Skocz do zawartości

linkowanie zaplecza - Model Koła

wilq man

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie tak jak powiedzieli poprzednicy taka piramida zlozona z kolek daje dobre efekty, szczegolnie w indeksowaniu. Ja sie przychylam do takiej wersji jak zaprezentowales na rysunku - przywala sie mocniej w 1 i pozniej powinna juz pojsc indeksacja po calym kole :ph34r:

Co do koncepcji, ze zle zaplecze jest jak mozna przebiec przez cale od strony A do Z to sie nie zgodze. Po pierwsze Google i tak nie bedzie tego sprawdzac, bo to za duzo kombinacji jest przy duzym zapleczu, a po drugie jak chodzi o to, zeby ktos nie byl w stanie sprawdzic naszego zaplecza to i tak sie nie uda, bo zawsze sie je da wysledzic.

A myślisz, że google nie widzi kiedy kupujesz domeny? komu płacisz za hosting?

Google wie nawet co robiłeś w ostatnie Helloween!

#seo @ ircnet

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nawet jeśli wie to wątpie by ta wiedza była wykorzystywana normalnie w algorytmie ... jak już to dopiero moderator sprawdza takie szczegóły jak dane na kogo jest zarejestrowana domena, czy np. identyfikacja właściciela strony na podstawie google ads/analytics

Kojotek OX: Generalnie nie zaleca się z korzystania z tak zwanych "piramid argentyńskich"

To jest po prostu super mega hit sezonu - proponuje za tą wypowiedź przyznać 100 pkt.

Czy ty w ogóle wiesz o czym my tutaj rozmawiamy?

Zanim znów się wygłupisz poczytaj: >> KLIK <<

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zmodyfikowałem schemat uwzględniający piramidę:

każdy okrąg to jeden poziom,

strony z określonego poziomu linkują między sobą na zasadzie okręgu (tak jak wewnętrzne koło)

jednocześnie, wierzchoiek piramidy linkuje do jednej strony wewnętrznego okręgu 

model2.jpg

Piramida żeby miała sens MUSI mieć min. 4 poziomy a zalecane 5 - 6 :o Tak więc w twoim układzie trzeba dużoooo domen - ciekawe ale moim zdaniem dalekie od ideału

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

model jest rzeczywiście dla większej ilości domen, założenie jest że każda ma inne IP. Poziomów może być naturalnie więcej ale dla kalrowności rysunku nie naniosłem ich.

Jest jeszcze możliwość linkowania co drugi poziom, czyli z np.: 3 do 1, ogólnie postaram się zastosować taki schemat i sprawdzę jak to działa

Ja jakoś nie mogę wykombinować więcej niż 3 poziomów w mojej piramidzie ;p

0 poziom strona pozycjonowania

1 poziom strony wartościowe normalnie zarabiające serwisy ...

2 poziom blogi z unikalnymi tematycznymi tekstami

3 poziom śmieciowe katalogi stron (pod SWL)

więc gdzie i jakiego typu strony można było by jeszcze wpleść ?

Xann - jesli pozycjonujesz strone na bardzo trudne haslo to czesto lepiej jest zainwestowac w zaplecze (budujac jakis schemat) - budujac siec powizanych lub niepowiazanych stron - bardzo dobre przyklady mozna zawazyc w Usa gdzie standardem jest np : dopalenie zapleczowki zbudowanej na ezinearticles i zniej link do glownej strony.

I daje to efekty duzo lepsze niz 50 tys bl o niskiej jakosci (kwestia wzgledna ),

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności