Skocz do zawartości

Wygodna praca przy laptopie

protus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu pracuję na laptopie. W pokoju nadal stoi stary komp, na laptopa nie miałem za bardzo miejsca więc teraz stoi na małej ławie, którą przysuwam sobie do łóżka gdy chcę skorzystać z lapka. Łóżko niskie, ława niska więc wiadomo jaką postawę przyjmuję podczas siedzenia przy laptopie. Plecy bolą mnie już nie tylko od pracy poza domem ale i od tej męczarni właśnie przy laptopie. Dlatego chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób Wy korzystacie z notebooków? Macie je na biurkach takich na jakich stoją PC + wygodny fotel/krzesło? Czy są może jakieś wygodne stoliki z podstawkami chłodzącymi spełniające rolę biurka? Bo te co widzę na Allegro to jakieś malutkie takie jak moim zdaniem w łóżku można używać ;) Do tego jakiś wygodny fotel by się przydał żeby było komfortowo bo wiadomo wygoda w pracy to podstawa. Oczywiście ceny w granicach rozsądku, możliwie jak najtaniej ale nie chcę też bubla za parę złotych ;)

Prosiłbym o Wasze sugestie.

Pozdrawiam

Marcin

ja mam dwa biurka, jedno za drugim. Na pierwszym stoi lapek + myszka, a na drugim (z tyłu) monitor od komputera (aktualnie go nie ma, ale w ten sposób pracowałem sporo czasu). Dzięki temu wygodnie pracuje mi się na laptopie, a jak potrzebowałem sprawdzić coś na PC, to lapka składam i odkładam gdziekolwiek, przekładam kabel od myszki i oto jestem na PC.

A co do stolików, to poszukaj czegoś takiego: https://allegro.pl/item987268589_stolik_pod...top_drewno.html jak dla mnie całkiem wygodne (ceny są różne, ja losowego Ci pokazałem).

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Z reguły pracuję na stacjonarnym, czyli przy biurku.

W przypadku, gdy mam konkretnego lenia w (_._), korzystam z notebooka na kanapie z wyciągniętymi nogami.

Kurde, ale temat ;)

Za 300-400 złotych powinieneś już kupić biurko na kompa/lapka + w miarę wygodny fotel. ;)

Ja też dużo działem z laptopem, potem przesiadłem się na dość wypasiną stacjonarke z dużym monitorem i laptop odpada, a tak głównie to laptopa używam leżąć w łóżku.

Chociaż wygodnie się pracuje na laptopie na zwykłym komputerowym biurku, nie polecam takich mini stolików do laptopów jakie np. sprzedają w ikei, posiedzieć z godzinke przy tym można, ale więcej bym nie radził.

Tak jak wyżej koledzy mówią, pare stów i będziesz zadowolony.

rkaszta.png

ja osobiście uważam że na takich rzeczach nie można oszczędzać ;-)

co do biurka - jak dla mnie im większe tym lepsze ;-)

co do fotela - w firmie w której pracuje na początku miałem zwykły fotel (obracany ;) ), później szef zafundował konkretne fotele (około 1k zł za sztukę) nie mniej komfort pracy wzrósł bardzo mocno ;-)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

www.sklep.meble.pl/p45472,biurko-blat-szklo-czarne.html tanie, ale male ;) powiesiłbym sie przy takim małym ;)

ja potrzebuje duze biurko, 3 monity gdzies musza sie pomiescic.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności