Skocz do zawartości

error_log na serwerze

Delta

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli myślisz, że ten kodzik w .htaccess załatwi sprawę? (on eliminuje pojawianie się błędów na stronie z tego co wyczytałem).

# supress php errors
php_flag display_startup_errors off
php_flag display_errors off
php_flag html_errors off

infakt.png.018be4385cc634966b991f6115a7b353.png

@zgred . no to przeczytaj swoje zdanie "moze to bedzi epomocne jeśli nei masz dostepu do servera"

i zastanów się kto tu nie myśli :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Spoko ludziska :) Nie ma się co denerwować, pewnie zgredowi z tym brakiem dostępu do serwera chodziło o brak dostępu do plików jakie się ma np. na dedyku, a ja mam tylko zwykłe konto www, więc tylko mogę pogrzebać w plikach + .htaccess.

A jeżeli chcecie wiedzieć co mam za błędy bo teraz przejrzałem ten plik error_log, który od wczoraj urósł do 10MB, to są 2 rodzaje będów:

Jeden wyskakuje co parę minut/sekund

[05-May-2010 21:38:35] PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/fileinfo.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/fileinfo.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0

a drugi to kilkaset linii w tej samej sekundzie:

[05-May-2010 21:38:38] PHP Warning:  feof(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/hostuser/public_html/domena.pl/katalog/index.php on line 55

sprawdziłem co jest około 55 linii w kodzie strony:

53: $sitea = "<A href="https://wiadomosci.onet.pl/2,kategoria.rss">https://wiadomosci.onet.pl/2,kategoria.rss</A>"; //link do kanalu rss
54: $fpa = @fopen($sitea,"r");
55: while(!feof($fpa)) $rawa .= @fgets($fpa, 196);
56: fclose($fpa);

Tak jak napisał it_management

1) Pierwszy jest bardziej systemowy którego wyeliminowanie powinno się wiać z edycją pliku php.ini jeśli masz dostęp, a jeśli nie napisaniem do admina?BOK serwera by to poprawił w globalnym pliku php.ini

2) Tu sprawa jest taka, że ten kod od rss na większości serwerów nie zadziała i stąd @fopen która ukrywa błędy przed userami, ale php je loguje w tym pliku. Chodzi o to, że funkcja fopen nie powinna być w ten sposób wykorzystana, ale tylko do otwierania plików na serwerze.

Rozwiązaniem jest zrezygnowanie z tej funkcji od RSS lub poprawna implementacja pobierania danych z RSS.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

# supress php errors
php_flag display_startup_errors off
php_flag display_errors off
php_flag html_errors off

Niestety wstawienie powyższych linijek do .htaccess powoduje pojawienie się na stronie:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Czy to znaczy że te reguły nie są dozwolone na serwerze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności