Skocz do zawartości

gogle podmienił mi adresy

hazael

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegos czasu moja witryna les.piekielko.pl pod wyszukiwanym słowem "lesbijka" była wyswietlana na pierwszej stronie google jako czesc głowna. Niedawno bawiłem sie htacces, i zeby uatrakcyjnić odnalezienie strony dodałem do kazdego adresu podstrony koncówke "lesbijka". I co dziwne, stronka podskoczyła do góry na drugie miejsce, ale zmienił sie nagle adres. Juz nie mam strony głownej tylko odnosnik do podstrony - do forum tej witryny. :-/

Dlaczego tak sie stało?

tez dziwny przypadek zauwazyłem z katalogiem stron na google.

Mam w firefoxie wtyczke wyswietlająca PR stron www. Gdy właze na strone głowną wymienionej witryny, to informowany jestem, że strona znajduje sie w katalogu:

World > Polska > ... > Mniejszości seksualne > Lesbijki

identycznie jest gdy uzywam wyszukiwarki google i szukam mojej strony w tym katalogu. i rowniez strona sie pokazuje w wynikach i informuje o takim mijescu podając sciezke pobytu tej witryny. niestety gdy tam zaglądam, to tej strony tam nie ma. prawde mówiąc, to nigdy nie było, mimo, że raz ją tam zgłaszałem :)

jaki wniosek z tego?

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Juz nie mam strony głownej tylko odnosnik do podstrony - do forum tej witryny. :-/ Dlaczego tak sie stało?

Bo forum widziane jest przez Google jako ważniejsze niż strona główna.

Pewnie do forum właśnie prowadzi najwięcej linków?

niestety gdy tam zaglądam, to tej strony tam nie ma. prawde mówiąc, to nigdy nie było, mimo, że raz  ją tam zgłaszałem :)

Strona jest w DMOZ i to o tym informuje wtyczka. A kopia DMOZ

na Google jeszcze nie została zsynchronizowana z główną bazą ODP.

A dzieje się to raz na grube kilka tygodni.

Szy.

PS. Ładnie zrobiony serwis.

No własnie w tym sek, ze najwiecej inwestuje w strone głowną. Tylko strona głowna ma PR 3, w przeciwienstwie do całej reszty ktora ma tylko 0. Co prawda, do forum kilka linkow pusciłem w katalogach, ale jest ich moze z kilkanascie, w przeciwienstwie do głownej, gdzie jest ich cała (prawie) niezliczona masa.

Strone głowną znalezc mozna pod innymi słowami kluczowymi. np jak wpisze lesbijki, kobiety, dla lesbijki, dla kobiety itd...

własciwie nie przeraza mnie to, bo tak czy inaczej na strone tez mozna wejsc. ale lepiej wyglądałby poczatkowy adres strony.

No a z tym dmoz i katalogiem google to nie wiedziałem - dzieki za info.

Zdziwił mnie też fakt, iz dwa tygodnie temu chwilowo zawiesiłem strone w celu przeprowadzania prac konserwacyjnych - było to w godzinach popołnocnych, gdzie był najniższy ruch na stronie. Wówczas na stronie głownej została wyswietlona informacja o chwilowym nie działaniu witryny. Moją strone kazdej nocy googlebot indeksuje gdzies w godzinach 2-3 nad ranem. Okazało się, że do czasu przeprowadzenia kolejnej kopii przez google, odnosnik do forum był podmieniony na link do strony głownej. Po tym całym zdarzeniu (czyli na drugi dzien) wszystko wrociło do tego co jest obecnie - czyli nadal jest wyswietlany link do forum.

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności