Skocz do zawartości

dwie domeny > jedna strona

egiptomaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie się zarejestrowałem i pewnie za to pytanie które zadam szybko wylecę z tego forum, albo dostane odpowiedzi 'poszukaj, to już było..'.

Jakiś czas temu postanowiłem założyć stronę informacyjną o Egipcie. Adres www.egiptomaniak.pl

Od kilku miesięcy zakończyłem budowę serwisu, a w zasadzie nie ja go robiłem tylko szwagier :) , bo mój rozwój w branży internetowej zakończył się jakieś 10 lat temu.

W tej chwili nie mam już na to czasu... praca/dom/praca , a egiptomaniaka traktuję jako rozrywkę.

Ale do rzeczy..

Po pewnym czasie w statystykach odwiedzin zauważyłem, że najwięcej wejść na stronę jest z hasła 'egipt forum' albo 'forum egipt'.

Ponieważ czytałem, że odpowiednia nazwa domeny może dać "kopa", założyłem sobie dzisiaj rano dodatkową domenę www.egipt-forum.pl, w PA firmy hostingowej ustawiłem, że ma być przekierowaniem z domeny www.egiptomaniak.pl, a nie zaparkowaniem domeny (nie wiedziałem co to jest zaparkowanie domeny). Po opłaceniu, działał już adres www.egipt-forum.pl oraz ten stary egiptomaniak.pl.

Zauważyłem, że po wpisaniu nowego adresu, wszystkie linki w serwisie są już z nową domeną www.egipt-forum.pl/.... oraz, że stary adres również działa ze starymi adresami URL.

No i wtedy coś mnie tknęło:

mam dwie domeny - i pod każdą wyświetla się jedna i ta sama strona - czyli może to być BAN od googla za duplicate content??

Się przestraszyłem i szybko zrobiłem przekierowanie .htaccess (301) z tej nowej na starą, bo nie wiedziałem jak z PR, linkami w katalogach tej starej domeny i w ogóle się pogubiłem:/

Zdaje się, że bez sensu się zabieram za coś o czym nie mam pojęcia.

W związku z tym, czy jak bym nie robił tego przekierowania i zaczął promować tą nową domenę równolegle ze starą , to może być za to BAN?

Proszę o pomocne odpowiedzi :)

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności