Skocz do zawartości

Jak pozycjonować długi ogon?

bybek5

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wy pozycjonujecie długi ogon? Z tego co wiem, katalogi odpadają, bo zazwyczaj nie przyjmują poszczególnych podstron, no chyba, że się myle.

Czyli pozostaje preclowanie, zobawanie linków ze stronek i SWL.

Aa, odnośnie precolowania. Jak się tak zastanować, to pozycjonowanie na długi ogon wymaga dużej ilości tekstów. Czy zawsze piszecie unikalny tekst, czy może 10 precli -1 tekst, czy może lekkie "modyfikacje" tekstu robicie?

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

Ja Was bardzo proszę, nie zaczynajcie znowu świętej wojny :zeby: aniec2 dobrze mówi - można rzec, że long tail to "efekt uboczny" starannej optymalizacji. A dopalanie tych wyłapanych fraz to po prostu pozycjonowanie na większą ilość anchorów, czy jak to na PiO zostało nazwane - "szerokie pozycjonowanie".

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

rainmaster to życzę sukcesów w pozycjonowaniu długiego ogona w sklepach internetowych, szczególnie w dość popularnych branżach jak np. bielizna erotyczna.

Natomiast co do pytania to najzwyczajniej się linkuje w podstrony z asortymentem na dane frazy. Zależy ile masz tych fraz long tail bo jeśli kilka tysięcy to może ciebie to drogo kosztować., No ale jak to się mówi nie ma nic za darmo.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jak wy pozycjonujecie długi ogon? Z tego co wiem, katalogi odpadają, bo zazwyczaj nie przyjmują poszczególnych podstron, no chyba, że się myle.

Powiem Ci jak robie to ja np przy sklepie

1.- kataloguje stronę głowną w celu umocnienia domeny wiecznymi linkami stałymi

2. - precluje kategorie gowne i podkategorie linkami stąłymi np adderkiem webmini do artykułów

3. - podłączam statysytkę tutaj ważne zeby była to xannstat ona wyłapuje frazy z długiego ogona

4. - wyłapane frazy exportuje z statysytki do e-welbink.com i je dopalam

i w ten sposób pozycjonuje długi ogon

Marketing internetowy dla firm

No ja robię podobnie jak xann jednak linkuję też z frazą nazwy domeny w stronę główną czy też frazami podstron w te podstrony.

Według mnie jeszcze lepsza skuteczność ale to już sobie sprawdźcie i oceńcie sami ;]

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

To o czym piszesz to nie long tail a frazy niszowe,

Widzisz, ogon to jest z czymś zawsze powiązany, np. z jakimś zwierzem :) . Tak samo w seo jeżeli chodzi o frazy z długiego ogona, to są one z czymś powiązane. Są tu tym frazy bazowe, a long tail to długi ogon z nimi powiązany. Oczywiście sama optymalizacja witryny może tutaj pomóc. Jednak jak pisałem wyżej. W populrnej tematyce, samą optymalizacją licząc na spory ruch z długiego ogona to sobie możesz tylko pomarzyć. Tym bardziej w sklepach, serwisach informacyjnych i innych podobnych gdzie treści są podobne.

Przykładowo. Prowadzisz sklep z anabolikami. pozycjonujesz się na odżywki, spalacze tłuszczu, sklep s odżywkami. Wejściem na frazę z długiego ogona będzie np. skuteczne odżywki na masę. Jednak już na super zdjęcia pudziana, niekoniecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności