Skocz do zawartości

Jak się podpisywać?

pchel

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Koniecznie polacz imie, nazwisko i nicka. Moze to byc w formie

imie nick nazwisko

imie nazwisko nick

2. Zwracaj sie do internauty/czytelnika i raczej unikaj zwrotow w stylu Pan/Pani czy tez koncowek dla odpowiedniej formy.

3. Slang moze byc jednak nie przasadzaj bo nie kazdy lubi slangowanie. Czasem zbyt duzo slangu wyglada smiesznie. Wiec wazne jest wyczucie.

Poza tym mysle, ze po 1 czy 2 mailingach bedziesz wiedzial co sie ludzia podoba a co nie.

Poza tym mysle, ze po 1 czy 2 mailingach bedziesz wiedzial co sie ludzia podoba a co nie.

No właśnie cały czas pracuję nad odpowiednimi skryptami statystyk (cały system mailingowy opracowuję od podstaw - włącznie z programem do wysyłyki maili) więc będę na bierząco monitorował skutki moich poczynań w mailach.

Jak tylko skończe, to odpale ponad 23 tyś listów (bo narazie tyle mam zarejstrowanych userów), a potem będę obserwował ich zachowania...

Juz niemogę się doczekac kiedy to wszystko skończe.. :)

Live Free or Die

Jak tylko skończe, to odpale ponad 23 tyś listów

Pamietaj o tym, ze Ci userzy musza wyrazic zgode na otrzymywanie Twoich mailingow. Zgoda musi byc jednoznaczna i musisz w razie potrzeby sie nia wylegitymowac. Jezeli nie pytales usera podczas rejestacji o zgode to nie mozesz domniemywac iz ja posiadasz.

Nie mozesz rowniez wyslac 23 tys maili z pytaniem o to czy wyrazaja zgode na otrzymywanie Twojego mailingu. Ustawa wyraznie okresla, ze zapytanie o zgode musi byc skierowane indywidualnie do kazdej osoby i musi byc spersonalizowane.

Jezeli zalezy Ci na tym aby nie podpasc na dzien dobry to proponuje abys poczytal troszke na stronie nospam-pl.net zwlaszcza dzial o prawie obowiazujacym w Polsce.

Jezeli podpadniesz moze sie to skonczyc przypieciem etykiety spamera i dopisaniem Cie do RBL a za tym ida juz konkretne problemy.

PS

Jak bedziesz mial pytania to sluze pomoca bo zglebialem temat podczas pisania ostatniej ksiazki poswieconej spamowi.

A tak dla wszystkich:

Jesli osoba lub frima ma w ofercie duza ilosc produktow najlepiej w nazwie domeny... i w ogole promowac nazwe firmy, natomiast jesli firma promuje jeden produkt okreslony, to najlepiej nazwac strone i ja promowac pod nazwa tej uslugi.

A tak dla wszystkich:

Jesli osoba lub frima ma w ofercie duza ilosc produktow najlepiej w nazwie domeny...  i w ogole promowac nazwe firmy, natomiast jesli firma promuje jeden produkt okreslony, to najlepiej nazwac strone i ja promowac pod nazwa tej uslugi.

Nie calkiem moge sie z toba zgodzic. Oczywiscie promowanie nazyw firmy ma sens i nalezy to robic. Jednak wydaje mi sie, ze w przypadku firmy oferujacej wiecej uslug warto zajac sie rowniez promocja tematu ktorego te uslugi dotycza.

A tak dla wszystkich:

Jesli osoba lub frima ma w ofercie duza ilosc produktow najlepiej w nazwie domeny...  i w ogole promowac nazwe firmy, natomiast jesli firma promuje jeden produkt okreslony, to najlepiej nazwac strone i ja promowac pod nazwa tej uslugi.

Nie calkiem moge sie z toba zgodzic. Oczywiscie promowanie nazyw firmy ma sens i nalezy to robic. Jednak wydaje mi sie, ze w przypadku firmy oferujacej wiecej uslug warto zajac sie rowniez promocja tematu ktorego te uslugi dotycza.

Zgadza sie, lecz mowie o nazwie domeny w konkretnych przypadku. Jesli sprzedajesz ksiazki informatyczne to jasne ze bedziesz sie promowac pod tym haslem niz pod imieniem i nazwiskiem lub nazwa wydawnictwa...

A tak dla wszystkich:

Zgadza sie, lecz mowie o nazwie domeny w konkretnych przypadku. Jesli sprzedajesz ksiazki informatyczne to jasne ze bedziesz sie promowac pod tym haslem niz pod imieniem i nazwiskiem lub nazwa wydawnictwa...

Tu rowniez sie mylisz.

Autora ksiazek mozna uznac za osobe znana i w zwiazku z tym imie i nazwisko jest czyms co nalezy promowac - jest to marka i wyznacznik jakosci. Zobacz dyskujse do ktorych wypisalem ponizej linki bo tam rozmawialismy na ten temat:

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic868.html

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic852.html

Popatrz na taki przypadek. Ogladasz ksiazke w ksiegarni i wracasz do domu, siadasz do komputera i szukasz w sieci informacji na temat tej pozycji. Zastanow sie wg jakiego klucza szukasz. Wg mnie jest to wlasnie imie i nazwisko autora, tematyka ksiazki oraz wydawnictwo.

A wiec promocja pod tymi elementami jest zasadna i wskazana.

A tak dla wszystkich:

Tu rowniez sie mylisz.

Autora ksiazek mozna uznac za osobe znana i w zwiazku z tym imie i nazwisko jest czyms co nalezy promowac - jest to marka i wyznacznik jakosci. Zobacz dyskujse do ktorych wypisalem ponizej linki bo tam rozmawialismy na ten temat:

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic868.html

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic852.html

Popatrz na taki przypadek. Ogladasz ksiazke w ksiegarni i wracasz do domu, siadasz do komputera i szukasz w sieci informacji na temat tej pozycji. Zastanow sie wg jakiego klucza szukasz. Wg mnie jest to wlasnie imie i nazwisko autora, tematyka ksiazki oraz wydawnictwo.

A wiec promocja pod tymi elementami jest zasadna i wskazana.

No i znowu sie z toba nie zgodze :)

Po pierwsze:

Jesli autor nie jest znany i ksiazka jest o nowej tematyce. To chyba nikt nie bedzie go szukal skoro nigdy o nim nie slyszal.. A tak w ogole to po co ktos bedzie szukal autora... kupil sobie madra ksiazke czyta i juz.

Po drugie:

Zle mnie zrozumiales. Nie mowie o tym ze nie nalezy promowac imienia i nazwiska. Mowie o tym ze nie jest takie wazne jak przedstawiane uslugi, poniewaz klient kupuje usluge a nie autora

Ja osobiscie szukam wedlug nazwy ksiazki jesli w ogole szukam.

Pozdrawiam

Jesli autor nie jest znany i ksiazka jest o nowej tematyce. To chyba nikt nie bedzie go szukal skoro nigdy o nim nie slyszal.. A tak w ogole to po co ktos bedzie szukal autora... kupil sobie madra ksiazke czyta i juz.

Skoro ukazala sie ksiazka i autor nie jest jeszcze znany to powinien zadbac o promowanie swojego nazwiska. A tak powaznie to czytelnicy roznie dzialaja.

Wrocmy do przykladu jaki Ci podalem wczesniej. W ksiegarni czytelnik ogladal ksiazke ale jej nie kupil bo byl ciekawe opini na jej temat. Po powrocie do domu zaczyna poszukiwania. Sa 3 mozliwosci znalezienia informacji - imie i nazwisko autora, tematyka i tytul ksiazki oraz wydawca. Dlatego bezwzglednie nalezy zadbac o to aby poza tematyka ksiazki wypozycjonowac imie i nazwisko oraz wydawnictwo - tu nie musisz byc na 1 miejscu i wystarczy pierwsza 10.

Zdziwilbys sie rowniez ale poszukiwanie autora ma sens. W przypadku ksiazek informatycznych warto poszukac czasem strony autora bo moga sie tam znajdowac ciekawe dodatki do ksiazki albo uaktualnienia. Poza tym ksiazka mogla sie okazac dobra i czytelnik jest ciekaw kim jest autor i czy przypadkiem nie napisal jeszcze czegos innego. Sam dostaje wiele maili z ktorych wynika, ze jakis znajomy autora maila podal moje nazwisko w zwiazku z rozmowa na jakis temat i autor maila dopytuje sie o szczegoly i prosi np o pomoc w doborze odpowiedniej ksiazki.

Niestety rowniez mylisz sie piszac iz klient kupuje usluge a nie autora. Popatrz na lekie, lawe i przyjemne ksiazki. Zastanow sie dlaczego sa one kupowane. W tym przypadku o zakupie glownie decyduje nazwisko autora. Zobacz jak sie sprzedaje ksiazki np takiego Ludlum'a - tam najwazniejsze jest nazwisko autora i to, ze to jego nowa ksiazka.

Nazwisko jest gwarancja tego, ze ksiazka bedzie fajna. Czytelnik jednej ksiazki kupuja nastepna wiedzac, ze autor jest dobry. Czytelnik wspomnianego Ludlum'a kupuje jego kolejne ksiazki bo podoba mu sie styl pisania i kupuje je wlasnie z tego powodu. Natomiast tytul czy wydawca nie ma juz w tym przypadku tak duzego znaczenia.

Ja oczywiscie rozumiem ze ty piszesz ksiazki i to dla Ciebie wazne, ale nie zapominaj drogi DB ze jestesmy na forum pozycjonowania i nie wszystkich moga interesowac nasze ksiazkowe tematy to po pierwsze.

Po drugie mowisz ze ludzie kupuja nazwisko. Jest to w tym wypadku jesli ksiazki sa rzeczywiscie fantastyczne ale i tak nie kupuja na slep. Ja na przyklad czytalem kiedys Paulo Coelho ale po przeczytaniu kilka artykułów jakos już mi się nie chce. Lepiej bym je nie czytał. To też o czymś świadczy.

Jeśli na swojej stronie promuje autododawanie, kurs pozycjonowania i takie usługi to nie napisze w słowach kluczowych .... imie nazwisko lecz moje uslugi i produkty wiec uwazam moja wypowiedz za jaknajbardziej prawidłowa.

Wiem co Ci chodzi po glowie dalem wpisa... Mam pomysla przekierowac to na optymalizacje, ale tez tworze swojego wiec niech na razie bedzie jak cos to sam usune :P

Ale tak apropo to doceniam ze nie usunales, lecz sie pytasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności