Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na haslo pozycjonowanie

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie brzmi, czy XRUMER doprowadził do kopnięcia domeny z TESTU. O ile na stronie testu pisze : Wykorzystana metodyka : LFE + Xrumer

Dlatego dla mnie jednoznacznie idzie pod młotek ta metoda.

Pozycjonowanie SWL strony docelowej a dopalanie wpisów to 2 różne rzeczy.

ZGRED - ile po testach tych jesteś 1-2-4-6 msc? Bo to ma znaczenie.

Czy ja wiem czy do działu komentarze, raczej tutaj jest prowadzona dyskusja na temat testu i wyciągnięciu z niego wniosku. Komentarze są do składania swoich opinii, a tutaj proszę raczej o analizy własne i opinie.

dla tych, którzy nie mają czego się czepiać :)

• Odpowiedzi 499
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ajTi później zmienił zasady pozycjonowania na bliżej nieokreślone, ale patrząc na baklinki rzeczywiście odnosi się wrażenie, że to xRumer. Rzeczywiście ajTi ma się czym poszczycić, w końcu wbił się w szybkim tempie do top10 na 'pozycjonowanie' i to nie podlega dyskusji. Tylko, że widać iż pozostanie w tym topie już nie jest takie proste.

Teraz próbuje przekierowania na bardzo mocną domenę, na jak długo to wystarczy? Ciekawi mnie to bardzo.

pomijając fakt, że autor tematu dołączył 3 dni temu (czyżby jakaś konspiracja freshmanów przeciwko it-... ;) ???)

nie można w tym przypadku ocenić jednoznacznie co było przyczyną filtra, bo zbyt wiele technik zostało wykorzystanych

ale jeśli it-m napisał że wykorzystywał te techniki już po wielokroć i nie łapał filtra, a tym razem dodatkowo strona dostała kopa z swli

to sam sobie odpowiedz na postawione pytanie....

jeśli się boisz i nie chcesz korzystać z softów typu xr i lfe - to nie korzystaj, bh nie jest dla każdego!

ps.

dave84 - twój komentarz mistrzostwo hehe, kunszt błyskotliwośći.

BizzyINC a Ty od ilu : Ha :D

- po prostu ciekawi mnie wynik tego testu, bo widzę, że nie wypadł on pozytywnie i to mnie martwi

czy XRUMER powoduje filtr, bana w tym wypadku widać (tak)

jednak prawdziwy test, trzeba by było przeprowadzić na ok 100 domenach i dopiero dało by się stwierdzić wagę tego czy tak czy nie

dlatego chcę poznać rację, osób, które miały z nim styczność a najlepiej klientów korzystających z XRUMERa

Test jest po to, by rozwiał on wątpliwości, które ma nie jeden użytkownik

dla tych, którzy nie mają czego się czepiać :)

czyli teza jest prosta: Jeśli ktoś używa XR to dorzuć mu trochę punktów z SWL'i i będzie miał filtra :D

Bardzo prosto jest to sprawdzić, przelecieć linki do stronek linkowanych z XR, wyłapać wszystkie strony, które są linkowane ze spamowych komentarzy i przydzielić im trochę linków z systemu.

Dzięki za super patent na konkurencję od dziś to moja tajna broń :D

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

wiem, ale kilka osób stwierdziło że spadek it_ na "pozycjonowanie" wynikł z tego że w stronę strzelał ktoś z SWLa... więc wniosek jest prosty, że bez problemu możemy "zrobić filtra" konkurencji :D

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Ja myślę, że nie ma co gdybybać tylko cofnąć się do 1 postu w temacie:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=685503

Cel testu : wypozycjonowac strone na haslo : pozycjonowanie lub podobne

Wykorzystana metodyka : LFE + Xrumer

Tak jak kiedyś pisałem, że można się wspomagać tego typu narzędziami, ale tego typu pozycjonowanie jak w tym teście najczęściej kończy się filtrem, tak jak było i teraz - pewnie ktoś pamięta jak pisałem, że o ile własne strony jak wpadną w filtr to OK, ale jak by tak wpadł www.bmw.pl to nie zrobisz przekierowania na www.fajne-bmw.pl :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

@artykuły: blast byl w lutym br

uprzedzając wszystki: nie ma filtra na żadnej domenie, nie ma bana, przyrost linkow BL obserwowany był bez żadnych specjalnych skoków, top10 od kwietnia/maja...

loozik.pl :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Stwor - postaraj sie doprowadzic nowa domene do top5 na fraze pokroju pozycjonowanie czy opony a gwarantuje Ci ze po podlaczenieu 1000 pkt statlink gold pojdziesz w piach.

Co do tego jak dlugo strona bedzie w topie - to sie okaze , ja tego nie wiem.

Ptaq - proponuje Ci zamowic u mnie blasta - jesli strona wpadnie w filtr w ciagu 3 miesiecy (zakladam ze inne czynniki beda constans ) - otrzymasz 3 krotny zwrot wartosci blasta.

Kazdy z was moze ze mna sie skontaktowac prywatnie i zobaczyc przyklady bardzo trudnych fraz do ktorych zostal wykorzystany xrumer.

Tylko jeden Ptaq zauważył że bawić można się własną domena, nie wyobrażam sobie zeby załatwić tak firmową domenę klienta i powiedzieć że zrobimy 301 i będzie po problemie.

Dla mnie ten test mówi że pozycjonować trzeba umieć bo można spalić domenę co widać po tym teście.

3 Miesiące pozycjonowania GRATIS!

Zadzwoń do naszego specjalisty 607 107 712 i omów szczegóły!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności