Skocz do zawartości

Coś zaczyna się zmieniać na lepsze w młodych copywriterach

lena1985

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Droga Leno

Po pierwsze nie wiem czy masz prawo uzywac slowa copywriter bo jakos moim zdaniem ono calkowicie nie pasuje do preclo-pisarzy.

Cena 1 zl moim zdaniem jest adekwatna do wkladanej pracy i wiedzy jaka posiada osoba piszaca. W wiekszosci teksty nie maja zadnej wartosci merytorycznej, ponadto nie sa pisane dla ludzi tylko pod robota google.Nie mam problemow ze znalezieniem odpowiednich osob, ktore pisza teksty w cenie 1 zl lub wykonuja inne manualne prace, ktorych nie sa w stanie wykonac moi Pakistanscy pracownicy.

Trzeba pamiętac,ze cene ksztaltuje rynek . Skoro sa wykonawcy gotowi do pisania ,za 1 zl to czemu jako zleceniodawca mam placic wiecej ? Przy np. 2000 artykulach miesiecznie mam na czysto 1000 zl. W skali roku to juz zbiera sie jakas sensowna kwota. Jakosc tutaj nie ma znaczenia, terminowosc tez nie jest wazna, wiec jedynym czynnikiem jest cena.

Najciekwsze w tym jest to, że tekściarz, który zna się na swojej robocie zawsze znajdzie zleceniodawcę i nie będą to kwoty 1,5-5zł za tekst. Są tekściarze i tekściarze...

A Ci piszący do precli nie ujmując nikomu, to koło tekściarza nawet nie stali, chyba, że w jakimś sklepie do kasy ;)

Oczywiście osoby piszący do precli są potrzebne (naprawdę są), ale ani nie oczekujmy, że dostaniemy tekst godny powieszenia w NationalGeographic, ani, że będzie on wart nie wiadomo ile :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ten temat miał służyć przede wszystkim mobilizacji osobom, które zaczęły się buntować.

Miał też być stwierdzeniem faktów.

Proszę założyć sobie oddzielny temat

"Zlecam za 90 gr i czuję się z tym dobrze".

Do dyskusji zapraszam wyłącznie osoby, które chcą coś zmienić w branży.

Powiem tak:

-mi osobiście nie chciało by się pisać tesktów za 1zł...W tym samym czasie mógłbym zarobic więcej w inny sposób...

-tutaj sie sprzeczacie odnośnie cen pisania tekstów. Zauważmy iż pisanie tekstów nie jest stałą pracą i nie można zbic na tym kokosów ewentualnie można dorobić kilkanaście złotych...Czemu teksty są takie tanie ? Osobiście uważam że to za sprawą małolatów , osobiście znam kilkanaście 16,17 i 18 latków którzy chcac zarobić na impreze, lody czy postawienie własnego serwera CS piszą po niższych cenach.Nie mówie tutaj o jakości tekstów ale chce powiedziec żę właśnie takie osoby zaniżają ceny tesktów oczywiście na naszą korzyśc. Za profesionalne teksty trzeba dużo więcej zapłącic nawet i powyżej 30 zł za sztuke...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Ten temat miał służyć przede wszystkim mobilizacji osobom, które zaczęły się buntować.

Może lepiej było by takim osobom na pw powysyłać gratulacje ze słowami otuchy i zapewnieniem wsparcia...

Tak poważniej... Nie mam nic do: dobra cena za dobry produkt... Tylko, że osoby dające porządny produkt zazwyczaj dają to za dobrą cenę i nie potrzebują mobilizacji - i osobiście szukam tylko takich do współpracy :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Droga Leno

Po pierwsze nie wiem czy masz prawo uzywac slowa copywriter bo jakos moim zdaniem ono calkowicie nie pasuje do preclo-pisarzy.

Cena 1 zl moim zdaniem jest adekwatna do wkladanej pracy i wiedzy jaka posiada osoba piszaca. W wiekszosci teksty nie maja zadnej wartosci merytorycznej, ponadto nie sa pisane dla ludzi tylko pod robota google.Nie mam problemow ze znalezieniem odpowiednich osob, ktore pisza teksty w cenie 1 zl lub wykonuja inne manualne prace, ktorych nie sa w stanie wykonac moi Pakistanscy pracownicy.

Trzeba pamiętac,ze cene ksztaltuje rynek . Skoro sa wykonawcy gotowi do pisania ,za 1 zl to czemu jako zleceniodawca mam placic wiecej ? Przy np. 2000 artykulach miesiecznie mam na czysto 1000 zl. W skali roku to juz zbiera sie jakas sensowna kwota. Jakosc tutaj nie ma znaczenia, terminowosc tez nie jest wazna, wiec jedynym czynnikiem jest cena.

Dla 3 firm z którymi współpracuje od kilku lat, adekwatna cena za tekst do precli to 2,50 zł netto.

Za "teksty ambitniejsze" od 5 zł za 1000 znaków.

Zleceniodawca płaci więcej po to aby mieć pracownika na stałe i nie mieć problemów z terminami.

Z punktu widzenia przedsiębiorcy korzystnie jest wybrać najtańszego wykonawcę, tylko że jeśli chcemy utrzymać się na rynku, wyrobić sobie markę dobrego wykonawcy i pracodawcy, to zadbajmy także o wynagrodzenie "na poziomie".

Dla 3 firm z którymi współpracuje od kilku lat, adekwatna cena za tekst do precli to 2,50 zł netto.

Robi się coraz ciekawiej. Teraz już wypowiadasz się w imieniu firm SEO :)

Wypowiadam się w swoim imieniu i zgodnie ze swoimi doświadczeniami.

Jeszcze raz powtarzam proszę o wypowiadanie się osób, które piszę teksty.

Zdanie osób, które zlecają "za 90 gr" jest nam dobrze znane.

W Polskiej rzeczywistości jest tak że Polak chce jak najwięcej zarobić. Konkurencja jest bardzo wielka i zleceniodawcy z reguły wybierają najkorzystniejszą a co za tym idzie najtańszą oferte... Jednak wszystko zależy od tego pod co są te teksty i jaka jest jakość ów tekstu..

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Zgadzam się Polak chce zarobić, jak najwięcej! I niech każdy zarabia, tylko uczciwe!

Ja mogę powiedzieć wprost nigdy nie spotkałam się z propozycją od firmy (z czego bardzo się cieszę) pisania czegokolwiek za 90 gr.

Zawsze są to osoby, które nie mają działalności..

Firma owszem może zaproponować 90 gr za tekst i w sumie 900 zł netto w miesiącu - nie jeden student chciałby tak pracować. Dlatego przedsiębiorcy, którzy podpisują umowę i odprowadzają składki na preclowych pisarzy, niech nie czują się urażeni moim tematem.

Ja w okresie studiów pracowałam za 700 zł, ale miałam umowę, a potem doświadczenie zawodowe.

No to ja namawiam wszystkich żeby pisali wysokiej jakości teksty 2000 znaków za 40 groszy netto - w imieniu polskich firm SEO - tak żeby podzielić się moimi ... sam nie wiem czym, ale w końcu to pogaduszki, też sobie popiszę...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności