Skocz do zawartości

Duzy test kilku metod indeksacji

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt moge potwierdzic, ze rss jest niezly aczkolwiek niestety nie udalo sie nam do tej pory wypracowac calkowitej automatyzacji tego narzedzia (lub zmniejszyc wklad ludzki do poziomu np 5-10 minut ) .

A z jakim elementem procesu rss macie problem ?

Zrobienei RSSa ktory losuje wszystkie podstrony a nastepnie sam sie pinguje nie jest przeciez problemem, chyba ze mowimy o innym procesie :)

• 2 tygodnie później...

Dobra a co polecicie na masową indeksacje serwisów ?

xrummer jak dla mnie do masowej indeksacji sie stanowczo nie nadaje ( za mała wydajnosć)

gotlink sie nadaje znakomicie tylko że nie każdy ma punkty gotlink a przynajminej wystarczająćą ilośc zeby np zaindeksować szybko 1000 linków..

pingowanie to tylko zrobic mapy witryn i je pingować...Nawet przynosi efekt bo ostatnio testowałem..I chyba obecnie najtańsza metoda.

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

xrummer jak dla mnie do masowej indeksacji sie stanowczo nie nadaje ( za mała wydajnosć)

gotlink sie nadaje znakomicie tylko że nie każdy ma punkty gotlink a przynajminej wystarczająćą ilośc zeby np zaindeksować szybko 1000 linków..

pingowanie to tylko zrobic mapy witryn i je pingować...Nawet przynosi efekt bo ostatnio testowałem..I chyba obecnie najtańsza metoda.

to chyba autoreklama przy sprzedazy punktow gotlinka - gostek kiedys chyba robil test i wychodzilo mu, ze na indeksacje to gotlink jest slaby chociaz przy popychaniu strony ma dobre wyniki -zarzekal sie ze to tylko prywatny test i nie nalezy wyciagac wnioskow z tego :)

Jak by nie bylo czy gotlink czy xruner to tylko linki - jak beda wystarczajaco silne to sie indeksuje szybko . Jka sie wiecej egzemplarzy xrunera sprzeda to jego efektywnosc najpewniej spadnie.

SensorStudio & Co.

Z mojego testu jasno wynika, ktora z metod indeksacji byla najefektywniejsza.

Plus xrumera jest taki, ze samemu budujesz sobie baze for a nie korzystasz zcentralizowanej bazy.. Dzieki czemu jesli masz leb na karku to Twoja baza for i regulek do programu jest o wiele lepsza niz konkurencji...

Niedlugo premiera nowego xrumera.... wiec zamiast o spadku sily mozna raczej myslec o jej wzroscie

Nie wiesz o czym mówisz. Nie ma szybszej metody od xrumera. Chyba, że ty go odpalasz z domowej pralki z łączem 2 bity na standardowych listach...

Ciemna strona mocy!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności