Skocz do zawartości

Pytanie nowicjusza

bbbonline

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czytam tutaj na forum, że storna jest lepiej pozycjonowane jak ma dużo linków ale za dużo naraz też nie mozna dodać i w związku z tym mam pytanie ile można dodać dziennie bo dodaje do katalogów płatnych stronę jak onet, wp, interia oraz do darmowych katalogów jak webwweb żeby nie zostać zbanowanym.

I jescze jedno mimo że dodałem stronę do kilkudziesięciu katalogów to mój pg = zero. Ale zato strona jest już wyszukiwana na google pod kilkoma hasłami jak "hurtownia sportowa" (dalekie miejsca) lecz wyświetla stary tytuł tzn z przed 5 dni i opis bo porawiłem to zgodnie z wytycznymi na strone https://www.widexl.com/remote/search-engine...g-analyzer.html

Czy google po jakimś czasie będzie miało aktualny opis czy muszę coś "dodać" i czy te wytyczne pokazane na stronie wyżej pomogą w lepszej pozycji na słowa kluczowe czy jest to pic na wode

Pozdrawiam

Gogiel dokona aktualizacji.. czym czesciej zagląda tym szybciej.. jesli zmiane zrobiles 5 dni temu i masz młodą stronę, to jeszcze w tym tygodniu powinna być widoczna aktualizacja w wynikach.

Nikt nie ma recepty ile dodawać należy - raczej wnioskować trzeba, że tu nie chodzi o ilość dodanych (dużo czy mało) a raczej o przyrost... lepiej poprostu by przyrost linków był równomierny.

...I jeszcze jedno mimo że dodałem stronę do kilkudziesięciu katalogów to mój pg = zero...

Jeżeli chodzi Ci o współczynnik PR=page rank, to Google aktualizuje go raz na pół roku.

...Czy google po jakimś czasie będzie miało aktualny opis czy muszę coś "dodać"...

Im więcej linków prowadzi do Twojej strony, tym częściej odwiedza ją robot Google i tym szybciej wprowadzone przez Ciebie zmiany zostają odnotowane przez wyszukiwarkę.

J.

Nieprawda co do czasookresu

Oczywiście, że nie prawda i niestety link, który podałeś do mcdar.net też nie ma dużo wspólnego z prawdą.

Pagerank jest aktualizowany na bieżąco, każdego dnia, a ten zielony pasek, który jest pochodną prawdziwego pagerank'u i którego wartością google karmi pozycjonerów, żeby się nie skupiali na ważniejszych sprawach, jest aktualizowany raz na jakiś czas. ;)

to moze i ja sie dopisze bo troszk sie pogubilem.

jesli pr jest sprawdzany na bierzaco to na jakiej zasadzie G go punktuje.

zaczalem jakis czas temy pozycjonowac strone, zaczynaja byc widoczne jakies efekty, coraz wiecej linkow, dodawanych stopniowo, ale pr ciagle =0

jak czytale ze G sprawdza mniej wiecej raz na pol roku to bylem spokojny ale jak piszesz ze w miare czasto aktualizuje, a tez czytalem ze na starcie moza dostac czasami pr=2 to co jest nie tak z moja strona skoro ciagle ma zero?

https://www.whiterabbit.pl

Ilością dodawanych linków się nie przejmuj wniosskuję, że linki zdobywasz z katalogów tak więc n.p. 3000 lików na dzień nie zdobędziesz.

Dodawaj przykładowo do 5-10 dziennie i będzie ok.

PR wzrośnie na pewno po updacie.

Na PR nie patrz na razie wcale. Jak masz młodą stronkę to dbaj raczej aby przyrosty linków były równomierne.

możesz też dodawać do większej ilości katalogów dziennie bo i tak trochę czasu mini zanim google trafi na te linki.

Ban ci nie grozi, piaskownica - jeśli istnieje - też nie.

Rób swoje i bądź cierpliwy, cierpliwy, cierpliwy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności