Skocz do zawartości

Pokręcone losy pewnej strony

nowyuzytkownik

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś na tym forum był wątek "wielki spadek w google", poleciała mi wtedy mocna strona z 1 strony wyników w G daaaleko na koniec

(nie było żadnych ruchów z mojej strony)

po ok. 2 miesiącach strona wraca na swoje pozycje

???

zupełnie tego nie rozumiem bo:

1. nic kompletnie nie robiłem przy stronie ani przed ani po

2. za długo to trwało jak na jakies updaty i inne przetasowania

archiwum X czy może zna ktoś wytłumaczenie?

[wątek przesunięty do odpowiedniego działu, szy., 050929]

{ Sprzedam ten link}

właśnie nie bardzo,

zrobiłem stronkę, pozycjonowałem ją przez jakiś czas, osiągnęła dobrą pozycję

przestałem dodawać linki, istniejące zachowałem, zacząłem pracować nad udoskonaleniem strony pod kątem merytorycznym, pozycja cały czas bez zmian, (w międzyczasie działałem nad innymi stronami więc miałem na bieżąco pogląd reakcji google na nowe linki), nagle ni stąd ni zowąd strona poleciała na łeb na szyję (w tym czasie wiele stron się sypnęło o czym ludzie pisali tu na forum), ponieważ poleciała mi po anchorze na którym już niespecjalnie mi zależało zupełnie nic z tym nie zrobiłem (po innych keywordsach była wyszukiwana poprawnie), strona zreszta osiągnęła juz dużą odwiedzalność i grono stałych użytkowników, zero dramatu. nagle od kilku dni oserwuje jej sukcesywny powrót po nieszczęśliwym anchorze na wysokie pozycje - wykluczam filtr na fraze bo "konkurencja" nie poleciała ... strona ma pr4 od dłuższego czasu (w czasie tych dziwnych zawirowań nie uległ zmianie)

???

nie spędza mi to snu z powiek ale trochę ciekawi

{ Sprzedam ten link}

Byłem jednym z tych "szczęśliwców", strona poleciała na wszystkie słowa, subdomeny też poszły się "paść" na swoje słowa kluczowe. Wszystko się ustabilizowało chyba pod konieć lutego.

Przyczyn spadku wtedy nikt nie znalazł, teraz też pewnie nie będzie jednoznacznej odpowiedzi. Strony leciały bez ładu i składu, te z linkorem, bez linkora, ze spamem i te które nie były pozycjonowane.

Wnioski z tego mogą być dwa, coroczne losowanie stron do spadku przez google :hi: lub jakieś testy googla na wybranych domenach (było ich sporo na całym świecie) Nic innego obecnie nie przychodzi mi do głowy.

Pozdrawiam.

dokładnie tak było.

około 2 miesiące całkowity wylot na wszystkie frazy - domena stara, nie pozycjonowana systemami - totalny dół. odkąd wróciła jest non stop #1 na mocną frazę.

myślę, że po prostu coś zepsuli i długo naprawiali :)

polecam lekturę tego długiego wątku (chyba 16 stron napisaliśmy wtedy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności