Skocz do zawartości

[STARTUP] MLECZARZ - pressel page system

Bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, cieszę się że moje uwagi są przydatne :)

1. System przyrostu punktów jest ok, tylko ja bym dał np. po 2 pkt tygodniowo, bo dając za dużo ograniczasz inicjatywę w zakresie dodawania kolejnych domen(a przy braku sporej ilości domen system będzie mało użyteczny - po co mi po 10 artów w tym samym serwisie). Subdomeny niech mają mniej pkt, albo też system przyrostowy, bo idąc tym tropem niektórzy mogą działać tylko na subdomenach.

2. Moim zdaniem minimalne BL musi być, bo same bonusy to niewystarczająca motywacja(a z pustego czyli braku linków zewnętrznych nawet najlepsze linkowanie wewnętrzne systemu mocy nie zrobi) - lepiej kupić domenkę za grosze niż sumiennie linkować. A chyba zgodzisz się że lepsza jedna dobrze podlinkowana domena niż 5 z 10BL. Co do systemu liczenia to wszystkie trzy pomysły są dobre i można z tego zrobić kombinację - ([komenda link]+[recznie dodane ze stron z BL wg y(linkdomain) 1000]*5)*(PR/2+1). Reasumując minimalny BL wg y(linkdomain) na poziomie 500 plus bonus za przekroczenie progu kilku tysięcy wg powyższego wzoru(wzór i próg do dopracowania)

3.Co do moderacji opcja 1 wydaje się najrozsądniejsza, tylko trzeba dobrze przemyśleć szczegóły - jasne ramy co to jest spam, żeby nie leciały dobre teksty z drobnymi błędami. Dorzuciłbym choć nie wiem czy się sprawdzi możliwość drobnej korekty przez moderatora - żeby można było poprawiać np. literówki oczywiście z nienaruszalnością linków. Większość i tak będzie moderować po łebkach, ale zostaje w zanadrzu raportowanie.

4. Co do umieszczania w serwisie to linki tylko na głównej - przy artykule tylko linki z tekstu, ew. adsense. Co do reszty to dorzuciłbym sam dowolny tekst w stopce(zawsze to podniesie unikalność)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

łatwiej wypunktować niż zrobić

kiedy on na to znajdzie czas :)

jeśli ma być darmowe...

dobre narzędzie musi kosztować

system za friko wydaje się podejrzany

przydały by się wypominane wcześniej dane personalne/kontaktowe

Obawiam się że tych danych nikt nie poda i mi już znudziło się ciągłe pisanie kto za tym softem stoi - coś mi się tak czuje że jakiś przekręt będzie na tym

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Propozycja jest taka odnośnie wyglądu szablonu i jego personalizacji aby każdy użytkownik mógł zmieniać swój wygląd poprzez panel mleczarza w czystym htmlu. Dzięki temu szablon po aktualizacji (recovery) nie nadgra się (jak to jest w tej chwili...) a wgra się szablon zmodyfikowany przez użytkownika. Dzięki temu każdy będzie mógł w pełni spersonalizować. Dozwolone by były 3 prywatne linki wychodzące ze strony głównej.

plus np: adsense lub inny system reklamowy.

Mleczarz będzie mógł wtedy na bieżąco i szybko monitorować szablony zmodyfikowane przez użytkowników jednocześnie wzrośnie unikalność.

Słuchajcie moje dane tutaj naprawde nikomu nic nie dadzą i tak szczerze jakbyście trochę poszperali na forum to byście je znaleźli.

Obiecuje że po skończeniu mleczarza do normalnie funkcjonującej wersji wszystkie dane zostaną "ujawnione" wpisane w regulamin i w powstającą politykę prywatności tak jak to rzeczywiście powinno być - razem z nazwą firmy którą zamierzam w najbliższym czasie założyć.

Ogólnie system mi się podoba;)

Tylko tak jak pisałem w mailu przez stronę, coś nie tak z linkami;)

I oprócz tego, że są źle wyświetlane, to np. nie można dodać więcej niż 3 linki, nawet gdy są one w synonimach, czyli wynikowo byłyby 3 linki po zmieszaniu tekstu.

Ogólnie system mi się podoba;)

Tylko tak jak pisałem w mailu przez stronę, coś nie tak z linkami;)

Znamy już przyczynę - Zapisane do poprawki

I oprócz tego, że są źle wyświetlane, to np. nie można dodać więcej niż 3 linki, nawet gdy są one w synonimach, czyli wynikowo byłyby 3 linki po zmieszaniu tekstu.

Niestety ograniczenia jakim są max 3 linki = 3 tagi "<A>" są takie a nie inne :zeby: ale można zawsze użyć takiego sposobu:

<a href="twoja strona">{costam|costam2|costam3|costam4}</a>

lub

<a href="{https://www.kubek.pl|https://www.interia.pl|https://www.onet.pl|https://www.wp.pl}">{costam|costam2|costam3|costam4}</a>

Jeśli to tylko będzie działać, to nie ma problemu;)

Kiedy możńa się spodziewać poprawki dot. linków?

I również byłbym za tym, aby ilość punktów w pewnej mierze przekładała się na YBL. Bo linki z niepodlinkowanych stron będą nic nie warte.

(...) Nadal nikt się nie przedstawił kto za tym stoi - co tylko podnosi wrażenie że oprogramowanie będzie wykorzystane do innych celów niż opisane na stronie

Proszę o dane firmy lub osoby która administruje serwisem

https://www.ksiegapozycjonera.pl/pl/sites/kontakt.htm

https://www.setia.pl/pl/kontakt/kontakt/id_13.html

Mam małe pytanie

W tej chwili kategorie artykułów jak i instalowanych serwisów są następujące:

Biznes, Ekonomia

Edukacja, Nauka

GSM, SMS, Dzwonki

Informacje, Media

Inne

Internet

Komputery

Rozrywka, Hobby

SPAM, Fora, Katalogi

Spoleczenstwo

Sport

Turystyka

Uroda

Zdrowie

(oczywiście sam ich nie wymyśliłem ;P ale musiałem coś szybko na początek wrzucić...)

Zastanawiam się jeszcze nad przebudowaniem kategorii w systemie (coś połączyć lub usunąć.)czy macie jakieś propozycje i sugestie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności