojnie, usta tak krwawe, słowa bezdomne i tylko ten wiatr...

Moim zdaniem próba badanych w ilości 17k userów może wystarczyć do kampanii reklamowej, przy tej okazji zyskamy dane, jaki portal/duża strona jest najczęściej odwiedzana przez Internautów, gdzie warto się zareklamować, aby to było widziane. Jednak częste odwiedziny wcale nie świadczą o jakości treści, strony merytorycznej - zyskują na tym głownie witryny posiadające silną społeczność, fora dyskusyjne, czaty itp.

Poza tym podkreślam ponownie, że 17k użytkowników w żadnym wypadku nie może odwiedzić 67mln stron, więc jest to badanie popularności danej marki, nie zaś samej jakości witryny. Proszę pamiętać, że korzystając z wyszukiwarki o wiele częściej szukamy rzeczy mało popularnych, niecodziennych, a zatem umieszczonych na małych serwisach, które wcale nie musiały być odwiedzone przez badanych!.

Wykorzystanie tych danych w marketingu jest słuszne - jeżeli miałbym się reklamować w radio, to zajrzał bym w ranking najczęściej słuchanych rozgłośni. Jednak, gdy szukałbym audycji ściśle tematycznej np. dotyczącej muzyki D'n'B, wykorzystanie takiego badania nie ma sensu, trzeba zbadać samą audycję, a najlepsza z nich jest w radio mającym... 1% słuchalności.

Kolejne kwiatki. Wpisując frazę "zdjęcia" dostajemy na 12. miejscu link... do perfum na podstronie pasażu onetu, zaznaczony dodatkowo wielachną gwiazdką... Moim zdaniem ewidentnie do zmiany.

85674[/snapback]

pamietaj - 67 mln to liczba dokumentow, a na sam onet przypada pewnie ich kilkaset tysiecy...

poza tym wynik wyszukiwania w NetSprincie to skladowa roznych elementow, najlepiej pokazuje grafika z tej strony: https://netsprint.pl/serwis/zalety?option=trafficindex

caly czas analizujemy linki, tresc strony... zwracam tylko uwage, ze dodalismy nowy element, ktory wg. nas sprawi, ze przecietny uzytkownik Internetu znajdzie u nas lepsze wyniki niz to mialo miejsce wczesniej, czy niz to ma miejsce u konkurencji - robimy wewnetrzne badania, z ktorych jasno wynika, ze wartosc wynikow rosnie !!!

nikt z NetSprinta tez nie twierdzi, ze wszystkie skladniki algorytmu zostaly idealnie dobrane - caly czas cos w nim tiunujemy, po to, zeby nie zdazaly sie takie kwiatki jak z fraza "zdjecia"

pzdr

jakub

Każde badanie, w którym wymagane jest świadome uczestnictwo osób badanych, jest oczywiście narażone na błędy wynikające z celowych bądź nieumyślnych błędów osób badanych. Badanie Megapanel PBI/Gemius jest wykonywane tak, aby zapobiec takim przypadkom. Po pierwsze Gemius stara się utrzymywać ciągły kontakt z panelistami. Po drugie - stosuje rygorystyczne procedury kontrolne. Nawet PBI i członkowie PBI - ze względu na ograniczenie możliwości manipulacji - nie znają do końca algorytmów, według jakich Gemius kontroluję próbę i weryfikuje poprawność przesyłanych przez panelistów danych.

A niby co mieli by znać ?

Funkcje random ?

Wiesz mam super Jaguara, ale sąsiedzi nie wiedzą nawet jakiego jest koloru bo trzymam go w tajemnicy żeby przypadkiem nie kombinowali mi przy nim.

robimy wewnetrzne badania, z ktorych jasno wynika, ze wartosc wynikow rosnie

No i w końcu coś merytorycznego, tylko moze jakiś przykład ?

mocne argumenty, szkoda tylko, ze nie poparte zadnymi dowodami

Podpieranie się w wynikach wyszukiwania różnymi rankingami oglądalności to temat znany w świecie i z powodu niskiej wiarygodności rozmaitych badań zarzucony.Firma, która prowadzi badania zawsze uparcie będzie twierdzić, że jej audyt jest rzetelny i wiarygodny, choć do samych metod jego przeprowadzenia kierowane jest tysiące zarzutów, a główne dotyczą rozmaitych sposobów manipulacji.

poprosze o zacytowanie tych tysiecy zarzutow :D poza tym widzisz, dla mnie i wielu ludzi ktorych szanuje i ktorzy cos znacza w polskim internecie ( i na dodatek wydaja pieniadze Klientow) te badania sa wiarygodne :piwo:

Netsprint wykorzystuje PBI, nie w celu poprawy algorytmu, tylko w celu popularyzacj tych badań i firmy, która je prowadzi.I to powinno być powiedziane jasno i uczciwie.Tylko czy spodziewane doraźne zyski z tej prawdopodobnie wiązanej transakcji to nie działanie na krótką metę ?

rozumiem, ze nie powinnismy placic Gemiusowi za wyniki Megapanelu, tylko zadac od nich pieniedzy za promocje tego badania?? kurcze, jest to jakis pomysl :fuck:

Bo :

"Badanie całkowicie pomija doświadczonych użytkowników internetu, używających przeglądarek innych niż IE i nie akceptujących ciasteczek. Grupa ta stanowi według danych Gemiusa 12% ogółu użytkowników, natomiast według niezależnych opracowań 20%. Zarazem jest to grupa, której wzorce aktywności są znacząco różne od zachowań masowego odbiorcy i która poświęca aktywności internetowej znacznie więcej czasu niż okazjonalni użytkownicy. Grupa ta ma też znacznie większy niż przeciętny wpływ na decyzje o wydawaniu pieniędzy oparte na informacjach pobranych z sieci" .

przeciwstawiasz powazane w tym kraju badania z nienazwanymi "niezaleznymi" opracowaniami - ktore sa wg. Ciebie bardziej wiarygodne...

kolejna sprawa, to to, ze znam setki doswiadczonych uzytkownikow Internetu, ktorzy korzystaja z IE i akceptuja ciasteczka - mozna ich przeciwstawic tym niekorzystajacym i nieakceptujacym...

I jeszcze :

"Gemius zbiera dane dotyczące wyłącznie:

1. firm, które za to płacą. Im lepsze wyniki, tym wyższe opłaty.

powaznie?? to ile ten Google musi placic Gemiusowi, zeby sie znalezc na 4 miejscu w Megapanelu !!!

2. naiwnych użytkowników, którzy akceptują ciasteczka Gemiusa.

czy Pan Wladyslaw Majewski nie obraza w ten sposob wiekszosci uzytkownikow sieci, ktorzy akceptuja roznego rodzaju ciasteczka (

3. użytkowników prymitywnej przeglądarki Microsoft Internet Explorer, którzy

zgodzili się na zainstalowanie spyware Gemius

uwaga jak wyzej (a propos akceptowania cokisow i uzywania IE - jest taki stary skecz Rewinskiego i Piaseckiego, z fajnym cytatem: "Kiedys norma byl ogol, a nie margines..." polecam)

Czyli reasumując, czy nie lepiej zainwestować środki w objęcie indeksacją większej ilości stron i ich częstszą indeksację, ulepszenie algorytmów, które były już można powiedzieć niezłe niż podpierać się czymś o czym każdy może powiedzieć "Proszę Pana, takie rzeczy to tylko w...." ?

milo nam, ze doceniasz nasze wysilki - od czerwca do teraz zwiekszylismy indeks z ok. 25 do 67 mln dokumentow i caly czas go powiekszamy, czesciej tez indeksujemy serwisy, do tego oznaczamy je charakterystyczna koniczynka :D

odsylam do mojego poprzedniego wpisu a propos tego, co wplywa na wyniki wyszukiwania w NetSprincie

pzdr mowiac dobranoc

jakub

Oki to poczekam do jutra na odpwowiedzi gemiusa !!!

A że pytania do Gemiusa no tak, gdyż atakowanie wyników wyszukwiania bezpośrednio ( nowego algorytmu ) byłoby zbyt okrutne, więc próbujemy wskazać, ze wynik są nieciekawe, między innymi dlatego, że wspieranie się Gemiusem jest błędem i mało dało.

Ale żeby odpuścić "Gemiusowi" na życzenie ot taka ciekawostka z nowego ulepszonego algorytmu:

Szukana fraz to: Smołdziński Las

Wynik:

https://www.netsprint.pl/serwis/search?fff=...4ski+las&rpp=20

interesujace trzecie miejsce, czwarte też ( brak szukanej frazy w treści wskazuje, ze musi sporo stron linkować z anchorem )

Co spowodowało, ze podane strony ( 3 i 4 pozycja ) są na górze wyników ??

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności