Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy strona jest z www i bez www oraz

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Chciałbym sprawdzić czy strona jest zaindeksowana z www oraz bez www, gdyż ktoś zwrócił mi na to uwagę. Druga sprawa, jeśli rzeczywiście strona będzie zaindeksowa z www i bez www, czy to jakiś wielki problem a jeśli tak, to jak się tego pozbyć?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

ad 2) Ustawić przekierowanie 301 z www ,a bez www, lub na odwrót.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ad 2) Ustawić przekierowanie 301 z www ,a bez www, lub na odwrót.

Hmm... a co to jest za przekierowanie 301 i gdzie to ustawić, pewnie gdzieś w DNSach? Domeny mam w ovh

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli przekieruję z www na bez www, czy stracę naturalne linki i nie tylko naturalne, bo pozycjonowałem z www?

W takiej sytuacji pewnie lepiej będzie przekierować bez www na www?

@wojtecki1 - to by połowa indeksu google musiała dostać bana;

@Elegant - rusz trochę 4L i szare komórki i poszukaj w archiwum, bo ten temat został wyczerpująco omówiony.

przekierowanie z www na bez www

Rozumiem, ale nic takiego jak "A za to można dostać filtra(bana) za "duplicat content". To nie prawda ? " nie występuje czyli to co czytałeś było nonsensem. Teoretycznie są to dwa adresy, www - jako subdomena i tak się też ustawia w rekordach dla strefy DNS, ale w praktyce przyjęło się, że jest to jeden serwis, a nie subdomena i domena główna strona.

Nawet nie tak dawno był taki sam temat.... najlepiej zdecydować się na jedno adresowania z tym, że jeśli robisz serwis z myslą o pozyskanie dzięki niemu punktów swl, to powinien być z www, bo SWL'e nie akceptują bez www.

--

z www czy bez www site:https://www.forum.optymalizacja.com

Wydawało mi się ze wszystkie się liczące nie akceptują bez www ze względu na wskaźnik site, ale jak widać myliłem się.

Jak mogę sprawdzić, czy mam dobrze ustawione przekierowanie i czy ono działa?

Moja strona jest stworzona w joomli i w pliku .htaccess mam coś takiego:

##

# @version $Id: htaccess.txt 10492 2008-07-02 06:38:28Z ircmaxell $

# @package Joomla

# @copyright Copyright © 2005 - 2008 Open Source Matters. All rights reserved.

# @license https://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL

# Joomla! is Free Software

##

#####################################################

# READ THIS COMPLETELY IF YOU CHOOSE TO USE THIS FILE

#

# The line just below this section: 'Options +FollowSymLinks' may cause problems

# with some server configurations. It is required for use of mod_rewrite, but may already

# be set by your server administrator in a way that dissallows changing it in

# your .htaccess file. If using it causes your server to error out, comment it out (add # to

# beginning of line), reload your site in your browser and test your sef url's. If they work,

# it has been set by your server administrator and you do not need it set here.

#

#####################################################

## Can be commented out if causes errors, see notes above.

Options +FollowSymLinks

#

# mod_rewrite in use

RewriteEngine On

########## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits

## If you experience problems on your site block out the operations listed below

## This attempts to block the most common type of exploit `attempts` to Joomla!

#

# Block out any script trying to set a mosConfig value through the URL

RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR]

# Block out any script trying to base64_encode crap to send via URL

RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR]

# Block out any script that includes a <script> tag in URL

RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]

# Block out any script trying to set a PHP GLOBALS variable via URL

RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]

# Block out any script trying to modify a _REQUEST variable via URL

RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})

# Send all blocked request to homepage with 403 Forbidden error!

RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]

#

########## End - Rewrite rules to block out some common exploits

# Uncomment following line if your webserver's URL

# is not directly related to physical file paths.

# Update Your Joomla! Directory (just / for root)

# RewriteBase /

########## Begin - Joomla! core SEF Section

#

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index.php

RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.htm|\.feed|\.pdf|\.raw|/[^.]*)$ [NC]

RewriteRule (.*) index.php

RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]

#

########## End - Joomla! core SEF Section

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^adresstrony.pl(.*) [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.adresstrony.pl/$1 [R=301,L]

Dopisałem ostatnie trzy linijki wg instrukcji znalezionej w internecie, czy zrobiłem to prawidłowo w dobrym miejscu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności