Skocz do zawartości

Szybki awans

kras

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zacząłem pozycjonować stronę firmową znajomego. Strona jest w sieci od kilku miesięcy, ale prawie nikt na nią nie zaglądał. Na razie wrzuciłem link do niej w sygnaturę na dwóch forach i dodaję ją do katalogów (15-20 dziennie) i często na nią wchodzę. Pozycjonuję dla jednego hasła, które ma 1 300 000 wyników w googlach i po trzech tygodniach dobijam się do pierwszej 20.

Dziwi mnie taki szybki awans, a nie chcę dostać bana. Czy robię coś nie tak?

Jakie hasło, bo wynik nie świadczy o trudności haseł ... swoją drogą nie załapiesz się na bana przez zbyt szybki awans, przez zbyt szybki przyrost linków tak ... ale 15-20 stałych linków dziennie to nie jest zbyt dużo :o

Pozdrawiam B)

P.S. Ewentualnie to ...

często na nią wchodzę.
... doprowadziło do personalizacji wyników :) Sprawdź czy na innym komputerze też jest na tej pozycji lub usuń historię :)

Hasło: organizacja imprez - podejrzewałem, że będzie trudno wbić się na wysokie miejsca.

Sprawdzałem na innych komputerach i jest na tych pozycjach.

Szybki wzrost sam w sobie oczywiście nie jest niczym złym, ale być może nieświadomie robię coś co winduje stronę, a może być powodem bana.

Poza tym dojście do pierwszej 20 to jeszcze nic, i dlatego tak szybko do takiej pozycji wskoczyło. Nie chce mi się analizować dokładnie trudności tej frazy, ale wydaje mi się że właśnie w w TOP20 dopiero zaczyna się konkurencja - teraz może być zdziwiony zbyt wolnym awansowaniem :o .

Strona jest w sieci od kilku miesięcy, więc raczej nie FSB.

Przed godziną spadła na 5 stronę, a dwóch pierwszych pojawiło się kilka stron, których wcześniej nie było, a teraz wszystko wróciło do wczorajszej kolejności. Dziwne.

FSB może zaczynać się od momentu pozycjonowania(przyrostu linków) a nie od czasu istnienia strony:) Ale to tylko domysły:)

A te wahania pozycji nazywamy Google Dance:) normalka;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności