Skocz do zawartości

Filtr czy zawirowania :/

randomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Strona pozycjonowana w rozrywce (frazy bardzo konkurencyjne) W indexie od 2007 roku, pozycjonowana stopniowo od 2008

Obecnie PR5, yahoo BL 80k, google BL: 156

W TOP10 na główne frazy od września 2009

W ubiegły czwartek z jednej kluczowej frazy spadła na 12 pozycję - skakało między 12,11,6)

Inne frazy na swoich miejscach albo nawet i wzrosty o pare oczek

Wczoraj wieczorem spadek na wszystkie frazy, na główną skacze 50-80 pozycja, pozostałe spadek 5-10 oczek

Na nazwę domeny czy nazwę własną na top1 z site linkami

Czy to filtr? Czy zawirowania?

W ostatnim czasie nie było robione nic dużego (w kwietniu dodana do 100 katalagów z różnym title, linki stałe, z rotacyjnych zrezygnowano całkowicie na początku stycznia)

Ciężko stwierdzić.. mogą to być chwilowe zawirowania ale równie dobrze może to być np. manualnie nałożona kara jeśli był seo audyt i orzekł, że strona łamie wytyczne google. Narazie chyba pozostaje tylko poczekać kilka dni może sytuacja wróci do normy.

Spokojnie. Ostatnio są spore wirówki w serpach u mnie na wiele fraz. Z 1 stroną mam podobnie jak u Ciebie - na 1 frazę spadek z TOP1 na TOP10 bez żadnych przyczyn, na inne frazy też +/- 2-3 oczka w TOP10. Coś się znowu przemieli i za 2-3 tygodnie wróci do normy. Mieli się coś zawsze ale na różną skalę i nie zawsze dotyka naszych fraz.

Także radzę poczekać 2-3 tygodni i wtedy się ew. martwić.

• 3 miesiące temu...

Przypomniałem sobie o temacie więc się pochwalę...

Po trzech miesiącach strona strona trzyma się na kluczowe frazy na pozycjach -20,-140 i ani drgnie

Frazy niszowe normalnie się trzymają i niektóre idą w górę

Więc niestety to filtr na główne frazy a nie zawirowania, rozważałem 301 jednak szkoda mi trochę domeny

Stan na dziś: PR5, 100k BL yahoo, doszło sporo mocnych tematycznych linków

Wysyłałem rozpatrzenie do google nic nie dało, na stronie pojawia się nowa treść, wszystko unikalne jednak na razie to nie skutkuje

Może jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności