Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na haslo pozycjonowanie

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

takie szybkie pytanie, z punktu widzenia klienta, chce zlecic pozycjonowanie strony "kuchnia cioci zosi" wiec wchodze google i wpisuje pozycjonowanie. wybieram 3 pierwsze firmy i wysylam zapytanie. jesli mi pasuje wybieram jedna z nich.

teraz odnosnie postu gostka, ktory normalny, zwykly uzytkownik sledzi wyniki na slowo pozycjowanie i obserwuje poszczegolne strony. aha, 2007de wyleciala, czyli cos kabinuja czyli sa bebe czyli ich nie chce.....

obserwuje tylko konkurencja i nie ma to znaczenia dla klienta. jesli klient szuka i znajduje to mu wystarczy. nie patrzy pozniej codziennie czy na pewno fima wciaz tam jest......

a ogolnie temat juz jest dawno wyczerpany. xrumer to spamiarka, samo zlo i koniec. nie umiesz korzystac (a zaloze sie iz 90% nie umie) to nie korzystaj, bo narobisz sobie wiecej zlego niz dobrego.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

• Odpowiedzi 499
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
... nakręcanie jej ciągle w ten sam sposób spowoduje, że niebawem 301 może nie być już naszym ulubionym narzędziem. ...

Prawda, prawda. Tak samo jak upublicznianie innych technik. W końcu stają się tak popularne, że:

- zaczynają być konkurencyjne (bo je wszyscy znają)

- zaczynają być nieskuteczne bo Google zmienia algo.

... zrób tak by słanie nawet 10k raportów dziennie nie spowodowało nałozenia filtra...

Ty nie rozumiesz.

Są różne techniki. Ta którą stosuje IT też jest na sprzedaż. Wystarczy tylko, że będzie to konkurencyjna fraza i że klient wyrazi zgodę na zmianę domen. Co za różnica z jakiej domeny będzie zgarniał ruch i klientów ?

Ja to rozumiem, z tym, że to nie ja pisałem mniej więcej: to konkurencja wywala strone z TOPu. Problem w tym, że to stosowana technika sprawia, że łatwo ją kopnąć w ( )( ) a nie konkurencja. I oczywiście masz rację, że jak sie ma Klienta, ktoremu to wisi, to ta technika jest idealna, bo nie musisz sie martwić o jakies tam filtry, czy bany, kupujesz nastepna domenę, 301 i sie kręci.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

teraz odnosnie postu gostka, ktory normalny, zwykly uzytkownik sledzi wyniki na slowo pozycjowanie i obserwuje poszczegolne strony. aha, 2007de wyleciala, czyli cos kabinuja czyli sa bebe czyli ich nie chce.....

rego.

i tu się mylisz. Polak zlecający pozycjonowanie będzie sprawdzał częściej niż myślisz firmę, którą wybrał z wyników. Będzie ją też polecał jaka to ona super skoro jest pierwsza...... I teraz pytanie co sobie pomyśli jak jej nie będzie w ogóle w wynikach ? Będzie ją dalej polecał......ale 'w drugą stronę'.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

obserwuje tylko konkurencja i nie ma to znaczenia dla klienta. jesli klient szuka i znajduje to mu wystarczy. nie patrzy pozniej codziennie czy na pewno fima wciaz tam jest......

a ogolnie temat juz jest dawno wyczerpany. xrumer to spamiarka, samo zlo i koniec. nie umiesz korzystac (a zaloze sie iz 90% nie umie) to nie korzystaj, bo narobisz sobie wiecej zlego niz dobrego.

Klient będzie obserwował, a jak niechcący dostanie filtr na domenę, albo zmieni się algorytm, czy cokolwiek innego się stanie, że jego strona spadnie w dół, to pierwsze co zrobi i przewertuje informacje o firmie, tylko, że co... nagle nie znajdzie ich strony? Kłopocik.

Jeżeli chodzi o Xrumera, to wiadomo, że spamiarka, ale tu nie chodzi o umiejętność korzystania z tego narzędzia. Bo dobra - IT umie, ale co z tego, jak kilka dni posiedzi w top i zaraz go nie ma. Potem kolejne kilka dni jest w otchłani i tak w kółko. Czy to nie jest czasem robienie sobie więcej złego niż dobrego? Bo jak widać, nawet jeżeli ktoś umie korzystać z tego narzędzia, nie będzie w stanie ułożyć całej układanki pod swoje widzi mi się i prędzej czy później odpadnie.

i tu się mylisz. Polak zlecający pozycjonowanie będzie sprawdzał częściej niż myślisz firmę, którą wybrał z wyników. Będzie ją też polecał jaka to ona super skoro jest pierwsza...... I teraz pytanie co sobie pomyśli jak jej nie będzie w ogóle w wynikach ? Będzie ją dalej polecał......ale 'w drugą stronę'.

M

Dokładnie :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

@mario1973 - to chyba Ty tak mario robisz... Widze, ze niektore osoby to chyba maja za duzo czasu na zajmowanie sie pierdolami i ciekawe czy tak wszystko kontrolujecie jak komus prace zlecacie, bo nie wiem czy Wam czasu starcza na cos innego.

klienta interesuje to czy jego strona idzie w gore, czy nie. Taki klient to bedzie jak cos maniakalnie sprawdzal swoje frazy w Google i jak jest efekt to go nie interesuje czy dana firma jest pierwsza czy 1000 na fraze pozycjonowanie i i tak ja poleci.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Taki klient ...

a jak sądzisz po co te dupiaste nazwy w domenach robi IT_managment ? Po to, żeby dawać jasny przekaz googlowi, że to ON ?? Czy raczej, żeby nowi klienci go widzieli w wynikach (kojarzyli z pierwszą wydmuszką 2007) ? aaaa może mieć też takie kaprycho..

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie rozumiem w czym macie problem. Jego biznes i wolno mu tak robić. Każdemu wolno.

Jasne, że tak i my tutaj nie mówimy o jego biznesie, ale poruszam motyw przewodni, który był punktem założenia tego wątku. Z tego co się orientuję, to IT miał nam pokazać jak dostać się szybko do top10 i pokazał. A obecnie rozmawiamy o konsekwencjach, skutkach ubocznych i wielu dodatkowych rzeczach, a to nie ma żadnego bezpośredniego odniesienia do jego biznesu.

@mario1973 - to chyba Ty tak mario robisz... Widze, ze niektore osoby to chyba maja za duzo czasu na zajmowanie sie pierdolami i ciekawe czy tak wszystko kontrolujecie jak komus prace zlecacie, bo nie wiem czy Wam czasu starcza na cos innego.

klienta interesuje to czy jego strona idzie w gore, czy nie. Taki klient to bedzie jak cos maniakalnie sprawdzal swoje frazy w Google i jak jest efekt to go nie interesuje czy dana firma jest pierwsza czy 1000 na fraze pozycjonowanie i i tak ja poleci.

Słuchaj, klient trafiając na stronę z wyszukiwarki prawdopodobnie w ten sam sposób będzie chciał drugi raz wejść na tą stronę. Jak się ocknie i zobaczy, że nie zapisał numeru telefonu do firmy, to wklepie to co wcześniej i będzie oczekiwał, że znajdzie stronę firmy, numer telefonu itp. Niezłe będzie jego zdziwienie gdy nie odnajdzie firmy pozycjonerskiej, która pozycjonuje jego stronę, prawda? W końcu miała być profesjonalna firma, super usługa, a ty pach... Firma, która nie potrafi zatroszczyć się o swoją stronę - jak to wygląda w oczach takiego klienta?

Chłopcy, sam mam strony, które zdobywają w ten sposób klientów(nie użytkowników, odwiedziny - klientów) i tak to się niestety odbywa. Myślę, że IT zdaje sobie z tego sprawę, więc nie chodzi tutaj o to, żeby kogoś uczyć, tylko uświadomić resztę, że latanie po serpach wcale nie zasługuje (według mnie) na takie zaszczyty o jakich tu piszemy :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Wiadomo, ze najlepiej jest byc na stale w top10, ale jakbym mial wybrac - byc 5 dni w miesiacu na 1 miejscu, a byc caly czas w miesiacu na 15 miejscu to wybralbym to pierwsze :) i zapewne mialbym z tego wiecej klientow. Poza tym jak sie podpisuje umowe to tam klient ma wszystkie dane, wiec nie musi szukac w serpach.

Poza tym wiekszosc klientow nie zna sie na pozycjonowaniu i funkcjonowaniu Google i jak nawet nie znajdzie znowu tej stronki w wynikach to wg. mnie wiekszosc z nich (bo oczywiscie nie wszyscy) nie beda w tym upatrywac czegos zlego. Nie mowiac juz, ze zawsze mozna wybrnac wciskajac jakis kit, ze serwer padl i dlatego nie ma strony w google :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

To chyba w mniejszym stopniu zależy od tego "jaki klient się trafi" ale bardziej od przeznaczenia serwisu. Wizytówka może sobie "skakać" po domenach ale przy dowolnym serwisie mającym użytkowników jest to nie do pomyślenia, jak również w przypadku np sklepów internetowych.

Utrzymaj się tą metodą cały miesiąc, To pogadamy... Trzeba Ci jednak przyznać garść oklasków za to jak po kopie wracasz z powrotem i oczywiście masz rację, że są frazy i okresy, że nawet kilka(naście) dni w topie osłodzi zakup kolejnej domeny :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności