Skocz do zawartości

Usuwanie stron z google

Bamse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeczytałem troszkę postów na temat usuwania strony z google, ponieważ mam problem. Posiadam stronę - na niej zainstalowany sklep - oczywiście podopisywałem wszędzie gdzie się dało i było można słowa kluczowe, opisy i wykonałem masę innych czynnosci jakie wymaga dobre wypozycjonowanie witryny. Nie najpierw dopisałem strone do google a dopiero potem (ze znacznym odstepem czasowym) do katalogów stron. To był błąd. Domena nie zamjuje dobrego miejsca i tak naprawdę trudno ją znaleźć. i tutaj moje pytanie. Wiem że usunięcie jej z google i dopisanie ponowne pomogłoby ale chodzi mi o czas w jakim ma się to stać. Pojawiały się różne terminy że usuwanie może potrwać 90 dni, następnie przeczytałem że może 180 dni. Chciałbym się dowiedzieć ile naprawdę potrwa i czy taka metoda przyniesie 100% skutek.

Pozdrawiam

Witam

Przeczytałem troszkę postów na temat usuwania strony z google, ponieważ mam problem. Posiadam stronę - na niej zainstalowany sklep - oczywiście podopisywałem wszędzie gdzie się dało i było można słowa kluczowe, opisy i wykonałem masę innych czynnosci jakie wymaga dobre wypozycjonowanie witryny. Nie najpierw dopisałem strone do google a dopiero potem (ze znacznym odstepem czasowym) do katalogów stron. To był błąd. Domena nie zamjuje dobrego miejsca i tak naprawdę trudno ją znaleźć. i tutaj moje pytanie. Wiem że usunięcie jej z google i dopisanie ponowne pomogłoby ale chodzi mi o czas w jakim ma się to stać. Pojawiały się różne terminy że usuwanie może potrwać 90 dni, następnie przeczytałem że może 180 dni. Chciałbym się dowiedzieć ile naprawdę potrwa i czy taka metoda przyniesie 100% skutek.

Pozdrawiam

85406[/snapback]

Post jest tak napisany że nic nie moge wywnioskować :blink:

1)co to za masa czynności jakie wymaga dobre pozycjonowanie

Linków zewnętrznych masz sporo??

Witryna jest zoptymalizowana??

Czy temat jest bardzo obstawiony w keywordsach (czy są konkurencyjne?))

2)Jaki bład twoim zdaniem (jak masz zewnętrzne linki i dużo to po co ją dodawać do Googla sama się doda)

3)Po co ja chcesz usunać to jest poważna operacja mająca na celu ratunek w wypadkach gdy np Google gubi częsc frazowego anchora

np pozycjonujesz frazę "domek w górach" strona jest wysoko na "domek" a na domek w górach niema jej wcale

Zwykła ponowna indexacja gdy np całkowicie zmieniłes witrynę to tylko kwestia cierpilwosci i linków zewnętrznych.

Niemogę się doczytać logiki w tym co napisałeś więc liznołem rózne tematy

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Witam

Sory że stworzyłem taki bełkot ale już odpisuję na pytania:

Linków zewnętrznych masz sporo?? - jest ich troszkę. Ale dodawałem je po dopisaniu witryny do googla.

Witryna jest zoptymalizowana?? - takl oczywiście. Jest stworzona dość jasno i prosto jak na sklep internetowy. Pliki konfiguracyjne w których można definiować słowa kluczowe są napisane także jasno i zwięźle.

Czy temat jest bardzo obstawiony w keywordsach (czy są konkurencyjne?)) - tutaj akurat jest średni ruch. Tematem są kosmetyki. Ale moim zdaniem nie ma aż takiego przeciążenia jak np. sex.

2)Jaki bład twoim zdaniem (jak masz zewnętrzne linki i dużo to po co ją dodawać do Googla sama się doda). - Błąd może być właśnie w dopisaniu strony do katalogów po googlu. Nie ta kolejność.

3)Po co ja chcesz usunać to jest poważna operacja mająca na celu ratunek w wypadkach gdy np Google gubi częsc frazowego anchora

np pozycjonujesz frazę "domek w górach" strona jest wysoko na "domek" a na domek w górach niema jej wcale - myślałem ze to może pomóc w wypadku opisany powyżej. Ponowane dopisanie jej nie wiele pomogło. Chyba że za krótko czekam. około 2 tygodni.

2 tygodnie to sekunda w pozycjonowaniu :hi:

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności