Skocz do zawartości

Zasady wyceny powierzchni reklamowej

mmaatteekk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem właścicielem strony, której statystyki są mizerne, jednak pojawili się zainteresowani reklamą. Nie chciałbym sprzedać jej za grosze, ani też zaproponować stawki wziętej z kosmosu, dlatego proszę Was o pomoc. Czy istnieją jakiekolwiek ogólne zasady dotyczące wyceny powierzchni reklamowych na stronie internetowej? Czy można przeliczać 1000 uu na złotówki? Interesuje mnie dzienna stawka wyświetlania takiej reklamy - baner główny 750x100. Tematyka strony - szeroko rozumiany lifestyle - moda, nieruchomości, motoryzacja ...

Z góry dziękuję za pomoc.

Tematyka strony - szeroko rozumiany lifestyle - moda, nieruchomości, motoryzacja ...

ocen sobie to tak jakbys sam mial zapalcic za taka reklame i ile dzieki niej moglbys zarobic, jak oboje bedziecie zadowoleni to bedzie przedluzenie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Na tym poziomie strony, max co możesz uzyskać to ok 30 PLN za baner na stronie głównej,albo 10 PLN w rotatorze na stronie głównej za 30 dni.Klienci nie chcą kupować wyświetlania baneru na ilość ,natomiast chętnie kupują na okres napr. 30 dni.

Ruch na stronie można sztucznie zwiększyć z tak zwanego SURF ruchu co może zwiększyć atrakcyjność twojej oferty.

Ruch na stronie można sztucznie zwiększyć z tak zwanego SURF ruchu co może zwiększyć atrakcyjność twojej oferty.

A potem ja, jako kupujący baner na takiej stronie, więcej do niej nie wracam, ba, kończę reklamowanie w taki sposób mojej strony, bo zwyczajnie nie będzie mi się to opłacać. Ruch ma się przełożyć na kliknięcia w ten baner -> nie ma klików, reklamodawca nie przedłuży umowy. (a z surfów nikt nawet stron nie ogląda!) Nie chodzi tu jednak o puste kliknięcia, ale takie, które rzeczywiście będą stanowiły jakąś wartość dla reklamodawcy.

Zasady są proste: coś jest tyle warte, ile ktoś jest w stanie za to dać. Od jakiejś ceny musisz wyjść, a potem tylko negocjacje, aby obie strony były zadowolone.

Spółki | Prawo | Sąd

I tacy ludzie psują nam rynek...

kolego zobacz oferty na allegro,legalnie sprzedawany ruch SURF z 60 IP 3,99 za 100 000 .Ja stwierdzam fakt,nie prowadzę podobnych usług,ale robić wygląd ze tego niema nic nie załatwi. Zgadzam się to nie etycznie ale większość sprzedający banery tak robią.Ja banery nie sprzedaje.

Podane przez Ciebie stawki dotyczą jakiego ruchu na stronie?

ok 500-1000 UO na 24 h

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności