Skocz do zawartości

Lista płatnych katalogów (nie)wartych uwagi

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Odchodząc od tematu to czy nie lepiej za tą kasę (przykładowo prawie 100zł wydane przez Kukisa) kupić linki na mocnych, tematycznych witrynach?

nie. link w katalogu zostaje na lata i płacisz jednorazowo, link na witrynie wykupisz na 30 dni i tyleś go widział.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

nie. link w katalogu zostaje na lata i płacisz jednorazowo, link na witrynie wykupisz na 30 dni i tyleś go widział.

Pod warunkiem że ten katalog faktycznie ma zamiar być na lata ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Pod warunkiem że ten katalog faktycznie ma zamiar być na lata ;)

Jeśli jest już rok, czy dwa, to raczej będzie na lata. Chociaż i tu, bywa różnie..... Wyroki G są niezbadane..

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Jak dla mnie istnienie katalogu przez długi czas jest wartością, zresztą to samo dotyczy precli.

W takie strony warto inwestować (płacić) linki i podlinkowywać.

Przy okazji z tej listy co przedstawiłem (pr 2 i więcej) 95% wpisów utrzymuje się w bez dodatkowego linkowania. Yahoo pokazuje jednak tylko 70% linków.

Jak przerobię całą listę to podzielę się rezultatami.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Odchodząc od tematu to czy nie lepiej za tą kasę (przykładowo prawie 100zł wydane przez Kukisa) kupić linki na mocnych, tematycznych witrynach?

Ja jestem negatywnie nastawiony do kupowania linków pozycjonujących "na parę miesięcy". Wolę wpis na podstronach katalogów i na pewno są to lepiej wydane pieniądze.

Katalog, PR, wiek w m-c, cena netto

....

dinho.pl 3 2

...

w mc to już od września-października 7 miesięcy, a 2 sprawa to 2złSMS, 1,50zł(przelew) - to tylko za wpis premium, normalny jest za free

+

katalog.s3zow.pl od czerwca więc 11 mc , 2zł

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Zapewne nie mam części katalogów na liście, a mam jeszcze środki, by dodawać kolejne wpisy. Prosiłbym o propozycje kolejnych. Pewnie listy które stworzyłem przydadzą się innym. B)

W spisie zabrakło AliWeba. :)

P.S. Osobiście nie zgadzam się również z kilkoma pozycjami na liście "nie dodanych" katalogów, ale każdy ma prawo do subiektywnej opinii. Mmam tu zwłaszcza na myśli Gwiazdora i Katalog Seomoz - ten drugi jako jeden z naprawdę nielicznych katalogów daje linka bezpośredniego na stronie głównej (:)), co jest niespotykane na polskim rynku. A link taki, poza odwiedzinami daje potężnego kopa z punktu widzenia SEO. Dlatego do końca będę bronił tezy, że pomimo PR2 to jeden z najsilniejszych katalogów na naszym rynku - właśnie przede wszystkim ze względu na te linki ze strony głównej (pomijając pingowanie zapewniające natychmiastową indeksację i 100-procentowy współczynnik indekacji oraz inne bajery), rozwiązanie, którego prawie żaden administrator nie odważył się jeszcze wprowadzić! ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

skoro link jest wychodzący i jest za to opłata to jest to sprzedaż linków - zabroniona przez G i nie pomoże tutaj nawet wpis w REG że opłata jest za rozpatrzenie/moderację wpisu. Sad true but true....

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to jeden z najsilniejszych katalogów na naszym rynku

A toś teraz chłopie z dużej (grubej) rury przywalił:)

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps.To Twój katalog prawda?

A pochwal się ile ma lat ten mocarz?

Twoje katalogi są ładne, ciekawe i zadbane, ale pisanie o ich ogromnej mocy to nadużycie B)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

nie no od skrajności do skrajności nie popadajmy ;) ...

To jest średni katalog, myślę że troche za wcześnie tak duże opłaty zostały wprowadzone... ale jak kto uważa tak robi :)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Apella ma fajnego kopa i na pewno jest warta swojej ceny bardziej niż niejeden katalog z dwóch pierwszych postów ;-), co lepiej - wpisy lądują wysoko w indeksie, co przekłada się na jakiś tam, pośredni ruch do strony dodanej. Warto płacić za katalogi tylko takie, w których dodanych wpisów nie będziemy musieli dodatkowo dopalać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności