Skocz do zawartości

Pilna sprawa - na stronę wgrał się wirus

artur2345

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

wszyscy znamy już problem z wygrywaniem wirusów na stronę. Jednak ja mam teraz dziwny problem, bo nie mogę go nigdzie znaleźć. Google mówi, że na stronie jest wirus "crazydsadkfg.com". Ja przeszukałem już wszystkie pliki i nie mam pojęcia gdzie on siedzi, gdyż wszystko wygląda ok.

Dodam, że odświeżam moją stronę w google chrome, to w dolnym lewym pasku, gdzie miga co się ładuje na ułamek sekund pojawia się taki link ""https://googlewebmasers.com/". Gdy na niego wchodzę, to jest tam napisana ta strona co powyżej, czyli ""crazydsadkfg.com".

Bardzo proszę, o jakieś rady, bo nie wiem co robić.

Ps: ja nie korzystałem z TC lub tym podobnych, tylko z dodatku FTP do firefoxa.

dodam, że na serwerze mam kilka wordpresów, forum na vbulletin i forum na mybb

co ciekawe, komunikat dostaję tylko na jednym z blogów na wordpressie (tym największym, co gorsza)

plik źródłowy, czyli co dokładnie (bo ja się nie znam na tych technicznych powiedzeniach)?

pliki index.php, itp sprawdziłem

Jak nie znalazłeś to przeszukaj jeszcze raz wszystkie ważne pliki (gdzieś tu na forum je kiedyś wymieniałem).

Jak to nie pomoże, to prawdopodobnie masz złośliwy kod w jakimś poście lub komentarzu.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zobaczcie, tutaj koleś opisuje identyczny problem (GyniO)

https://www.webhostingtalk.pl/topic/21520-w...rzetypu-iframe/

Ja też mam serwer w VipowerFR i mój nick na wht to bartek... (aby nie było niejasności). Może coś komuś jeszcze przychodzi do głowy?

A tu coś pokazuje, że jest nie tak?

https://www.unmaskparasites.com/security-report/

This page seems to be <clean>; jednak dzisiaj rano dostałem info z google webmaster tolls, że na stronie jest malware; google zablokowało mi jednak na razie cztery podstrony; a główną jeszcze nie

dodam, że jak wpisuję, w tą podaną stronę moją stronę główną, to pokazuje clean;

ale jak wpisują podaną przez google teoretycznie zawirusowaną podstronę to jest takie info:

This page seems to be <suspicious>; Although Unmask Parasites hasn't found anything outright suspicious on this page, Google currently lists it as potentially dangerous*

Setki razy to przerabialem z klientami. Wirus jest zakodowany stad go nie widzisz.

jakieś rady jak go zobaczyć?

Na 99.99% problem jest w skórce dla WP - sporo jest w necie skórek do WP które mają w sobie małego iframe :) Tak więc sprawdź kod skórki z naciskiem na <iframe ......></iframe> lub zakodowanych fragmentów kodu w stylu

<script Language='Javascript'>
<!--
document.write(unescape('%20%3C%68%34%3E%5A%61%77%61%72%74%6F%73%63%20%74%65%6A%20%73%74%72%6F%6E%79%20%77%79%6D%61%67%61%20%6E%6F%77%73%7A%65%%3C%2F%61%3E%3C%2F%70%3E'));
//-->
</Script>

A potem sprawdź pliki php zaczynając od index.php

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności