Skocz do zawartości

Mam wątpliwości... Ktoś podpowie?

montankaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam zamiar kupić serwis który z tzw perspektywami :D

Serwis który wcześniej mi wpadł w oko na razie nie jest na sprzedaż ale ostatnio na otarcie łez znalazłam to:

https://www.allegro.pl/item1023191330_zarob...ywkowy_bcm.html

Wszystko pięknie ładnie - pomyślałam sobie "czemu nie?"

Napisałam do sprzedającego który z jakiegoś powodu preferuje wyłącznie kontakt email ale odpowiedzi nie otrzymałam.

Myślę, że w tej całej ofercie jest jakieś "ale".... Serwis ma niby ogromną ilość wejść ale jakim cudem skoro właściwie nie jest wypromowany?

Nie te frazy sprawdzałam? Użytkownicy forum myślicie, że cena która już w tej chwili widnieje na aukcji jest adekwatna do wartości strony?

Będę wdzięczna za wasze opinie. Robiłam wycenę skryptem ale on w dużej mierze sugeruje się liczbą wejść a ta jest spora...

filmy online - darmowe seriale online

budowa domów - Warszawa i okolice

studium wykonalności - audyt projektów informatycznych

Ja tylko czekam na post kiedy ktoś stwierdzi, że strona jest nielegalna "bo autor nie posiada praw do publikacji zdjęć" :D

Co z resztą jest prawdą i tyczy się 99,5% witryn w internecie, więc w tej kwestii mogą wyniknąć pewne problemy ;)

Jeśli dane z aukcji są prawdziwe to moim zdaniem nie jest najgorzej. Jeśli wpada 2k co miesiąc to obecna cena zakupu to okazja stulecia... zwrot inwestycji po 3 m ;) A co do UU to nie tak mało (i skoro zarabia to kogo UU obchodzą).

Jeśli o mnie chodzi to bym nie licytował. Nie lubię inwestycji które mogą sprawiać problemy i z braku czasu raczej kupiłbym coś czym nie muszę się opiekować (nie stronę internetową)...

BTW: jak tyle zarabia... to może być coś nie tak, że właściciel sprzedaje ;)

jakos dziwnym trafem zarobki spadly - i przeniosly sie na kanal sms (z ktorego w identyczny sposob mozna zrobic zrzut)

2k na dobe jesli chodzi o ruch na serwisie nazwijmy to rozrywkowym to malusio (chociaz, jak by mial zarabiac to nieistotne i pomijalne)

ale kto posiada stronki w tej dzialce to szybko by was sprowadzil na ziemie z ta aukcja

Powiem tak: ja w życiu nie dałem by za ten portal 7000 PLN :D,jak podkreślali poprzednicy "ściema" z płatnościami SMS szyta białymi nitkami co do statystyk "Serwis notuje aktualnie około 2000uu dziennie"-gdzie link do statystyk albo przynajmniej zrzut ekranu? Teraz serwer, zgodnie z opisem serwer na nazwa.pl zwykły Business Serwer PRO?dedyk?(wątpię) jak myślicie w takim serwisie transfer musi być spory?he he.Pytanie nr 3 jeżeli serwis generuje 2000/30 dni pln poco jego sprzedawać za 7000? "Sprzedaję go , bo potrzebuje gotówki na wkład własny w celu uzyskania kredytu mieszkaniowego." ;)) Jeżeli tak różowo wszystko jest , to znalezienie klienta na taki biznes to kwestia 24 h ;) Poziom zwrotu inwestycji niesamowity ;).Mam takie przemyślenia....

ps.domena nr 1 domen%20nr.1.jpg

domena nr.2 domena%20nr2.jpg

Teraz serwer, zgodnie z opisem serwer na nazwa.pl zwykły Business Serwer PRO?dedyk?(wątpię) jak myślicie w takim serwisie transfer musi być spory?he he.

Akurat przy takiej oglądalności serwer w nazwa.pl spokojnie wystarczy :D Dodatkowo jak już to martwiłbym się o limity zapytań MySQL a nie o transfer ;)

Ja ogólnie bym nie kupował serwisów rozrywkowych ;) Kiepski ruch ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Wydaję mi się, że autor wystawionego na aukcje serwisu, dał 2-3 miesiące temu właśnie tę stronę do oceny, w dziale "Strony do Oceny".Tam też było wiele opinii, z tego co pamiętam, praktycznie wszystkie negatywne.

Mam znajomych, którym udało się kupić poprzez allegro serwisy, który w podobnej cenie, zwróciły się po 3-4 miesiącach.Ciężko powiedzieć, serio.

Jak dla mnie, to zbyt duże ryzyko.Osobiście wolałbym zainwestować tę kwotę w budowę oraz czas na promocję serwisu o innej tematyce, całkowicie od podstaw.

Ja dam inny przyklad.

Kupilem serwis na allegro za 800 zl . Ruch byl na poziomiem 1500 uu. Po wypozycjonowaniu mam 3000 uu dziennie i ok 15 euro z adsensa.

Zwrot inwestycji po ok 2 miechac i teraz juz czyste zyski.

Co do screenow trudno jednoznacznie powiedziec czy zarobki dotycza tylko tego serwisu czy sieci innych.

Kupiona strona : ruch byl ok 200 uu dziennie, mimo mocnego seo udalo sie zwiekszyc maksymalnie do 350-400 . Co powoduje ze zwrot inwestycji nastapi po ok 9 miesiacach.

i co nam to mowi ??

zle kupiles ?? zle pozycjonowales ?? slaba tematyka ?? nie wiemy ....

aukcja nam mowi wiecej

Dzięki wielkie za opinie..

Wiecie tak sobie myślę, że dowiem się jak prawnie ma się sprawa publikacji fotek

Jestem ciekawa czy zastrzeżenie właściciela strony , że zdjęcia zamieszczane są na odpowiedzialność użytkownika dodającego i że w razie zastrzeżeń mogą być usunięte jest prawnie wystarczające. Jeśli tak przygotuję sobie podobny serwis od podstaw.

Do tego projektu i tak miałam kilka zastrzeżeń i gdybym go nabyła to chciałabym to i owo zmienić.

filmy online - darmowe seriale online

budowa domów - Warszawa i okolice

studium wykonalności - audyt projektów informatycznych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności