Skocz do zawartości

Ile artów dodajecie do precli?

przemo83

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Chciałbym sie was zapytać o to jak dużo, wiele dodajecie dziennie artów do każdego katalogu typu Presell Page? Czy jest jakaś górna granica w dodawaniu na dzień, tak aby nie dostać bana na strone?

Ja osobiście dodaje 3 arty do 3 precli na dzień i jesy OK:) Czy można dodawać więcej(niż 3) by przyrost linków był szybszy bez narażania sie na ban?

Co wy o tym sądzicie?

Dzięki:)

1.czy dla domen z wiekiem 6-7 lat istotna jest liczba artów dodawanych dziennie, czy przekroczenie np liczby 5-8 art. może skutkować jakimś filtrem ? ja dodaję rożnie czasami nawet 5 w jeden dzień ale przeważnie to około 3 na tydzień. Dodam że "pozycjonuje" amatorsko stronę swojej firmy i wszystkie artykuły są w 100% niepowtarzalne

2. czy prowadzenie blogu na np wordpress.com i umieszczanie tam artów z linkami ma jakiś sens dla SEO?

JawaMyLove.blogspot.com: Blog o zabytkowych motocyklach Jawa

mow - Jasne, jak najbardziej ma to sens. Oczywiście warto by trochę ten blog podlinkować.

Osobiście jednak bym zainwestował we własną domenę, ewentualnie postawił blog na subdomenie firmy. Najlepiej niech to będzie profesjonalny blog pisany dla ludzi - wtedy zyskujecie podwójnie - po pierwsze SEO po drugie budujesz relacje z klientami. Wielu klientów może również dowiedzieć się o firmie np. trafiając na blog z wyszukiwarki.

Osobiście wole napisać 1-2 dobre arty o ścisłej i niepowtarzalnej treści. Czasem nawet przeginam z ilością znaków, prawie wypracowania ostatnimi czasy. ;)

Czy się tak bardziej opłaca wujaszek pokaże. :)

Ogółem robię to dla starej domeny z całkowicie nową architekturą linków i układu strony.

Lepiej chyba dać coś gdzieś wartościowego niż tracić czas na śmieci, bądź dodawanie czegoś w stylu masło maślane firmy masło-maślane smakuje najlepiej na świeżym chlebku popite maślanka naszej firmy.Mamy wiele rodzajów masła typu masło o smaku masła, masło o kształcie masła, masło o zapachu masła, masło luksusowe i masło które nie jest masłem ;)

a co do własnego blogu trza pamiętać by nie traktować go jako zaplecze, bo się olewa, syf się robi, człek zwykły nie wejdzie zazwyczaj.

nooby nie potrafią triforce, a ty?

▲

▲ ▲

Osobiście wole napisać 1-2 dobre arty o ścisłej i niepowtarzalnej treści. Czasem nawet przeginam z ilością znaków, prawie wypracowania ostatnimi czasy. :)

Dokładnie - długie treściwe arty, 1-2 linki.

Ostatnio dodaje na frazę 1-3 artykuły na tydzien i staram sie nie przekraczac globalnie 6-7 linkó dla domeny. Wszystkie arty dodatkowo linkuje z własnych blogów, zaplecza.

Efekty są (odpukać) zaskakująco dobre, szczególnie po caffeine. Jak mam byc szczery 6 artów dziennie czyli pewnie nascie linkó to imho masakra.

Jak się chce to w 1 dzień i 20 a w drugi nic ;). Regularność prędzej zaszkodzi jak niżeli taka ilość :aniolek:.

Regularnośc na 100% szkodzi, ale 20 to u mnie to mikro filtr (spadek o kilka pozycji murowany). Wyjście z tego to czasem miesiąc lub nawet dłużej.

o.O

To według Ciebie lepiej jest dodać od razu 100 artów, zaindeksować w 1-2 dni i wtedy jest ok... ?

Avreo, wyrwałeś zdanie z kontekstu i przez to wyciągnąłeś z cytowanej wypowiedzi złe wnioski, przecież autor postu napisał, że 20 to może być już za dużo do przetrawienia dla Google. Ja osobiście najczęściej dodaję 5 dziennie, czasem do 10, wszystkie wpisy i tak nie zawsze się od razu zaindeksują.

Avreo, wyrwałeś zdanie z kontekstu i przez to wyciągnąłeś z cytowanej wypowiedzi złe wnioski, przecież autor postu napisał, że 20 to może być już za dużo do przetrawienia dla Google. Ja osobiście najczęściej dodaję 5 dziennie, czasem do 10, wszystkie wpisy i tak nie zawsze się od razu zaindeksują.

Dokładnie.

Moim zdaniem 20 artykułów na tydzień (nie na dzień a właśnie na tydzień) (na 1 frazę) to już strasznie dużo. Ale pewnie co witryna to inaczej. Ogólnie unikam śmieciowych preselli. Dobre preselle (sprawdzam PR ale także czy głowna strona jest zaindeksowana z datą ostatniego artykułu a nie 2 tygodnie do tyłu), NBC.pl, artykuły podlinkowanie z dobrej witryny i odpukać - działa (nieco lepiej po "caffeine update" niż przed, ale różnice nie były zbyt wielkie).

Zależy też czy dodajesz unikatowe arty czy 1 w wielu lokalizacjach. Przypuszczam że drugi przypadek pozwala na dodanie "niemal" dowolnej ilości artykułów dzinnie.

• 3 tygodnie później...

Moim skromnym zdaniem ważnych jest tu wiele parametrów jak już wspomniano wiek domeny itp ale ważne jest też czy pozyskujesz linki w inny sposób, uważam że w pozycjonowaniu dobre efekty przynosi różnorodność więc jeśli nie linkujesz tylko z samych precli to 5 dziennie to chyba nie wiele ;)

Ja osobiście dodaje po kilkanaście raz na jakiś czas - właściciele precli i tak w różnych porach zatwierdzają wpisy więc nigdy nie pojawia się 10 w tej samej minucie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności