Skocz do zawartości

Gość nie je ani nie pije

LuckySpamer

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze mówię, nie zaglądałem do powyższego artykułu ani nie oglądałem filmu.

Oczywiście w przyrodzie trafiają się raz na jakiś czas osobniki mocno odstające od znanych nam od lat reguł panujących we wszechświecie ;)

Przytrafiają się różne anomalie fizjologiczne czy anatomiczne, osoby żyjące niedoborem czy nadmiarem np. narządów wewnętrznych.

Z drugiej strony do procesu życia niezbędne jest dostarczanie organizmowi pewnych składników odżywczych. Ciało człowieka składa się z wielu sprzężonych układów i upośledzenie jednego z nich (np. poprzez brak pożywienia) powoduje stopniowe "wyłączanie" kolejnych. Jeśli gość nie dostaje pożywienia nie dziwne, że się nie wypróżnia, ale...wszystko do czasu.

Osoby leczone w szpitalach np. na OIOMie też się nie jedzą i nie piją, jednakże w zamian są np. nawadniane kroplówkami wzbogaconymi o elektrolity czy otrzymują tzw. żywienie pozajelitowe. Organizm człowieka musi dostawać składniki niezbędne do życia komórek, narządów etc. Faktu czytać nie będę bo szkoda mojego czasu, jednak prawda jest taka, iż kogoś fantazja poniosła. A hasło "naukowcy zbadają" czy "naukowcy sprawdzą" można sobie schować do kieszeni do czasu opublikowania wiarygodnych wyników.

PS. Ja pracując w pogotowiu pojechałem kiedyś do pacjenta który do życia nie potrzebował tlenu, mógł sobie np. przebywać pod wodą przez 3 godziny i nic mu się nie działo. I miał tak od 12 roku życia! ;)

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PS. Ja pracując w pogotowiu pojechałem kiedyś do pacjenta który do życia nie potrzebował tlenu, mógł sobie np. przebywać pod wodą przez 3 godziny i nic mu się nie działo. I miał tak od 12 roku życia! ;)

jAja sobie robisz ?

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Są zawody w wytrzymywaniu jak najdłużej bez tlenu pod wodą, ale to działa na dość ścisłych zasadach...

-> przed wejściem wdychają czysty tlen

-> leżą nieruchomo pod taflą wody

-> rekord guinessa to jakieś 15 minut... !

-> ktoś cały czas nad nimi czuwa, aby się ludzie nie potopili po ewentualnej utracie przytomności...

Także ja w te 3h coś nie bardzo uwierzę, tak jak i w te 70 lat bez jedzenia ;) -> to coś w stylu UFO. Niby nie istnieje, ale i tak ludzie widzieli...

Spółki | Prawo | Sąd

Tak, tak jak ktoś kto twierdzi, że przez kilkadziesiąt lat można żyć dzięki "łasce Boga" ;).

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Nikt na tym forum nie jest w stanie uwierzyć, że jakiś tam pan z bardzo daleka twierdzi, że potrafi coś takiego. Przyznam, że mi też się to wydaje dość naciągane i raczej nie odnajdzie potwierdzenia w wynikach badań.

Ale zastanawia mnie to, co ten gość ma z tego, że tak twierdzi. Być może dla sławy, ale jak jego kłamstwo wyjdzie na jaw, to będą mieli go za totalnego łgarza, więc nic mu z tego.

W telewizji był kiedyś program, nie pamiętam dokładnie na jakim kanale, ale facetka twierdziła, że energii dodaje jej witamina D z promieni słońca. Dzieci w jej otoczeniu śmiały się z niej, że zamiast normalnego jedzenia je właśnie słońce :)

A może ten gość to podrzutek z kosmosu? Tam go uznawali za dziwaka i wylądował u nas :)

Artykuły, precle, projekty do syroplive.com i safiro.eu SZYBKO,TANIO I SOLIDNIE!

Przepisywanie tekstów, rękopisów, skanów dokumentów.

kontakt: artykulyiprecle@interia.pl gg 15820309

Ja bym tu wziął sporą poprawkę w związku z publikacją artykułu w 'FAKcie'.

Świat jest pełen niespodzianek...może koleś pobiera wodę z powietrza i odżywia się energią magnetyczną księżyca....

Jak sprzeda swoją wiedzę dla zwykłych śmiertelników to wszystkie hipermarkety i sklepy spożywcze splajtują :)

Ja jednak pozostanę tradycjonalistą :)

Sklep internetowy z artykułami dla dzieci: klocki cobi, zabawki edukacyjne, zabawki smily play, licencjonowane zabawki, wózki, łóżeczka...

po 10 dniach bez wody normalnie gość był by sztywny...

Terri Schiavo żyła bez jedzenia i picia przez 13 dni, mimo że była w kiepskim stanie w momencie wdrożenia eutanazji.

Są ludzie którzy wytrzymują dłużej niż 10 dni, przeżywając.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności