Skocz do zawartości

Ceny za pozycjonowanie-dywagacje Polish Seo cd

Kil Bill

Rekomendowane odpowiedzi

Sami wiecie jaki jest rynek Pozycjonowania w Polsce

50% klientów nie widzi potrzeby pozycjonowania

30% chciało by zapłacic za to groszę

20%-zapłaci bo prowadzi działalnośc zyskową przez swoje serwisy np wapacze itd

Obserwuje rózne branże z racji swojego zawodu i widzę słabą sytuacje narazie na rynku na tego typu usługi

problemu dopełniają pozycjonerzy którzy oferują coś za 50 zł

W przyszłości może to skutkować duża tragedią na tym rynku.

Pozycjonowanie jak wielce to czasa bardzo pracochłonna wymagająca slęczenia przy komputerze.

Praca ta podobna jest do pracy księgowych

Księgowy musi codziennie ślęczeć w liczbach a jednocześnie być na bierząco z przepisami

Tak samo jest w pozycjonowaniu

Księgowy zarabia dużo więcej niż inne branże

Sygnalizuję że na swiecie ceny sa wysokie bez względu na warunki ekonomiczne kraju w którym się odbywa

To że rynek wystartuje to pewne z czasem ale oby nie było za pożno

Tym bardziej że z czasem będzie trzeba kupować linki(za grube dolce) i nikogo to nie ominie jesli konkurencja wrosnie (narazie wyniki są wysokie u wszystkich bo konkurencja nie szaleje a rynek jest pustawy)-powiedzmy prawdę :!: :!:

powiedzmy też prawdę ktoś pisze w ogłoszeniu wypozycjonuje w 2 tygodnie ,2 miesiące

A tak naprawde to du...... bo przyjdzie do tej kategori za 2 lata 6 pozycjonerów z innymi w tej kategori stronkami i bedzie trzeba z nimi walczyć codziennie do upadłego bo się okaże ze rynek jest pełen tego typu usług a nawet w pór roku bedzie można sobie co najwyżej podłubać w nosie ;)

Narazie można sobie tak pisać :!: :!:

Moj post jest czescią wątku do tematu Polish Seo tyle że poruszam tu kwestie ekonomiczne https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic936.html

Ogranizacja którą chcecie stworzyć powinna uporządkować rynek a ceny drastycznie wzrosnąć zanim nie bedzie za pozno :!: :!:

Tworząc organizację można zastosować pewną wspólpracę odsadzając wyniki nie zrzeszonych(tych za 50,00pln) na bezpieczną odległość (ci co wiedzą to wiedzą) 8)

Wiem że to co napisałem nie bedzie popularne ale lepiej pomysleć o czymś za wczasu niż miec doczynienia z rozbitym nie spojnym rynkiem

pzrykro mi ale swiatowe Seo nie jest dla biedaków i altruistycznie tego się nie zmieni

Ja nie robie tego zawodowo ale cześc z Was jest powoli tak dobra że może to stanowić zódło utrzymania na godziwym poziomie w tym kraju.

Pozycjonowanie może przy zarejestrowanej organizacji stać się pełnoprawnym zawodem.

A to forum być może stanowi wyjście do tego pułapu

Pozdrawiam serdecznie

Oczekuje kontynowania wątku

Pozdrawiam Serdecznie

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zgadzam sie w calej rozciaglosci, problem ten zreszta dotyczy takze zwyklego webdesignu. natomiast za pozycjonowanie nigdy nie policzylem sobie mniej niz [taka okragla cena].

celami takiej organizacji byloby przede wszystkim uswiadomienie "publiki" kim jest seo, na czym polega (z grubsza ;))) ) jego praca i jakie sa korzysci z pozycjonowania. za stosowne uwazam podkreslic, ze taki zawod istnieje na calym swiecie i jest slono oplacany. z kupowaniem linkow to moze jeszcze za wczesnie tragizowac.

ale jest jedno ale ;) - zastanowmy sie czy naglosnienie pozycjonowania w polsce nie narobi czegos zlego. wieksza popularnosc = wieksza konkurencja, wiecej trudnosci, itd.

"i can handle it without linking :)"

zgadzam sie w calej rozciaglosci, problem ten zreszta dotyczy takze zwyklego webdesignu. natomiast za pozycjonowanie nigdy nie policzylem sobie mniej niz [taka okragla cena].

celami takiej organizacji byloby przede wszystkim uswiadomienie "publiki" kim jest seo, na czym polega (z grubsza ;))) ) jego praca i jakie sa korzysci z pozycjonowania. za stosowne uwazam podkreslic, ze taki zawod istnieje na calym swiecie i jest slono oplacany. z kupowaniem linkow to moze jeszcze za wczesnie tragizowac.

ale jest jedno ale ;) - zastanowmy sie czy naglosnienie pozycjonowania w polsce nie narobi czegos zlego. wieksza popularnosc = wieksza konkurencja, wiecej trudnosci, itd.

Najpierw organizacja musi byc stworzona

Potem dopiero jej reklama

Potem rok posuchy w organizacji bedzie pewny -takie prawo rynku

Potem pierwsi bogaci klienci się pojawią.

A potem ruszy z kopyta

Zajmuje sie marketingiem i pracuje dla duzych konsorcjów zachodnich stąd moja wiedza

Ciesze się ze bierzesz odpowiednie pieniądze bo nie psuje rynku brawo :!:

Moj znajomy powiedział tak wiesz dzwonił do mnie jakiś webmaster i chciał za grosze wypozycjować mi strone to musi byc bardzo proste bo kwota ta była za 5 słow kluczowych 500,00pln za rok .

To pozycjonowanie o którym mi opowiadałeś to musi byc łatwizna :twisted:

T niszczy rynek zamknięta organizacja mogła by zniszcyć to zjawisko w zarodku i uporzadkowac rynek

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zapewne tak się stanie, ale jeśli się teraz nic nie ruszy, to polski rynek SEO będzie martwy.

Więcej trudności :?:

Większe wyzwanie ;)

To będzie jak sport - wygra lepszy ;)

Live Free or Die

Zapewne tak się stanie, ale jeśli się teraz nic nie ruszy, to polski rynek SEO będzie martwy.

Więcej trudności :?:

Większe wyzwanie ;)

To będzie jak sport - wygra lepszy ;)

wystarczy zrobic strefy wpływów i żadna walka nie bedzie potrzebna a wręcz bedzie łatwiej przy stworzonej organizacji

Sami zmniejszymy sobie ilośc pracy

Ojciec chrrestny 3,5 ;)

Z SEO jest jak z projektowaniem stron. Niestety zawsze sie pojawi jakis koles co zrobi strone za 100 zl aby zarobic na browarek. Podobnie z pozycjonowaniem.

Wydaje mi sie, ze nie uda sie w wymusic ujednolicenia cen w ramach SEO PL bo spowoduje to wylacznie upadel calego pomyslu.

Jeśli takie strefy wpływów w ogranizacji będą jasno określone, to faktycznie może być łatwiej.

Na jakiej zasadzie miały by być one respektowane :?:

Ojciec chrrestny 3,5 :?:

No cammorra triada tylko bez całowania w sygnety ;) :mrgreen:

Umowa prawna i akceptacja warunków na pismie

Np ty pozycjonujesz lolitki :mrgreen: a ja mamusie :mrgreen:

Ty masz 1 pozycje a ja 2 czasem wymiennie

I tak klientow zapewniamy tylko 1 strone wyników wiec nie ma o co kruszyć kopi :mrgreen:

Natomiast pilujemy się razem przed nie zrzeszonymi tymi za 50,00pln oraz spamerami( ja mam metode usówania z Google na amen ale narazie rózumisz jej nie podam)

A nie dobieramy wiecej klienów pod te słowa kluczowe bo narobilibysmy sobie miszmaszu i konfliktu interresów

Jak Seo ruszy branż i słow kluczowych do naszej smierci nie zabraknie 8)

ja bym postulowal za stworzeniem stowarzysznia, skladka roczna, osoba ktora bedzie sie tym zajmowac i podobnie jak na "niektorych" forach oprocz checi przystapienia do stowarzyszenia rekomendacja 2 czlonkow

problemem moze sie okazac sama rejstracja stowarzyszneia 1000 zl oplata sadowa, mozna zrobic stowarzyszenie non-profit i pozniej zmienic wpisy, ale na sam start potrzeba ok 5 ludzikow w jednym miejscu no i przedewszystkim kilku wolontariuszy

Check email deliverability tool Maildog

Faktycznie :)

Ale co do:

Natomiast pilujemy się razem przed nie zrzeszonymi tymi za 50,00pln oraz spamerami

( ja mam metode usówania z Google na amen ale narazie rózumisz jej nie podam)

No to gitara, ale to tylko ok 50% rynku....

A reszta :?:

Jak zamierzasz rozwiązać problem pilnowania się przed pozycjonerami, którzy bez spamu uzyskują wysokie pozycje na onet, wp :?: (chodzi mi o tych "za 50zł").

Live Free or Die

Faktycznie  :)  

Ale co do:

Natomiast pilujemy się razem przed nie zrzeszonymi tymi za 50,00pln oraz spamerami

( ja mam metode usówania z Google na amen ale narazie rózumisz jej nie podam)

No to gitara, ale to tylko ok 50% rynku....

A reszta :?:

Jak zamierzasz rozwiązać problem pilnowania się przed pozycjonerami, którzy bez spamu uzyskują wysokie pozycje na onet, wp :?: (chodzi mi o tych "za 50zł").

Powiem krotko bo niemoge wszyskiego pisać

-wp -no problem -deploy-tajemniczo

Onet -no problem

Netsprint-ok

O nowym Msn (ale tego jescze niewiesz)

Yahoo

Poto jest organizacja żeby wnosić do niej pewną wiedze :)

Bardziej bym się martwił jakąs straszną rewolucją w google bo ich na to stać :!: :!:

Hehe, tak sie zaczytalem ze zapomnialem co wlasciwie chcialem napisac :)

Mowiac o tych 1000 zl to chyba bez zadnego problemu to nazbieramy. Ja moge pierwszy cos wniesc :)

A apropo 50takow ;] to znalazlem na Allegro po 4.50 po 14 i to z gwarancja :) ale najsmieszniejsze sa przyklady ktore podaja. Niemoge w ogole na tego rodzaju osoby patrzec... Tylko czlowiek nieznajacy sie na rzeczy moze taka cene wystawic, obowiazkowo napisze to w swoim kursie :) (tez sie to przyczyni do negatywnej reklamy dla tego typu ludzi)

5 słow kluczowych 500,00pln za rok

ciekawa forme przy okazji poruszyles. jesli pozycjonujecie strony na zlecenie, to jak wyglada umowa? ja spotykam sie raczej z "ma byc w top10 i jak bedzie to kasa". zeby miec spokojne sumienie sam musze uswiadamiac klientow ze ta wysoka pozycja nie bedzie wieczna. umowy na rok to dosc ciekawa sprawa, ale cena musialaby wyniec jakies conajmniej 10x tyle.

Niestety zawsze sie pojawi jakis koles co zrobi strone za 100 zl aby zarobic na browarek. Podobnie z pozycjonowaniem.

nie do konca. owszem sa tacy ludzie, ale jesli sa gotowi zrobic cos za 100zl, to zrobia to kiepsko i tandetnie. ktos, kto wie ile przy pozycjonowaniu trzeba sie nasiedziec chyba nigdy nie wezmie 100 bo mu bedzie zal straconego czasu (i sprzedawania swoich umiejetnosci po karczemnych cenach).

mam znajomego ktory stawia sprawe jasno - "moge zrobic strone za 300 ktora bedzie gowniana, moge zrobic taka srednia za 500, natomiast jesli nie chca sie panstwo wstydzic to cena wynosi 1000pln (na przyklad)."

dlatego coraz ciekawiej mi sie widzi taka organizacja. zdaje sobie sprawe, ze to sa koszty i troche ambarasu na poczatek, ale mysle ze trzeba to popchnac, chociazby ze wzgledu na perespektywy, jakie (calkiem realnie) przedstawia kill bill. poniewaz nalepiej rozmawia sie w czasie rzeczywistym, potrzebne bylyby spotkania na zywo, lub conajmniej na jakims chat'cie/ircu.

"i can handle it without linking :)"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności