Skocz do zawartości

firmy rejestrujace domeny niemieckie

yourfate

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Czy zna ktoś jakąś dobrą firmę w stylu rejestracjadomen.pl w której mógłbym zarejestrować po przystępnej cenie domenę .de ?

Białogóra - wczasy nad morzem Wczasy nad morzem w miejscowości Białogóra

Białogóra, wczasy i wakacje nad morzem bałtyckim Pięknie usytuowany, murowany domek letniskowy w miejscowości Białogóra nad morzem Bałtyckim

Niestety w regulaminie firmy Denic pisze iż albo własciciel domeny .de albo osoba do kontaktu musi mieszkać na terenie niemiec. To jest jakies chore, zatem polacy nie mogą kupić niemieckiej domeny?

Białogóra, wczasy i wakacje nad morzem bałtyckim Pięknie usytuowany, murowany domek letniskowy w miejscowości Białogóra nad morzem Bałtyckim

a co to jest "plik strefy"? Bo przy rejestracji domeny .de pisze coś o jakimś pliku strefy. Trzeba podać także dane "administrator pliku strefy"....

a co to jest "plik strefy"? Bo przy rejestracji domeny .de pisze coś o jakimś pliku strefy. Trzeba podać także dane "administrator pliku strefy"....

85219[/snapback]

plik strefy to plik konfiguracyjny dla danej domeny w serwerze nazw

ogólnie chodzi im pewnie o podanie emaila administratora domeny itp...

jak chcesz sie zagłębić bardziej w temat to przeczytaj np. https://www.bsdguru.org/indeX.php?f=1040013 albo https://pl.docs.pld-linux.org/uslugi_named.html

Modry z wódy opuchniete, świńskie oczka już za mgłą

Tłuste xxxx wypoczęte z polowania naprzód mkną

Do Warszawy

Jadą Pany

ktoś powiedział mi coś takiego w zwiazku z rejestracją domeny .de

"prosze pamietac IP DNsow powinny byc w roznych klasach IP, jesli IP DNSow

sa na jednym serwerze".

Natomiast mój hostingodawca czyli EasyIsp.pl powiedzieli ze ich IP są w jednej klasie. Czy to oznacza, że domena .de nie będzie mogła tam działać i ze muszę zmienić hostingodawcę?

A moze ktoś ma domenę .de na EasyIsp i mu działa?

ktoś powiedział mi coś takiego w zwiazku z rejestracją domeny .de

"prosze pamietac IP DNsow powinny byc w roznych klasach IP, jesli IP DNSow

sa na jednym serwerze".

nie bardzo rozumie tego kogos...

otoz domena bedzie Ci dzialac jesli bedzie nawet podany jeden serwer dns (primary dns), reszta serwerow to i tak tylko zapasowe na przypadek awarii glownego.

nie wiem czemu miałaby być różnica czy w tej samej klasie IP czy innej jest secondary dns

a wogole to masz wykupioną domene i hosting w jednej firmie?? bo jeśli tak to problemu raczej nie bedzie, ale jesli np. wykupujesz domene w firmie a'la superhost, to mozesz miec potem problem z podpieciem domeny jeśli np. masz swoj własny serwer, więc w takich przypadkach polecam wykorzystać np. https://freedns.sgh.waw.pl/

Do Warszawy

Jadą Pany

otoz domena bedzie Ci dzialac jesli bedzie nawet podany jeden serwer dns (primary dns), reszta serwerow to i tak tylko zapasowe na przypadek awarii glownego.

nie wiem czemu miałaby być różnica czy w tej samej klasie IP czy innej jest secondary dns

Nie wiem skąd bierzesz takie informacje. Jeżeli uważasz, że domena będzie działać z jednym serwerem DNS to spróbuj wpisać tylko jeden DNS do domeny .info lub .biz Każda domena aby poprawnie była wyświetlana w sieci musi mieć wpisane minimum 2 serwery DNS.

A co do domen niemieckich. Domena .de musi być wpisana na minimum 2 serwerach DNS znajdujacych się w róznych klasach. Takie są zasady rejestracji domen niemieckich.

Nie wiem skąd bierzesz takie informacje.  Jeżeli uważasz, że domena będzie działać z jednym serwerem DNS to spróbuj wpisać tylko jeden DNS do domeny .infoinfo lub .biz Każda domena aby poprawnie była wyświetlana w sieci musi mieć wpisane minimum 2 serwery DNS.

Myśle że sie dobrze nie zrozumieliśmy, bo troche napisałem niejasno, ja mówie o serwerach dns które wpisuje sie w strefie konfiguracyjnej, np w plikach konfiguracyjnych binda, Tobie zapewne chodziło o adresy serwerów dns odwołujących sie do domeny wpisywane przy konfiguracji domeny... ale faktem jest że nie można zaparkować domeny np. .pl bez uprzednio skonfigurowanych dnsów do obsługi domeny...

Do Warszawy

Jadą Pany

Jesli ktoś ma domenę niemiecką to proszę o info u jakiego hostingodawcy wykupił serwer gdyż mój dotychczasowy hostingodawca nie spełnia warunków dzięki którym domena .de mogłaby działać (Serwery DNS znajduja się w jednej podsieci).

U jakich hostingodawców macie zamontowane niemieckie domeny? Dodam ze ja mam już zakupioną domenę i chodzi tylko o hosting i zmianę delegacji domeny.

więc zrób tak jak już sugerowałem, jako jeden serwer dns (np. primary) możesz użyć serwera Twojego hostingodawcy, a jako secondary skonfiguruj sobie na https://freedns.sgh.waw.pl/ i powinno działać

Do Warszawy

Jadą Pany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności