Skocz do zawartości

error_log na serwerze

Delta

Rekomendowane odpowiedzi

Na koncie www na subdomenach gdzie mam stronki tworzą mi się pliki error_log. Pliki te z każdym dniem się powiększają a przy skasowaniu nadal się tworzą. Jest to trochę kłopotliwe bo muszę przeszukiwać wszystkie katalogi aby je wyłapać i wykasować aby nie zabierały mi miejsca. W kodzie stron nie mam nigdzie ustawione aby taki plik się pojawiał.

Czy jest jakiś sposób aby to zlikwidować?

Bo NIE JEST ustawione logowanie błędów. Wiec rozwiązaniem nie jest skasowanie tego pliku, ale poszukanie informacji o błędie dostępnej w tym pliku i jego wyeliminowanie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ew. napisanie skryptu php, który będzie usuwał plik i odpalanie go z crona np. co tydzień.

Poniżej skrypt.

<?php

unlink('plik.php');

?>

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

To nie jest żadne rozwiązanie!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

wyłączyć logowanie błedów w apache'u . error_log jest od apacha.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie rozumiem dlaczego tak usilnie zabierasz się do tego od du** strony zamiast zlokalizować przyczynę pojawiania się błędów i ja wyeliminować :)

Takie pytania jak autor watku zadał to najlepiej wysłać do admin-a, niech sie wypowie co z tym fantem można zrobić. Czy są jakies mozliwości wpływania na jego wyglą.

Nie wiem co jest w tym pliku error_log, ale tam nie koniecznie muszą być błędy przy odpowiednim poziomie to ilośc generowanych wpisów bedzie wieksza niż plik PHP który został użyty :)

Metoda zaproponowana przez Mion-a tez jest rozwiazaniem, nalezy przeczytać plik i zastosować sie do uwag w nim :( Ale kto by czytał

moze to bedzi epomocne jeśli nei masz dostepu do servera. wystarczy grzebnąć w .htaccess

https://perishablepress.com/press/2007/12/1...g-via-htaccess/

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeśli nie ma dostępu do serwera to jak ma "grzebnąć " w .htaccess :(

Kombinujecie z tym logiem jak koń pod górkę ;)

Parafrazując te koncepcje - najlepiej zmienić hosting i problem zostanie wyeliminowany :)

Dostęp do konta mam. Na tej stronce co podał zgred to w .htaccess można ustawić żeby błędy nie wyskawiały na stronie i jak się tworzy taki plik z błędami. Raczej nie ma tam podanej metody blokowania tworzenia takiego pliku. Spróbuje ustawić to niewyskawanie błedów na stronie, może wtedy plik również się nie utworzy.

Mion czasem mam wrażenie że nie myslisz: htaccess jest dostępny dla każdej domeny/poddomeny - chyba, że hostingodawca zabronił uzywania htaccess (a to byłby szczał w kolanko hehe). Wystarczy poustawiać flagi na OFF i dla danej domeny/poddomeny nie będa logowane błedy. A plik bedzie istniał ale długośc bedzie mial zero (restart apache'a powoduje powstawanie takich plików).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności