Skocz do zawartości

Odczyt z pliku a rodzaj pętli

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

To już twój problem :)

Oczekujesz rozwiązań gotowych ogłoś się w zleceniach, ale bynajmniej nie za dwa linki :jezyk1:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Aleś ty materialny się zrobił.

Parę lat temu to za linka można było liczyć na gotowca, a nawet mi cachowanie strony kiedyś zrobiłeś. Ehh ten brutalny świat. :)

No ale to dobrze, zmusza do myślenia. Przebrnąłem przez kilkanaście stron w poszukiwaniu tego rozwiązania i mam coś mniej więcej:

$l_odp_nastronie = 10;
$do = $ile_rekordow-(($a-1)*$l_odp_nastronie);
$od = $do-$l_odp_nastronie;

$uchwyt = fopen($pliczek,'r');
  while(!feof($uchwyt)){
  $linia = rtrim(fgets($uchwyt));
  $licznik++;
  if($licznik>$od && $licznik<=$do){
	 $tabliczka[] = $linia;
  }
  }
  fclose($uchwyt);

$tabliczka = array_reverse($tabliczka);
foreach($tabliczka as $rekord){
  list($nick,$tresc,$data)=explode("|",$rekord);
  echo $nick.$tresc.$data;
}

Powyższy przykład (oczywiście zmodyfikowany na moje środowisko) wyświetla mi zawartość pliku tak jak chcę, czyli po 10 ale nie za bardzo widzę tu parametr którym mam sterować kolejnymi stronami $_GET['p']; czy coś takiego.

Jakby czegoś tu brakowało.

P.S Chcę tego SQLite zacząć robić tylko szukam jakiegoś menagera bazy tak jak phpmyadmin. Macie jakiś fajny godny polecenia? Dodatek do firefoxa mi się nie che zainstalować. Pisze że nie jest kompatybilny z firefox 3.6.3 a na stronie wtyczki pisze że jest kompatybilny od 3.5 do 3.7. Dziwne.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Jezeli chodzi o przykład PHP i SQLITE to np.

https://www.switchonthecode.com/tutorials/p...qlite-databases

I opis składni jezyka

https://www.sqlite.org/lang_select.html

Ciebie interesuje LIMIT i OFFSET

Co do Twego przykładu to musisz zmienic podejście , zamiast kopiować i wklejac i liczyć ze zadziała to spróbuj zrozumieć.

Zmienna $od i $do okreslaja zakres linii jaka ma byc wyswietlona musisz tylko wpisac tam odpowiednie wartości

Dla strony pierwszej 1,10 dla drugiej 11,20 trzeciej 21,30 itd....

@Parę lat temu to za linka można było liczyć na gotowca,

A Ty przez te parę lat nie ruszyłeś się nawet o krok w języku programowania z którego chcesz korzystać!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wiem, takie kopiowanie jest dla mnie żenujące. Brzydzę się tym. Ale w tym wypadku chcę dokończyć pewien projekt i definitywnie przejść na SQLite bo z tego co przeglądałem jest doskonały na moje potrzeby.

Nigdy nie robiłem bazy na plikach i nie mam za bardzo o tym pojęcia.

Ale poprawię ten kod osobiście, znajdę rozwiązanie.

A co do SQLite, to zanim zacznę czytać dokumentację mam pytanie czy jak zrobię bazę danych i zamieszę ją w pliku powiedzmy baza.db to potem przy przenoszeniu na inny serwer wystarczy tylko przenieść ten plik tak?

Przykładowo stworzę bazę+tabele w jakimś menagerze powsadzam do niej dane i zakładając że serwer ma obsługę SQLite zwykłe kopiowanie plików z bazą wystarczy?

#Mion - daj spokój miły mój :) nie ruszyłem nic bo tak jak pisałem nic nie robiłem. Miałem macierzyńskie.

@zakładając że serwer ma obsługę SQLite

Zakładać możesz, że żona czy dziewczyna cie nie zdradza... Czy ma obsługę "powie" ci samo php, a dokładnie funkcja phpinfo();

@wystarczy tylko przenieść ten plik tak

Tak..

I jeszcze jedno pytanie,

nie orientujecie się czy darmowe hostingi typu cba.pl, yoyo.pl i inne mają obsługę SQLite?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności