Skocz do zawartości

Jak się podpisywać?

pchel

Rekomendowane odpowiedzi

To fakt, ale trzeba ta marke najpierw wypromowac z istniejacych produktow Michale

Otoz to trzeba ja sobie wypracowac. Autor pracuje na marke piszac kolejne ksiazki. Jezeli robi to dobrze to ksiazki sie sprzedaja a wydawca chetnie ryzykuje wydanie kolejnej pozycji.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jezeli masz 2 albo 3 ksiazki z ktorych musisz wybrac jedna to w tej sytuacji nazwisko jest istotne i moze byc czynnikiem decydujacym o jej wyborze.

ale najczesciej tak nie jest, bo nie znam sie na nazwiskach. informatycy czesciej kojarza ksiazki wrecz po okladkach ;), a znacznie czesciej po prostu po wydawnictwie. zatem ani nie po tytule, ani nazwisku. (vide - o Bieleckim nic mi nie wiadomo, wiec nie jest chyba AZ TAK popularny).

co do helionu to nie ustapie - szajs i tyle (generalizujac! - wiedzialem ze piszesz dla Heliona duzo wczesniej). wydaja strasznie duzo, niewazne kogo i niewazne co w srodku (czesto kupa razacych bledow merytorycznych lub kardynalnych pomylek w tlumaczeniach z angielskiego). nie twierdze ze nikt tego nie kupuje, bo helion wyrobil sobie pozycje, twierdze jedynie ze jesli juz zglebi profesjonalnie jakas dziedzine, to nie z ksiazek heliona.

"i can handle it without linking :)"

o Bieleckim nic mi nie wiadomo, wiec nie jest chyba AZ TAK popularny

hehehe jak mozesz nie znac Bieleckiego - toz to legenda jak chodzi o ksiazki a zwlaszcza tematyke Javy. Poza tym juz nie zyje ...

co do helionu to nie ustapie

A ja nie mam zamiaru Cie przekonywac, ze jestes w bledzie ;). Szkoda naszego czasu ;)

niechlubnym przykladem moze byc helion, ktory jeszcze kilka lat temu pieknie sie zapowiadal i chcial bardzo dobrze, natomiast obecnie wydaje straszna szmire i w srodowisku panuje dosc jednoznaczna opinia - zeby sie od ksiazek helionu trzymac z daleka.

Nie mam zamiaru się spierać, wiem, że jest grono osób, które za nami delikatnie mówiąc nie przepada -- ich prawo, Twoje rattkin też jak najbardziej.

Ale co do środowiska, to jak się na nie powołujesz, może jej jednak bardziej zdefiniuj? Dokładnie, kto? Bo jednak jak sobie patrzę na przykład na:

https://groups.google.com/groups?num=100&hl...na+OR+helionowi, to nie wszystkie posty, które się tyczą naszych książek nas w 100% ganią ;) Nie mówię, że jest idealnie, ale też nie mówię, że jest tak źle jak piszesz.

BTW, które książki BD to szmiry? ;)

Ok, ale miało być o pozycjonowaniu.

Jesli sprzedajesz ksiazki informatyczne to jasne ze bedziesz sie promowac pod tym haslem niz pod imieniem i nazwiskiem lub nazwa wydawnictwa...

I się całkowicie pomylisz.

Właśnie policzyłem. Jesteśmy na 1 miejscu w G i pod hasłem literatura informatyczna i helion. Właśnie policzyłem, że z hasła helion mamy ponad 100 razy większe zakupy niż z hasła literatura informatyczna. CEREBRU, musisz nieco zweryfikować swoje poglądy ;)

Andrzej Kierzkowski

aki@helion.pl

Quis custodiet ipsos custodes?

niechlubnym przykladem moze byc helion, ktory jeszcze kilka lat temu pieknie sie zapowiadal i chcial bardzo dobrze, natomiast obecnie wydaje straszna szmire i w srodowisku panuje dosc jednoznaczna opinia - zeby sie od ksiazek helionu trzymac z daleka.

Nie mam zamiaru się spierać, wiem, że jest grono osób, które za nami delikatnie mówiąc nie przepada -- ich prawo, Twoje rattkin też jak najbardziej.

Ale co do środowiska, to jak się na nie powołujesz, może jej jednak bardziej zdefiniuj? Dokładnie, kto? Bo jednak jak sobie patrzę na przykład na:

https://groups.google.com/groups?num=100&am...na+OR+helionowi, to nie wszystkie posty, które się tyczą naszych książek nas w 100% ganią ;) Nie mówię, że jest idealnie, ale też nie mówię, że jest tak źle jak piszesz.

BTW, które książki BD to szmiry? ;)

Ok, ale miało być o pozycjonowaniu.

Jesli sprzedajesz ksiazki informatyczne to jasne ze bedziesz sie promowac pod tym haslem niz pod imieniem i nazwiskiem lub nazwa wydawnictwa...

I się całkowicie pomylisz.

Właśnie policzyłem. Jesteśmy na 1 miejscu w G i pod hasłem literatura informatyczna i helion. Właśnie policzyłem, że z hasła helion mamy ponad 100 razy większe zakupy niż z hasła literatura informatyczna. CEREBRU, musisz nieco zweryfikować swoje poglądy ;)

Moje poglądy nie biore z nieba i mam jakieś doświadczenie w tej sprawie jednak.

JA CHCE POWROCIC DO TEMATU POZYCJONOWANIA! Ludzie... Ja rozumiem was BD, Aki... ale nie szalejcie tak z tymi ksiazkami zostawcie to dla siebie, ja chce rozmawiac na temat promocji stron...

JA CHCE POWROCIC DO TEMATU POZYCJONOWANIA! Ludzie... Ja rozumiem was BD, Aki... ale nie szalejcie tak z tymi ksiazkami zostawcie to dla siebie, ja chce rozmawiac na temat promocji stron...

Wiesz to jest dzial o e-biznesie i marketingu a wiec rozmowy na temat marki, znaczenia nazwiska autora i calej reszty sa na wlasciwym miejscu.

PS

temat ksiazek zaczales sam kilkanascie wypowiedzi wczesniej.

to ja jeszcze o ksiazkach, ostatni raz ;)

hehehe jak mozesz nie znac Bieleckiego - toz to legenda jak chodzi o ksiazki a zwlaszcza tematyke Javy

pol zartem to napisalem, o ile sie nie myle to pochodzi(l) z wawy, z pjwstk. ale w dziedzinie javy to niestety duzo nie zwojowal, bo kazdy kto sie chce jej nauczyc, od razu wie ze ma pedzic po 'thinking in java' b.eckela. jego pozycji jeszcze dlugo nic nie przebije.

srodowisko o jakim mowie to z jednej strony studenci uczelni politechnicznych na kierunku informatyka, a z drugiej ich profesorowie (nierzadko swiatowe slawy), wykladowcy, laboranci, wszyscy czynnie dzialajacy w informatyce. zaznaczylem, ze generalizuje, przeciez znow nie kazda ksiazka helionu jest zla ;) - jednakze opinia sie na jakichstam podstawach wykrystalizowala.

zadnej ksiazki BD nie czytalem jeszcze, wiec nie wolno mi komentowac :PP

ale artykul w chipie byl dosc konkretny. zreszta o chipie mozna by duzo mowic, chyba sami nie wiedza w jakim kierunku powinni pojsc. aktualnie to ani dla laikow (za profesjonalnie), ani dla zaawansowanych (za prosto). ;)

"i can handle it without linking :)"

Na ponad tysiąć userow miałem ostatnio raptem kilka błędów, w tym jeden "Jan Maria" był i jedna "Margaret" ;)

aki przypadkiem wykasował treść postu :) Będzie ostrożniejszy na przyszłość...

W każdym razie pomysł był, żeby rozpoznawać płeć po ostatniej literze imienia (a = kobieta) + wyjątki, metoda super :)

--

aki

Niechciałem poprostu robić dodatkowego pola wyboru na płeć, tak jak to widziałem w innych formularzach

Pchel - to zrób tak: daj jednak w form dodatkowe (bez wymuszania kliknięcia) puste radio | Kobieta | Mężczyzna | zobacz część młodzieży poczuje sie dowartościowana :) A tych co nie wybiorą będziesz rozpoznawał po końcówkach... rozumiem że zrobisz im "profil" w którym będą mogli zmieniać swoje dane więc ewentualną pomyłkę systemową każdy będzie mógł sprostować samodzielnie.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Na ponad tysiąć userow miałem ostatnio raptem kilka błędów, w tym jeden "Jan Maria" był i jedna "Margaret"  ;)

Z wyjątków jest jeszcze: Kuba, Barnaba, Dolores, Inez.

I to chyba komplet z tego, co pamiętam :)

Upps, poedytowałem posta weecioo, zamiast napisać nowego :)

Sorry, zapomniałem o moderatorstwie i kliknąłem nie ten guzik.

Będę ostrożniejszy...

Andrzej Kierzkowski

aki@helion.pl

Quis custodiet ipsos custodes?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności