Skocz do zawartości

Test skutecznosci Adderek WebMini - w e-weblink

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Merytorycznie Ci tłumacze że Adderek webmini służy do skatalogowania stron do katalogów czyli spełnił swoje zadanie otrzymałeś prawie 400 wpisów takie jest jego przeznaczenie i w takim go testuj, a nie do zaindexowanie wpisów w google dlatego pisze ze mylisz pojęcia

a teraz uwaga: Adderek webmini jak i inna dodawarka czy też ręczne katalogowanie nie powoduje że wpis zostanie zaindexowany bo nie do tego celu on służy

identycznie możesz ręcznie skatalogować stronę w 1000 katalogów i za miesiac poszukać ich wpsisów w google nie trzeba być omnibusem w pozycjonowaniu zeby wiedzieć ze znajdziesz ich moze 10%

jak już chcesz koniecznie sprawdzać ile wpisów zostało zaindexowanych to rozłóż taki test w czasie czyli po tygodniu po miesiącu po dwóch miesiącach trzech, czterech ...... itp wówczas ma sens sprawdzanie jak szybko google łapie skatalowane wpisy

ps: mam pytanie do ciebie: co oznacza parametr : Około 501 wyników (0,27 s) ???

https://www.google.pl/search?hl=pl&neww...q=&gs_rfai=

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Uzyskanie wpisu to jedna sprawa . Druga sprawa to jakosc katalogow webmini mierzona stopniem indexacji wpisów.

To jest moj test i moje kryteria pomiaru , masz prawo przeprowazdic wlasny i go zaprezentowac wszystkin.

Pozwalajac sobie na copy/paste :

Podawana przez Google całkowita liczba wyników wyszukiwania to wartość szacunkowa. Wiemy, że nawet szacunkowa wartość jest bardzo przydatna, a unikając podawania dokładnej liczby wyników wyszukiwania, możemy zwracać je znacznie szybciej.

Po przejściu na kolejną stronę wyników wyszukiwania całkowita liczba wyników może ulec zmianie. Dzieje się tak, ponieważ nasz system może wykryć, że niektóre wyniki wyszukiwania się powielają i wyświetlić je tylko raz, traktując jako pojedynczy wynik. Dzięki temu łatwiej jest znaleźć potrzebne informacje. Ukrycie duplikatów powoduje zmniejszenie szacowanej liczby wyników wyszukiwania - stąd zmiana całkowitej liczby stron wyników wyszukiwania.

Zródlo : https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=70920

Uzyskanie wpisu to jedna sprawa . Druga sprawa to jakosc katalogow webmini mierzona stopniem indexacji wpisów.

Ty to powaznie piszesz ?

Jak można mierzyc jakoś katogów przez stopień indexacji ???

No nie chodzi o wklejenie regółki chodzi o to czy ją rozumiesz

Google Ci pokazało ponad 400 różnych stron na ktorych znalazła zaznaczony fragment o czym to świadczy to juz nie musze tłumaczyć

Ktoś przeprowadził test: czy wiertarką mozna wbić gwoździa.

Wynik: ogólnie można, ale słabo się nią wbija...

Wpada ktoś i mówi, że nie słabo, bo świetnie, a argumentacja: wiertarka nie służy do wbijania, do wbijania potrzeba młotka.

Założenie były jakie były, koniec, kropka. Można podyskutować, czy słuszne i tyle, a nie podważać wynik, bo wynik wyszedł taki a nie inny.

A, że są zapewne wiertarki, którymi wbijesz gwoździa to inna historia :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tym razem wyjątkowo zgodzę się z Xannem i nie można mierzyć jakości katalogów webmini ilością zaindeksowanych wpisów. I dokładnie chodzi ci o jakośc samego skryptu webmini czy jakośc katalogów postawionych w necie? Jakosc katalogu zalezy od ilości pracy włożonej w "promocję" (tak ogólnie to napiszę) właściciela danego katalogu, sam skrypt ma tez znaczenie, ale nie ejst wyznacznikiem jakosci. Jest wiele seokatalogow czy innych phpld zostawionych samych sobie i dodanie do nich wpisu nie daje zupelnie nic, a sa qlweby gdzie warto zaplacic za to, aby sie w nich znalezc.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Start testu : 07.03.2010

Jeżeli wtedy dałeś wpis do adderka to miałeś dodawanie po 10 wpisów na dzień wiec od starty do końca dodawania wpisów potrzeb było minimum 40 dni dodać do tej daty.

Przynajmniej tak mi się wydaje. :D

Drogi Xannie

Test polegal na sprawdzeniu...........

Jakich efektów można sie spodziewać po dodatkowym uzyciu gotlinka dowiecie sie za miesiac.

Test ten według mnie nie będzie w żadne sposób miarodajny po podlinkowaniu tego gotlinkiem.

Żeby był miarodajny musiał byś odpalić kilka bardzo podobnych projektów, po czym podlinkować każdy z osobna innym systemem i wtedy wyciągać wnioski. Bo co nam to pokaże, że więcej wpisów jest zindeksowanych?? To chyba normalne i oczywiste, nawet nie dopalając tego gotlinkiem tak będzie zwłaszcza ze kilka postów wyżej zapodałeś całą listę urli, a PiO jednak ma swoją siłę. ;)

Jeśli chcesz wiedzieć to od razu ci powiem ze najlepszy wynik w dłuższym czasie osiągniesz podlinkować wpisy linkami stałymi na stałe, a nie dopalając rotacją. Sprawdzone organoleptyczne :)

identycznie możesz ręcznie skatalogować stronę w 1000 katalogów i za miesiac poszukać ich wpsisów w google nie trzeba być omnibusem w pozycjonowaniu zeby wiedzieć ze znajdziesz ich moze 10%

Xann nie prawda. Katalogując ręcznie najczęściej się wybiera jako pierwsze te "mocne katalogi", a u ciebie wpisy idą do 400 losowo wybranych webmini. Jak życie pokazuje jedne są mocniejsze i szybciej wpis zostanie zindeksowany w innych potrzeba dopalenia lub czasu.

Pięknie powiedziane normalnie poezja :)

Wykonany został kolejny test sprawdzajacy skutecznosc i indeksacje funkcji Eweblink : "Adderek Artykuły"

Start testu : 08.03.2010

Data dokonania pomiaru : 06.05.2010

Wyniki :

Ilosc dodanych tekstow : 399

Ilosc zaindeksowanych tekstów w google : 71

Ilosc stron na których znajduje sie link do strony : 71

Tym razem w przeciwienstwie do adderek mini można niewątpliwie mówic o średnim wyniku. Stopien indeksacji na poziomie ok 20 % nie jest zły,ale też nie jest rewelacyjny. Wkroce kolejny test połączenie wyzej wymienionego modułu+gotlinka.

To ja się może wypowiem. Adderkiem "przeleciałem" już ponad 30 domen.

- Jeśli chodzi o samo działanie narzędzia, to jest jak najbardziej ok. W banalny sposób mamy 400 wpisów w katalogach. Gratuluje pomysłu i wykonania go!

- Jeśli chodzi o indeksacje wpisów, to wyniki mam podobne, robiłem testy na 10 domenach.

IMHO problem leży w dużej mierze po stronie właścicieli katalogów WebMini, a nie po stronie Weblinka. Katalogi są po prostu w marnej kondycji. Jak wiadomo, mamy domenę, robimy zaplecze, można domenę jeszcze jakoś dojechać żeby się nie zmarnowała, to stawiamy jakiś katalog na subdomenie (np. Webmini).

Tylko jest jedna rzecz która mnie wkur... denerwuje!

Jeżeli wpisy się nie zaindeksowały, to jaki problem ? Strzelić lekko SWL'em każdy wpis i będzie w indeksie, tylko z tego co się orientuje to do spisu linków mają dostęp tylko konta PRO (poprawcie mnie jeśli się mylę, a chciał bym się tutaj mylić :) ).

Sorry... ale nie rozumiem czemu mam płacić za konto PRO żeby mieć wgląd w linki, skoro zapłaciłem już za dodanie tych wpisów w postaci kredytów do Adderka.

Pozdrawiam

Zapomniałem w poście wyżej zadać to pytanie, ale tu już mogę dodać jeszcze swoje 3 grosze.

Start testu : 08.03.2010

Data dokonania pomiaru : 06.05.2010

Ilosc stron na których znajduje sie link do strony : 71

Czyli w około 60 dni masz już 71 linków prowadzących do siebie?? Dodać trzeba ze 40 (10 wpisów na dzień ) dni z tych 60 to się wpisy dopiero dodawały.

Moje pytania jakie chciałem ci zadać to:

Po 60 dniach od dodania wpisu w webmini masz 71 linków zwrotnych. Tak??

Jeśli tak to jaki jest w tym przypadku koszt uzyskania jednego linka stałego??

Czy to jest dużo czy mało według ciebie??

Czy uzyskanie tych 71 linków to był ogrom czasu jaki na to poświeciłeś??

Czy ilość linków według ciebie będzie wzrastać czy maleć (oczywiście teoretycznie)

Czy jeżeli będzie wzrastać to tylko dlatego że włożyłeś w to znowu sporo pracy, czy wzrost może nastąpić samoczynnie??

To na razie chyba tyle :) czekam na odpowiedzi.

Ktoś przeprowadził test: czy wiertarką mozna wbić gwoździa.

Idalne trafne stwierdzienie odnoszące się do tegotestu

poezja :)

Start testu : 07.03.2010

Jeżeli wtedy dałeś wpis do adderka to miałeś dodawanie po 10 wpisów na dzień wiec od starty do końca dodawania wpisów potrzeb było minimum 40 dni dodać do tej daty.

Przynajmniej tak mi się wydaje. :)

Dobrze się Panu zdaje :)

Nie mniej patrząc juz na sam test podchodząc do niego na nowo można go rozbić na dwie analizy

a/ Czy aderek dodał faktycznie do deklarowanych katalgów wpisy?

b/ Co osiągnięto tymi wpisami ?

a/ 1 TAK dodał

b/ ciężko powiedzieć co siągnoł bo był mały falstart z title strony

Po 60 dniach od dodania wpisu w webmini masz 71 linków zwrotnych. Tak?? Dokladnie rzecz biorac od uruchomiania adderka.

Jeśli tak to jaki jest w tym przypadku koszt uzyskania jednego linka stałego?? Trudno mowic o stalosci, nie ma gwarancji ze serwisy beda online rok ,dwa czy trzy. Raczej w wiekszosci przypadkow sa to serwisy na subdomenach i mysle,ze mozna zalozyc ze czesc z nich zniknie w przeciagu roku.

Moge ten koszt zestawic z 10 roznymi innymi narzedziami jakich uzywam (w przypadku np dodania 50 stron ) i porownac. Dla 1 strony zestawienie kosztu jest moim zdaniem malo efektywne.

Czy uzyskanie tych 71 linków to był ogrom czasu jaki na to poświeciłeś?? W przypadku kazdego automatu czas poswiecony na jego uzyskanie jest zredukowany to czasu uruchomienia /skonfigurowania programu.

Czy ilosc bedzie wzrastac czy malec ? Nie mozna jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie. Wszystko zalezy od horyzontu czasowego. Sadze,ze w dlugim okresie (rok i wiecej ) ilosc linkow bedzie malec. Natomiast w krotkim okresie (2-3 miesiace) moze rosnac. Sa to tylko przypuszczenia nie podparte zadnym testem

Czy jeżeli będzie wzrastać to tylko dlatego że włożyłeś w to znowu sporo pracy, czy wzrost może nastąpić samoczynnie?? Tendecyjne pytanie, brak jakiegokolwiek dowodu lub testu ze ilosc linkow wzrosnie.

Xann - nie testowalem wplywu wpisow na pozycje strony w wyszukiwarce wiec to czy title byl taki czy inny mialo raczej niewielki wplyw na stopien indeksacji.

Xann - nie testowalem wplywu wpisow na pozycje strony w wyszukiwarce wiec to czy title byl taki czy inny mialo raczej niewielki wplyw na stopien indeksacji.

no widzisz przetestowałeś tylko czy narzędzie dodaje wpisy i czy wpisy się indexują ale nie wiesz co dają

jak widzisz narzędzie działa bardzo dobrze, jak juz wczesniej powiedziałem nie słuzy ono do indexowania wpisów w google (do tego celu słyży inne narzędzie jak słusznie zauwazył zakręcony np młotek)

Możesz przeprowadzić test co można osiągnąc robiąc katalowanie adderkiem bez dopalania i z dopalaniem - to rozumiem za TEST ktory coś Ci powie

ps. tak miedzy nami koszt 3,50 nie jest zabójczy za użycie adderka do skatalogowania strony w 400 katalogach, znam katalogi co płaci się 4 zł za jeden wpis ktory nic nie daje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności