Skocz do zawartości

Katalog sklepów - GdzieKupic.org

kmike

Rekomendowane odpowiedzi

Zwlekałem z zareklamowaniem katalogu prawie rok chcąc pokazać coś godnego uwagi, mam nadzieję, to nie false start.

Dużo czasu poświęcałem na udoskonalanie katalogu i poprawianie błędów stąd tylko 611 BackLinks wg. Yahoo i PR=2. Pomimo tego dziennie średnio sto, dwieście osób odwiedza katalog szukając w google produktu czy sklepu w danym mieście.

Dodanie wpisu jest jest DARMOWE, jednak każdy wpis po dodaniu musi zostać zaakceptowany. Nie dawno wprwadziłem możliwość promowania sklepu za 5zł miesięcznie lub link zwrotny. W zamian za premium sklep jest wyświetlany na stronie głównej, na wniku wyszukiwań, na początku początku kategorii, tagów, w tabelce "Polecane sklepy" na podstronie sklepów nie promowanych.

Osoby dodające masowo, dużo sklepów mogą skorzystać z programu partnerskiego i zarobić jakieś grosze (0,5zł) jednorazowo za dodanie sklepu oraz 1zł za każdorazowe wykupienie premium przez sklep. Ponadto zarejestrowany partner może dodawać miasta oraz kategorie.

Zdjęć narazie nie ma ponieważ nie znam (jeszce) bezpiecznego sposobu na wysyłanie zdjęć na serwer.

Regulamin nie jest rekstrykcyjny, ważne jest żeby były to sklepy wyłącznie polskie.

Zapraszam do dodawania sklepów i wytykania błędów.

https://www.gdziekupic.org

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

całkiem ciekawe, ale od razu rzuca się w oczy brak przyjaznych linków do podstron

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

całkiem ciekawe, ale od razu rzuca się w oczy brak przyjaznych linków do podstron

Nie bardzo znam mod rewrite i do tego chyba linuxpl.com nie obsługuje mod rewrite?

Co to za skrypt, jeśli można wiedzieć?

Skrypt mojego autorstwa.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

... i do tego chyba linuxpl.com nie obsługuje mod rewrite?

z ich oferty wynika, że jednak tak :) Na wyrażeniach regularnych znać się nie trzeba za wiele, by sklecić parę regułek bazując na przykładach, chociażby z tegoż forum. A adresy od razu wyglądają o niebo lepiej.

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Z pomocą google udało mi się stworzyć przyjaźniejsze linki, tylko teraz funkcjonują oba rodzaje linków, jak pozbyć się starych lub przekierować na nowe?

Skoro masz już prawidłowe reguły, to zmodyfikować trzeba jeszcze sam skrypt, by korzystał z nowej konstrukcji linków. Dodałbym do nich również nazwy (bez spacji i polskich znaków) pobrane z tytułów podstron / kategorii / sklepów

Wielkie dizęki zielony_gremlinku :) mniej więcej wiem jak działa cały mod_rewrite, część linków w skrypcie jest już zmieniona, do wieczora ewentualnie jutro gotowa będzie całość.

• 4 miesiące temu...

Odświeżę temat bo trochę się pozmieniało, czy na lepsze - nie wiem.

-Dodałem statystyki dla dodanych sklepów pokazujące informacje na temat ilości kliknięć, wejść czy ocen. W przyszłości (może jeszcze we wrześniu) planuję dodać listę stron, z których wchodzono na stronę sklepu, czy było to google czy wyszukiwarka ze strony. Jak dopracuję to do końca to włączę comiesięczne wysyłanie statystyk na mail (opcję można wyłączyć podczas edycji sklepu).

-Ulepszyłem trochę wyszukiwarkę chociaż w planach jest stworzenie "listy produktów", która dodatkowo powinna poprawić wyniki wyszukiwań.

-Umożliwiłem wykupowanie premium poprzez SMS.

-Dodałem pola "rabat" oraz "kod rabatowy". Chyba wiadomo o co chodzi, klienci, którzy podadzą kod rabatowy otrzymają wpisany rabat, na wybrane produkty w sklepie.

-Zmieniłem wygląd dodawania sklepów. Tutaj mała prośba o ocenę, chciałem, żeby wyglądało to dobrze i było zarazem praktyczne.

W planach jest jak pisałem dodanie "listy produktów", "sieci sklepów" (jeszcze nie wiem jak to rozwiązać) oraz opcja dodawania zdjęć.

Zostawię kilka kodów promocyjnych, może komuś się przydadzą.

MN2WIFBJ

IQTY117M

VQG2VC6U

RQJIKZCP

TPSHHCMA

CZIDY1WZ

YX39II1W

N19LW78I

F83B4UX4

8WZ6S564

Cześć,

Dodałem sklep.

Wg mnie dobrym pomysłem byłoby podanie wymagań (np. co do minimalnej ilości znaków w opisie) już przy okienku, w którym wpisujemy opis itp.

Teraz informacja pojawia się dopiero przy próbie akceptacji wpisu i aby poprawić trzeba się wracać do poprzednich podstron.

Krzysiek

Ekologiczne wózki dziecięce.

Sprawdź naszą ofertę na wózki Baby Jogger oraz wózki Jane.

TylkoDywan.pl

Rabat: - 0%

[span class="\"\\"\\\\"Apple-style-span\\\\"\\"\"" style="\"\\"\\\\"border-collapse:\\"\"" collapse;="\"\\"\\"\"" color:="\"\\"\\"\"" rgb(81,="\"\\"\\"\"" 81,="\"\\"\\"\&... Więcej

na pierwszą strone wkardł się taki błąd :) ale jak wchodzę na podstronę z tym sklepem to jest ok

• 2 tygodnie później...
Cześć,

Dodałem sklep.

Wg mnie dobrym pomysłem byłoby podanie wymagań (np. co do minimalnej ilości znaków w opisie) już przy okienku, w którym wpisujemy opis itp.

Teraz informacja pojawia się dopiero przy próbie akceptacji wpisu i aby poprawić trzeba się wracać do poprzednich podstron.

Krzysiek

Napisałem skrypt, który zliczał ilość wpisanych znaków i po osiągnięciu 250 zmieniał kolor czcionki na zielony, ale nie działał w połączeniu z edytorem tekstu (nie wiem czemu).

Post piszę dlatego, że stworzyłem listę producentów. Każdy dodany sklep oraz dodawany może zaznaczyć dowolną ilość producentów z różnych kategorii. Producenci są brani pod uwagę podczas szukania więc warto zmienić dodany już sklep.

• 9 miesięcy temu...

odgrzeję trochę temat, ostatnio dodałem nową opcję "produkty" (produkt.gdziekupic.org) umożliwiającą promowanie (standardowo) 20 produktów.

Aby dodać produkty należy:

1) dodać sklep do katalogu sklepów

2) przejść do podstrony edycji sklepu (dół podstrony sklepu)

3) przejść w zakładkę "Zarządzaj produktami"

W razie pytań/wątpliwości/propozycji proszę pisać w tym temacie lub wysłać PW.

Jestem otwarty na wszelkie propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności