Skocz do zawartości

Linki z podstron, a PR

kamseo

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

PR jest zależne od linków przynajmniej takie jest moje zdanie, ale nie rozumiem po co zwiększać PR? Przecież to nie ma żadnego znaczenia chyba, że chcesz sprzedawać linki, a kupujący bierze PR pod uwagę. :)

Pozdrawiam i zapraszam na:

Zoptymalizowane i darmowe szablony stron WWW - idealne szablony na zaplecze i nie tylko, na razie jest ich kilka, ale będzie więcej... Pozycjonowanie - trochę podstaw. Zobacz też trudne zagadki.

Im większy PR tym mniej linków trzeba aby osiągnąć top1 na jakąś frazę. Na forum BHW ktoś przedstawił tabelkę ile linków potrzeba z PR0 tak aby miał taką samą wartość jak PR5 itp.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Im większy PR tym mniej linków trzeba aby osiągnąć top1 na jakąś frazę.

Dziwne, kiedy miałem PR N/A miałem takie same pozycję jak miałem PR 4.

Wniosek: PR nie ma żadnego wpływu na pozycję, jedynie niektóre czynniki ma podobne do czynników na nie wpływających.

Pozdrawiam i zapraszam na:

Zoptymalizowane i darmowe szablony stron WWW - idealne szablony na zaplecze i nie tylko, na razie jest ich kilka, ale będzie więcej... Pozycjonowanie - trochę podstaw. Zobacz też trudne zagadki.

tomierc - bzdura. Pokaż mi kilka przykładów domen z pr bez linków.

źle skonfigurowana domena emitująca taki kod:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Redirecting</TITLE>
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; url=https://redir-error.gandi.net/">
</HEAD>
<BODY>
Your browser does not support meta refresh, <a href="https://redir-error.gandi.net/">click here to continue</a>.
</BODY>
</HTML>

dostała po kilku dniach od dodania sitemap.xml PR3, bez linków przychodzących

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności