Skocz do zawartości

Jak wypromowac infoserwis SMS

softnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam siec witryn o tematyce naturystycznej. Co ciekawe - moje najwazniejsze witryny z tej sieci znajduja sie w pierwszej dziesiatce wynikow wyszukiwania dla hasla "naturyzm".

Co jakis czas organizowane sa imprezy dla naturystow. Na jednej ze swoich witryn prowadze kalendarium takich imprez. Jako dodatkowa funkcjonalnosc dodalem mozliwosc zasubskrybowania informacji o zblizajacych sie imprezach na telefon komorkowy SMS. Co wiecej - aby nie byc goloslownym (ale uzytkownicy tego nie maja jak sprawdzic) - kalendarium imprez wklepalem do systemu, ktory umozliwia ustawienie oprocz tresci takze date i godzine wysylki. Tak wiec w praktyce wbilem kalendarz imprez do konca biezacego roku.

Nastepnie na wszystkich witrynach umiescilem stosowne ogloszenia o nowej usludze i... zerowe zainteresowanie :/

Zastanawiam sie dlaczego? Oczywiscie pomijam rzeczy oczywiste czyli, ze za taka usluge sie placi 10,98 zl. To faktycznie moze ostraszac potencjalnych subskrybentow. Niemniej to jest najoptymalniejsza cena.

No ale jakie moga byc jeszcze inne powody?

Oczywiscie nie spodziewalem sie masowego zainteresowania usluga. Liczbe subskrybentow ocenialem od zaledwie kilku do max. kilkudziesieciu. No ale zerowe zainteresowanie usluga mnie hm... zaskoczylo.

Zaznaczam, ze unikalnosc uslugi nie polega tylko na tym, ze jest to pierwsza usluga SMSowa tego typu, ale na tym, ze po pierwsze - takowe kalendarium w polskim internecie prowadze tylko ja, a po drugie - stale monitoruje informacje o tego typu wydarzeniach i gdy takowe sie pojawiam natychmiast je umieszczam w kalendarium. Wydawalo mi sie, ze powiadomienia SMS beda swietnym uzupelnieniem serwisow, a tu... zainteresowanie zerowe.

Czy ktos z Was ma jakis pomysl dlaczego?

Czy ktos ma jakis pomysl jak zachecic uzytkownikow do zasubskrybowania infoserwisu?

Pozdrawiam

Hmm, to może zrób jakąś małą ankietę na stronie w stylu "Czy jesteś zainteresowany taką usługą ?" i może się więcej dowiesz.

Tak czy inaczej, nie spodziewałbym się jakiegoś większego szału w tego typu usługach, ja w reklamy nie klikam, a co dopiero mówić o płatnych sms-ach. Być może użytkownicy nie chcą płacić za coś, co i tak będzie dostępne na stronie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności