Skocz do zawartości

domeny bez haczyków i solidny hosting?

entli

Rekomendowane odpowiedzi

Postawiłem sobie na tym hostingu jedną stronkę z 5 subdomenami katalogi i na ich darmowej domenie 098.pl kolejne 5 katalogów. Do tego dwie stronki zapleczowe 10 podstron na wp. Na najtańszym abonamencie i w połowie okresu po jakichś 6 miesiącach musiałem dokupić dodatkowe punkty na obciążenie procesora i abonament na obciążenie procesora razem płace 300% zadeklarowanej kwoty na początku.

Bardzo nam przykro, że zakupiona przez Ciebie usługa jest nieadekwatna do Twoich potrzeb. To całkiem normalne, że w przypadku wykorzystania swoich zasobów zwiększa się limit poprzez zakup dodatkowych limitów lub dokonuje zmiany pakietu co jest tańsze. Ty wybrałeś droższą opcję i do tego postanowiłeś jak najgorzej o nas napisać...

Informacja o usłudze zakupionej przeze mnie mówiła tylko o limitach powierzchnia dyskowej i transferu miesięcznego.

W momencie zakupu takiego hostingu nie było jasnej informacji iż są naliczane limity obciążenia procesora. Jak i owszem jest to zapisane w regulaminie który akceptowałem. (to iż go zaakceptowałem bez czytania to mogę mieć teraz tylko pretensje do siebie)

Nie sądziłem też iż posiadanie przeze mnie 12 stron na hostingu o najniższych parametrach spowoduje iż będę musiał wykupywać dodatkowe usługi i zwiększać pakiet hostingowy na wyższy co i tak powoduje iż się nie mieszczę w założonych limitach obciążenia procesora.

Na innym hostingu (porównywalne parametry i cena) już ponad 2 lata mam aktualnie 102 strony w tym około 60-70 katalogów i nigdy się nie zdarzyło iż musiałem zapłacić dodatkowe pieniądze za obciążenie procesora. Jak i owszem zdarzały się sytuację kiedy mocno obciążałem serwer ale wtedy proszono mnie o poprawienie skryptu robiłem to i wszyscy byli zadowoleni.

Po za tym serwer na którym jestem działa jak by chciał a nie mógł strasznie wolno działają wszystkie strony włącznie z panelem odpalają się jak żółw :)

Jest to kłamstwo, serwer na którym jest umieszczone Twoje konto działa płynnie non stop (ostatnia awaria 118 dni temu).

Wystarczy, że przez dokładnie 10 minut był problem z DNS na serwerze ale opinia już musi być jak najgorsza.

Powolne działanie serwera nie występuje od 10 minut tylko od momentu kiedy posiadam tam hosting. Moje spostrzeżenia są w odniesieniu do innych usługodawców hostingu gdzie takie powolne działanie jest w ogóle przeze mnie nie zauważalne. U innych usługodawców nie czekam aż się załaduje strona czy panel administracyjny.

Informacja o usłudze zakupionej przeze mnie mówiła tylko o limitach powierzchnia dyskowej i transferu miesięcznego.

Oczywiście, że mówiła - w regulaminie.

Teraz wygląda to dokładnie tak samo tylko system punktowy umożliwia kilkudniowe skoki obciążenia bez żadnych konsekwencji.

Nie sądziłem też iż posiadanie przeze mnie 12 stron na hostingu o najniższych parametrach spowoduje iż będę musiał wykupywać dodatkowe usługi i zwiększać pakiet hostingowy na wyższy co i tak powoduje iż się nie mieszczę w założonych limitach obciążenia procesora.

Na innym hostingu (porównywalne parametry i cena) już ponad 2 lata mam aktualnie 102 strony w tym około 60-70 katalogów i nigdy się nie zdarzyło iż musiałem zapłacić dodatkowe pieniądze za obciążenie procesora. Jak i owszem zdarzały się sytuację kiedy mocno obciążałem serwer ale wtedy proszono mnie o poprawienie skryptu robiłem to i wszyscy byli zadowoleni.

Nie potrafisz zrozumieć, że wykupiłeś usługę o takich a nie innych parametrach ? W żaden sposób nie porównasz naszej oferty do innej lub na odwrót. Tak samo skryptów nie da się porównać.

Dbamy równo o jakość wszystkich użytkowników na serwerze (współdzielonym!) w związku z czym nie ma mowy o innej sytuacji.

Powolne działanie serwera nie występuje od 10 minut tylko od momentu kiedy posiadam tam hosting. Moje spostrzeżenia są w odniesieniu do innych usługodawców hostingu gdzie takie powolne działanie jest w ogóle przeze mnie nie zauważalne.

Przestań proszę kłamać. Posiadamy dwóch niezależnych dostawców łącz + 2 wpięcia do punktów wymiany ruchu w profesjonalnej serwerowni (NEPHAX) co gwarantuje niski czas dostępu oraz szybkość z praktycznie każdego miejsca. Serwer ? Nie jest obciążony, serwer MySQL pracuje stabilnie. Twoje strony ? Wczytują się szybko - czy mam przedstawić dowody w postaci czasu ładowania Twoich stron łącznie z panelem administracyjnym aby pokazać, że z naszym serwerem wszystko w porządku ? Nie będę tolerował bezpodstawnego oczerniania mojej firmy. Zrobię wszystko dla klienta ale klient winien wykazać trochę własnego zainteresowania oraz powinien nie kłamać.

U innych usługodawców nie czekam aż się załaduje strona czy panel administracyjny.

Bo pewnie wyświetlają się same jak tylko pomyślisz o nich.

edit: Komu jeszcze działa wooolno adres https://s2.hekko.pl:2222/ (to jest adres do panelu administracyjnego który rzekomo działa wolno, trzeba czekać na jego załadowanie się)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności