Skocz do zawartości

Lepszy serwis plus forum czy samo forum?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie powiedzmy że chce zrobić serwis o Linuxie, to lepiej zrobić stronę i na niej zamieszczać nowości odnośnie Linuxa plus zakładkę z odnośnikiem do forum, czy lepsze samo forum? Co lepiej dla potencjalnych odwiedzających patrząc z marketingowego punktu widzenia? I co jeśli do tej por pozycjonowałem adres strony głównej forum a teraz by się tam pojawiła inna treść, wiem ze spadkiem w googlach murowany ale czy katalogi mogą zacząć odrzucać wcześniej zaakceptowane wpisy? Czy może zostawić forum na adresie głównym a na subdomenie stworzyć portal? Np www.portal.linux.pl a forum zostałoby na www.linux.pl

I drugie pytanie czy mogę wykupić w Adwords na słowo "Linux"? Nie ma żadnych praw autorskich?

Linux to dosyć popularna tematyka więc samym forum możesz mieć ciężko wypromować się. Ja bym proponował stworzyć najpierw sam portal i przez kilka miesięcy umieścić na nim jak najwięcej przydatnych i unikalnych poradników. Gdy portal zdobędzie popularność to możesz stworzyć do niego forum mając nadzieje, że użytkownicy odwiedzający portal będą się udzielać na forum. :)

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

rozkręcić forum może być ciężko lub bardzo ciężko

pomyśl nad serwisem prezentującym treść, a użytkownikom daj możliwość komentowania ich na forum => komentarze pod tekstem stają się postami forum

Widzisz 'specjalistów' od linuksa to się ostatnio sporo porobiło, kopiujących treści z innych serwisów w tym moich. Zrób lepiej jakiś portal informacyjny w tematyce na jakiej się znasz i w jakiej będziesz w stanie pisać własne ciekawe artykuły. Do tego potem możesz podpiąć forum tematyczne. Linux to dość rozległy temat, a pisząc kolejne z kolei sposoby instalacji linuksa czy też dlaczego warto z niego korzystać jest bez sensu. Tego jest masa w sieci.

Brakuje natomiast porządnych poradników programowania w qt pod linuksem, zabezpieczeń serwera linuksowego itp. Czyli takich fachowych poradników z prawdziwego zdarzenia.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Widzisz 'specjalistów' od linuksa to się ostatnio sporo porobiło, kopiujących treści z innych serwisów w tym moich. Zrób lepiej jakiś portal informacyjny w tematyce na jakiej się znasz i w jakiej będziesz w stanie pisać własne ciekawe artykuły. Do tego potem możesz podpiąć forum tematyczne.

Jak już pisałęm wcześnie dwa razy.

Temat Linuxa tylko jako przykład, osobiście nie mam o nim żadnej wiedzy.

Mi nie chodzi tu dokładnie o linuksa ale o to właśnie abyś znalazł sobie tematykę na jakiej się znasz. Może to być nawet portal o pszczółkach jak ta tematyka jest Ci bliska. Pszczelarzy też byś pewnie sporo znalazł.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności