Skocz do zawartości

Czy atrybut "title" w linku ma znaczenie?

tasssman

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - czy atrybut "title" w linku ma znaczenie w pozycjonowaniu fraz kluczowych?

Wiele osób twierdzi, że nie ma sensu bawić się w różny od anchor'a title, a jeśli już, to tylko tak, aby zachęcał do klikania.

Z drugiej strony, dla kilku prostych fraz zauważyłem, że jeśli linkujemy stronę z takim tytułem, którego nie mieliśmy w żadnym anchorze, to linkowana strona pojawia się w wynikach wyszukiwania na daną frazę...

Co wy na to?

• 3 tygodnie później...

Nie ma znaczenia ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Najważniejsze, że dodawanie tego atrybutu w żadnym stopniu nie szkodzi. A co nas nie zabije, to wzmocni. ;-) Nie wiadomo jak to wygląda dokładnie i przede wszystkim - jak będzie wyglądało. Nie zaszkodzi wpisać, jak ma się taką możliwość, w końcu nie jest to zbytnio czasochłonne. :)

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Na pewno czasem jest pomocne przy "zachęcaniu" do klikania. Ja nie przeprowadzałem tych testów, dlatego pytam Was o opinie. Spotkałem się też z głosami, że bardziej pomaga stronie, na której jest link, niż tej linkowanej, gdyż wzbogaca ją o treść z title...

Osobiście w title wpisuje dodatkowe frazy na które chcę wypozycjonować stronę przeważnie 3-5 słów, a w anchorze dokładna frazę która mnie interesuje. Kosztuje to niewiele a nie zaszkodzi z pewnością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności